Gå til innhold
Hundesonen.no

Hundeoppdragelse og svigerfamilie


Guest Maries
 Share

Recommended Posts

Vet ikke helt hva jeg vil med innlegget, hadde bare vært fint å høre om andre var i samme situasjon/ hva andre synes. 

Har enkelte personer som har ganske klare om hvordan jeg bør oppdra hunden min og som bare turer frem. F eks en person som herjer og er ekstremt voldsom i "lek" med hunden min og roper og maser hver gang hun legger seg for å slappe av. Når hun da blir stresset så får jeg kommentarer om at jeg ikke har kontroll på hunden min og at hunden min mangler oppdragelse. Får også jevnlige negative kommentarer på hundeholdet mitt. Vi kunne ikke vært mer ulike når det gjelder hundeoppdragelse, men jeg holder kjeft, jeg blander meg ikke opp i hvordan de oppdrar sin hund. Jeg har sluttet å ta henne med i familieselskaper og dette blir de andre furtne for. Jeg begynner å bli rimelig sliten, vet ikke helt hva jeg skal gjøre... 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vil på ingen måte si at dette er lett, for det syns jeg ikke det har vært selv, men fokuser på hundens beste, og ta det derfra. De fleste finner en del styrke i det å snakke for hunden sin, i stedet for egen treningsfilosofi...

Du mener hunden har det best med å være i ro i de situasjonene andre kanskje vil gire h*n opp - vel, si det da. Igjen, vet at dette ikke alltid er så lett, men si det. Det blir nok lettere med tiden, jo mer du sier det.

Hundefolk er gale, og de uten hunder er ofte de beste ekspertene, i eget sinn, hva gjelder hundeoppdragelse. Du må gjerne høre på hva de sier, men hvis det ikke stemmer med egen overbevisning eller logikken er ganske fraværende (hvilket den ofte er), så bør du ikke ta det til deg. I det hele tatt.

Har fått en hel del kritikk, noe av det med rette. Jeg har ikke klart å få staffen til å oppføre seg under besøk. Men, han er ikke slem, han er bare altfor glad. Så det kan jeg leve med - om besøket ikke kan det, så får vi heller møtes andre steder. Han har en altfor dårlig innkalling, hvilket er min skyld. Sikkert mer og, men kommer ikke på det nå.

Samtidig har jeg fått kritikk for at han trekker i sele, noe han "sikkert ikke ville ha gjort i halsbånd, for de trekker jo mer i sele enn halsbånd" da vedkommende tok med seg løpetispe for fellestur, politiet (!) har karakterisert han som aggressiv fordi han ville hilse på dem, og fikk av familiemedlem beskjed om å kastrere han da han var 4 mnd fordi han begynte å jukke på en annen valp i vill lek. Jeg har også fått høre at det ikke er så farlig om hunden har HD, om det skulle gå galt så er det jo bare å kjøpe en ny en! :o 

Alle nye, og sikkert også flere gamle, hundeeiere burde få et filter, sånn helt gratis, for hunderåd fra velmendende folk rundt seg etter anskaffelse av hund. For det finnes ikke mangel på råd, tips, kritikk og meninger, blant de rundt oss, ikke alltid såkalte "gode råd" ;) 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis det ikke nytter å snakke til de om å la hunden være i fred/ikke herje den opp, så ville jeg bare latt den være hjemme.

Jeg hadde et lignende problem tidligere, der moren min ikke greide å la være å snakke med søt pusestemme til hundenen når de slappa av. Sosiale som de er, så reiste de seg jo for å få kos hver gang dette skjedde og brukte tid på å roe seg igjen. Så jeg sa til mamma at hun heller kan snakke og kose med dem når de ikke skal ligge i ro og slappe av, fordi de greier ikke å bli liggende når hun snakker med en sånn fristende stemme. Det fungerte igrunnen veldig fint :) 

Det har også vært et problem at foreldrene mine har gitt hundene all slags snacks og pålegg når vi er på besøk. Så jeg gav beskjed om at jeg gjerne ville bli spurt på forhånd om jeg synes det er greit før de gir og har begrunna det med at de ikke er vant med det hjemmefra og kan bli dårlige i magen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tips og tilbakemeldinger :) Jeg har begynt å bli flinkere til å si ifra, men det er ikke det enkleste med ny svigerfamilie, er også redd for at det skal bli dårlig stemning/uvennskap :icon_redface: Heldigvis så begynner kjæresten min å se ting fra min side og presser ikke på å ta henne med. Har følt det veldig påtvunget at hunden alltid skal være med. Jeg er litt redd jeg skal sprekke bare :P Det går seg sikkert til :)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det tar sikkert litt tid før dere alle blir kjente med hverandre og det er en øvelse å sette grenser for svigerfamilien. Du får bare stå på ditt og eventuelt forklare hvorfor du vil ha det sånn og hva du tenker rundt hundeholdet ditt. Det skal holde å si nei og ikke måtte forklare seg blå, men noen ganger kan det lønne seg å fortelle mer sånn at de skjønner bedre hvordan du tenker. De trenger ikke være enige, men de må respektere at du gjør sånn med hunden din og ikke blande seg. Om du ikke orker å ta det, så lar du hunden være hjemme til dere blir bedre kjent og du synes det er greit å sette grenser. De er voksne mennesker og du kan forvente at de skal respektere deg og dine grenser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

14 timer siden, Poter skrev:

Det tar sikkert litt tid før dere alle blir kjente med hverandre og det er en øvelse å sette grenser for svigerfamilien. Du får bare stå på ditt og eventuelt forklare hvorfor du vil ha det sånn og hva du tenker rundt hundeholdet ditt. Det skal holde å si nei og ikke måtte forklare seg blå, men noen ganger kan det lønne seg å fortelle mer sånn at de skjønner bedre hvordan du tenker. De trenger ikke være enige, men de må respektere at du gjør sånn med hunden din og ikke blande seg. Om du ikke orker å ta det, så lar du hunden være hjemme til dere blir bedre kjent og du synes det er greit å sette grenser. De er voksne mennesker og du kan forvente at de skal respektere deg og dine grenser.

Håper det blir bedre :) Kjæresten min og jeg har begynt å planlegge å flytte sammen, og dette er det eneste negative ved å flytte sammen. Det er sikkert derfor jeg tenker en del på det nå og :hmm:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
    • Bodde i blokk (med heis) med marka like utenfor døra og parker i nærheten og synes det fungerte helt fint med valp/hund. Selvsagt deilig med egen hage som vi har nå, men det er først og fremst en større fordel for oss tenker jeg (tror ikke hunden bryr seg nevneverdig om å være ute i egen hage eller sitte en rolig plass ute i nærheten, med mindre hunden liker å være mye ute i hagen også alene da, som ikke har gjeldt hundene jeg har hatt/den jeg har). 
    • Haha, jeg skjønner ikke at folk takler det. Hadde en venninne som bodde i 5. etg med valp, uten heis. Hvordan går det an, liksom? Vi bodde i leilighet med én trapp ned/ut da vi fikk Odin, med Kovu hadde vi hus og hage så døren stod stort sett åpen ut. Og uten mulighet for inngjerding hadde jeg ikke vurdert en gang. Selv om man kommer langt med langline da. Men å kunne ha hagedøra åpen og bare la hundene gå inn og ut som de vil er så deilig.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...