Gå til innhold
Hundesonen.no

Dele opp vom!


Kenzo
 Share

Recommended Posts

Dere som har brukt vom... Jeg har kjøpt en 5kgs pølse til valpen min på 6 mnd, men det slår meg at jeg kan jo ikke tine dette, så dele og så fryse igjen? Så hva gjør dere? Baufil?

Har brukt provit i lengre tid, og de var jo oppdelte. Flere som har prøvd Provit vs VOM? Hva synes dere er best?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Halvtine (så lite som mulig), dele og inn i fryseren med resten. Det er vel eneste mulighet tenker jeg ;-) Selv har jegaldri gjort det da jeg har brukt halvkilopølser.

Lurer selv hva folk synes om V&H vs Provit. Jeg har matleie hunder og har nå kjøpt første posen med frosen for (oksekjøtt) for å variere. De får vanligvis V&H lam med litt tørrfor ved siden av. Det hjelper nok litt på "matleiheten", og de virker å synes maten er interessant og rar på samme tid :P 

Kvaliteten har jeg ikke formening om enda (her lurer jeg på andres erfaring), men det er utrolig mye mer praktisk synes jeg for man tar jo bare opp det man trenger, i tillegg er det litt å tygge på som er positivt og lettere å gi frossent, noe mine liker :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

Absolutt ikke noe problem å tine og fryse ned igjen, gjør jo ikke noe til mennesker heller, det. Men kjøtt og fisk skal tines i kjøleskap, og fordel å ikke tine det 100%, mye mindre klin og da om man deler opp mens det enda er helt fast. Jeg kjøper veldig små poser og fryser ned i dagsrasjoner. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det ble mye billigere å kjøpe en 5 kg strut istedet for halvkilos:) Men valget mitt var jo ikke helt gjennomtenkt da:p

Er jo ikke så enkelt å tine en svær pølse i kjøleskapet, men kan jo tine den i yttergangen i kjelleren, det bruker vi som kjøleskap til alt som ikke får plass i kjøleskapet ellers :)

Tror jeg venter til mannen kommer hjem, så kan han få ordne det:p 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

49 minutter siden, Kenzo skrev:

Det ble mye billigere å kjøpe en 5 kg strut istedet for halvkilos:) Men valget mitt var jo ikke helt gjennomtenkt da:p

Er jo ikke så enkelt å tine en svær pølse i kjøleskapet, men kan jo tine den i yttergangen i kjelleren, det bruker vi som kjøleskap til alt som ikke får plass i kjøleskapet ellers :)

Tror jeg venter til mannen kommer hjem, så kan han få ordne det:p 

Du kan dele den frossen med vanlig håndsag/tresag. Blir litt klin, så anbefaler å stå ute og å la hunden rydde opp etterpå :) Dersom eg kjøper 5kg pleier eg la de ligge på kjøkkenbenken en halvtime-time før eg klarer å dele de med kniv. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Jeg lar pølsene halvtine i dusjen, deretter tar jeg en søppelsekk, et hånkle jeg ikke er spesielt glad i, og legger på kjøkkenbenken, deretter skjærer jeg halvkilosskiver av 5 kilosen, ploff i pose og tilbake i fryseren. Funker gull. Skarp skarp kniv et must.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tips dere! Er jo enklest å tine sånn halvveis opp og så dele, så jeg får se hva vi ender opp med! 
Jeg er generelt veldig skeptisk til å tine og fryse. Gjør det ikke med mat overhodet, men stoler på dere :)

Takk for tips!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har kjøpt tyvekilosblokker siden 2011, og det har fungert finfint både å heltine og halvtine før "partering". 

Jeg har kjøpt en elektrisk bajonettsag med metallblad, den klarer ganske mye. Stort sett lar jeg blokka stå i kjøkkenvasken over natta, og deler opp med kniv. Brekkjern og hammer er også gode verktøy.

Her dytter jeg det jeg får plass til i en brødpose og fryser igjen, og tar opp en pose hvis innhold tiner i plastkasse med lokk i kjøleskapet. Ingen fast mengde som pakkes ned, jeg bruker heller kjøkkenvekt når jeg lager i stand måltid, og tiner ny pose etter behov. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, Kenzo skrev:

Dere som har brukt vom... Jeg har kjøpt en 5kgs pølse til valpen min på 6 mnd, men det slår meg at jeg kan jo ikke tine dette, så dele og så fryse igjen? Så hva gjør dere? Baufil?

Har brukt provit i lengre tid, og de var jo oppdelte. Flere som har prøvd Provit vs VOM? Hva synes dere er best?

20 kg er noe dritt så det er jeg glad vi får kjøpt oppdelt her, men pølser er ganske enkelt, legg de i kjøleskapet i noen timer, 4-5t burde være passelig. Da er de fortsatt harde og fryst, men ikke så stenharde som når de er dypfryst, så man får delt dem med en kniv i passelige biter og fryse ned igjen. :) Legger man dem i romtemperatur så blir de gjerne helt mushy utapå og steinharde i midten, samt at det blir mye mer søl. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

20 kg er ikke strev å dele opp; det er en innstillingssak. Min innstilling er at så lenge 20 kg blokk koster betydelig mindre enn fire femkilospølser, da kan jeg godt ta den jobben. Det tar meg et kvarter, maks, og jeg sparer nesten 100 kroner per blokk. Det er et sted mellom 3.500 og 4.000 kroner i året, regnet ut fra dagens hundeflokk. Ikke blir det mye mer søl enn når jeg lager taco til meg selv heller. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enkelt å dele opp:

5 kg pølser: jeg bruker kniv å skjærer et "spor" rundt der jeg vil dele opp. Trenger ikke være dypt. Så tar jeg hammer og huggjern. Det går fort og jeg slipper halvtine.

20 kg blokk: bruker også huggjern og hammer. Jo sterkere du er, jo mindre tining i forveien = mindre søl ??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

21 timer siden, Belgerpia skrev:

Jeg lar pølsene halvtine i dusjen, deretter tar jeg en søppelsekk, et hånkle jeg ikke er spesielt glad i, og legger på kjøkkenbenken, deretter skjærer jeg halvkilosskiver av 5 kilosen, ploff i pose og tilbake i fryseren. Funker gull. Skarp skarp kniv et must.

Omtrent sånn gjør jeg og når vi kjøper 5 kilos, synes det går veldig raskt og greit.

20 kg blokkene har jeg ikke helt funnet en optimal løsning på enda. Har kjøpt øks nå så får vi se om jeg blir noe klokere :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

20 timer siden, SFX skrev:

20 kg er ikke strev å dele opp; det er en innstillingssak. Min innstilling er at så lenge 20 kg blokk koster betydelig mindre enn fire femkilospølser, da kan jeg godt ta den jobben. Det tar meg et kvarter, maks, og jeg sparer nesten 100 kroner per blokk. Det er et sted mellom 3.500 og 4.000 kroner i året, regnet ut fra dagens hundeflokk. Ikke blir det mye mer søl enn når jeg lager taco til meg selv heller. 

Brukt 20 kg i noen år, og ja, er enig i at det er verdt det - ellers hadde jeg ikke gjort det - men det er jo fremdeles et strev, uavhengig av innstilling...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg har k-testa og mh teste kan mellomste. Hun yngste er tatt mh på. Kommer til og fortsette med det så langt det lar seg gjøre. I hvertfall en av delene
    • Lister meg stille inn hit 😂😂 Ikke min valp, men gubben sin ❤️ Blir veldig spennende!     
    • Føler så inderlig med deg. Det var helt ****** med Rocky også. ❤️ Virkelig det vanskeligste og mest hjerteskjærende med å ha hund. ❤️
    • Usikker på om det er noen som systematisk f.eks går MH/K test med hundene sine før avl i Norge, men det finnes hvertfall de der ute som fokuserer på mentalitet. Av kortis Alertness kanskje? Føler jeg har sett flere der med MH test gjennomført. Tine (Laabanden) har vel hvertfall de 2 yngste sine MH testet. I Sverige er det vel regler på score på mentalitet på kortisen i hvertfall før de kan avles på i disse dager. Finland er de vel også ganske på å mentalitets teste? Har vært vanskelig å få plass på MH i Norge har jeg skjønt pga mangel på figuranter. Bare såvidt jeg selv fikk gått for noen år siden, og vi hadde en del tilreisende også ikke bare lokale. Tror faktisk ikke det blir arrangert i år og usikker på om de arrangerte i fjor her heller. 🤔 Virker som det er vanskelig nok å få valpekjøpere til å røntge for HD/AD samt øyelyse, så å få dem til å gå MH om de må reise og tilrettelegge mer er nok enda værre.  Dessverre går det noen mentalt svakere hunder i avl med ujevne mellomrom fordi de genetisk er «verdt det» for mangfoldet sin skyld da både kort og langhår har forholdsvis liten genpool og få individer sånn sett som går i avl. Nå fikk vi vel igjennom noen grenser for matadoravl eller prøvde i hvertfall på generalforsamlingen i år og i fjor ble det åpnet for lang/korthårsparringer for de som ønsker å gjøre det. Så forhåpentligvis hjelper det litt. NCK har eller skal sende forespørsel til NKK sin advokat ifht om innavlsgraden på collie er innafor reglementet sånn mtp alt som har skjedd med dyresbeskyttelsen og rettssaken der. Jeg er vel av minioriteten som mener vi må ha et kryssingsprosjekt slik som lundehunden har hatt. (Om noen syns sånt er spennende så er Angela Harvey, kennel Wicani, sitt Tofty prosjekt gøy å følge. ) Å jobbe med smal genpool er veldig krevende.  Men det er ikke til å stikke under en stol at det er miljøberørt individer der ute, min egen inkludert. Nå er jeg såpass fersk i miljøet at jeg kan ikke si noe om at det har blitt bedre eller ei med årene, men jeg har sett hunder omtrent krype i svinger inne i hall på utstilling, hunder som nekter å løpe i det hele tatt. Jeg har hørt om hunder dommer ikke har fått tatt på engang, uten at det er nevnt i kritikken (det har jeg også sett i andre raser, så unikt for collien er det ikke).  Men er det flertallet? Gjennomsnittet? Mindretallet? Det kan jeg ikke svare på, det kjenner jeg altfor få til å gi noe svar på. Jeg er ikke skremt bort fra rasen og Limit blir ikke min siste, tvert imot. En god collie er gull. Og jeg tenker det ikke er uten grunn de er ansett som en av «the fab 5» i statene for service hund arbeid. ❤️ 
    • Takk for fine ord ☺️ Da var 1 ukes valpepermisjon over, og i morgen blir det hjemmekontor. Det kan bli interessant. Skulle gjerne hatt en lenger periode med fri. Føler vi såvidt har kommet i gang med noe som helst. Nå gikk mandag og store deler av tirsdag til kjøring da, så fullt en hel uke føler jeg ikke vi har hatt på oss.    I går hadde vi det første bæsje inne uhellet. Jeg var akkurat kommet ut fra dusjen, stod med håndkle på hodet og ingen klær da jeg så bæsjetrynet på var på gang. Prøvde å distrahere han mens jeg rev av meg håndklet og løp for å finne klær, men da var det allerede gjort. Ellers ingen uhell i går. I dag har vi hatt 1, kanskje 2 tissedammer.    Ellers har vi startet såvidt å trene. Jeg har begynt med å lære han å snurre rundt seg selv. Jeg syns det er en fin øvelse å starte med for å lære han å tilby adferd osv. som vil bli nyttig i videre trening. Innkalling trener vi også på litt daglig ☺️
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...