Gå til innhold
Hundesonen.no

Crockpot/slowcooker - oppskrifter!


Recommended Posts

Skrevet
7 timer siden, simira skrev:

Bare hiver alt oppi på en gang? Også creme fraiche, eller har du den til etterpå?

I UltraPro skal alt oppi på en gang. Jeg har vel hatt creme fraiche oppi, men nå gav du meg en bedre idé. Sikkert bedre å ha den kald til. Men da ville jeg hatt litt smør oppå fisken ?

  • Svar 96
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Første forsøk ble ubetinget suksess

Sånn, da har jeg lempet alt oppi vidundertet. En stk røkt svinekam - brunet i panna og krydret. Og en haug med rotgrønnsaker, i store biter. Nå nå er jeg veldig spent!   

Du er kørka, den er magisk! Magisk sier jeg!     Nei, jeg vet egentlig ikke?   

Skrevet

Tok den ved siden av, ble bra det. Hadde bittelitt olje i bunnen for å hindre at potetne skulle svi seg. Og litt variant med grønnsaker, men det er jo smak og behag.

Skrevet
1 time siden, simira skrev:

Tok den ved siden av, ble bra det. Hadde bittelitt olje i bunnen for å hindre at potetne skulle svi seg. Og litt variant med grønnsaker, men det er jo smak og behag.

Ja, det går jo an å variere både grønnsaker og krydder.

  • 1 month later...
Skrevet
På 14.6.2016 at 1:34 PM, Mari skrev:

Denne er kjempegod! 

http://www.bakeaholicmama.com/2014/03/knock-your-socks-off-slow-cooker.html#.V1_oepOLTMU

Jeg brukte øl i stedet for hvitvin. :)

Nå har denne oppskriften tatt jomfruen på Crock-Poten min! :lol: Eller, jeg tror det er sånn 4-5 timer igjen til maten er ferdig or so. Tilsatte også øl, og sambo drikker resten av ølen til "frokost".

Kan bli spennende - gleder meg litt!

  • Like 2
Skrevet
9 minutter siden, Bananen skrev:

Nå har denne oppskriften tatt jomfruen på Crock-Poten min! :lol: Eller, jeg tror det er sånn 4-5 timer igjen til maten er ferdig or so. Tilsatte også øl, og sambo drikker resten av ølen til "frokost".

Kan bli spennende - gleder meg litt!

Ooh! Oppdater med hva du synes da. Husk å hive det litt under grillen før servering. Det gir retten litt oomph. :)

Vi laget lammestek i crockpoten for ikke så lenge siden, det ble kjempegodt! Brukte skyen til å lage saus. Tilbehør var ovnstekt rosenkål, brokkoli og aromasopp som jeg hev litt rundt i olje og drysset over med halve båter av fersk hvitløk, salt og pepper. Tilbehøret var jo like godt som steika. Herregud, nå ble jeg sulten.

  • Like 1
Skrevet
1 time siden, Mari skrev:

Ooh! Oppdater med hva du synes da. Husk å hive det litt under grillen før servering. Det gir retten litt oomph. :)

Vi laget lammestek i crockpoten for ikke så lenge siden, det ble kjempegodt! Brukte skyen til å lage saus. Tilbehør var ovnstekt rosenkål, brokkoli og aromasopp som jeg hev litt rundt i olje og drysset over med halve båter av fersk hvitløk, salt og pepper. Tilbehøret var jo like godt som steika. Herregud, nå ble jeg sulten.

Takk for tips! I stekeovnen, da? Sette den på grillfunksjon og putte hele kjelen inni? Eller skal jeg putte det i en ildfast form eller noe? Jeg er så noob på kjøkkenet, altså! :lol:

Det lukter i alle fall kjempegodt - hvitløk all over. Jeg brukte en kremost som lå i kjøleskapet med urter og hvitløk i tillegg til hvitløken som skulle tilsettes også. Men jeg tok to i stedet for tre (for de var ganske store) og det var hvitløk i kremosten også. Dette kan bli spennende! Tenkte å koke opp noe fylt pasta til å ha ved siden av. :)

Skrevet
Akkurat nå, Bananen skrev:

I stekeovnen, da? Sette den på grillfunksjon og putte hele kjelen inni? Eller skal jeg putte det i en ildfast form eller noe? Jeg er så noob på kjøkkenet, altså! :lol:

Det lukter i alle fall kjempegodt - hvitløk all over. Jeg brukte en kremost som lå i kjøleskapet med urter og hvitløk i tillegg til hvitløken som skulle tilsettes også. Men jeg tok to i stedet for tre (for de var ganske store) og det var hvitløk i kremosten også. Dette kan bli spennende! Tenkte å koke opp noe fylt pasta til å ha ved siden av. :)

I stekeovnen ja. Bare putt det over på ei plate eller ildfast form og sett under grillen, men følg med så det ikke brenner seg. Ikke forma fra slow cookeren. :) Vær forsiktig når du flytter kyllingen, den faller fort fra hverandre. :)

  • Like 1
Skrevet

Okei - da har man testet oppskriften. Jeg har tidligere hatt litt verging mot å lage kylling og sånn, men wow! Så mørt kjøttet ble! Det ble dritgodt. Kielbasapølsene ble litt myke, og ostekremsausen ble vannete. Men da er det bare å ta mindre væske i neste gang. Da har man i alle fall prøvd. Men kyllingen - igjen var den wow. Mørt og godt!

  • Like 1
Skrevet
21 minutter siden, Kenzo skrev:

En slik slowcooker, står den på ovnen, stikkkontakt eller hva? :icon_redface: Jeg har mannen i huset snart på gli om å få en sånn!

Stikkontakten der den gjør jobben av seg selv, du må bare putte i hva du nå enn vil ha i den. :)

  • 1 year later...
  • 4 months later...
Skrevet
1 time siden, simira skrev:

Er det noen av dere som har slowcooker med mulighet for utsatt start? Hvilken modell isåfall? Bruker dere funksjonen mye?

Vet ikke om det finnes? Prøvde å søke når jeg kjøpte min, og fant bare at det ikke fantes for det ville være en fare siden det ble stående så lenge. Jeg trodde min hadde det, men var bare digitale tall ?

Skrevet
4 hours ago, WelshenNemi said:

Vet ikke om det finnes? Prøvde å søke når jeg kjøpte min, og fant bare at det ikke fantes for det ville være en fare siden det ble stående så lenge. Jeg trodde min hadde det, men var bare digitale tall ?

Det finnes, en del av merket Crock Pot har det. Faren er om maten blir stående på varming for lenge etter den er ferdig, så problemet er "motsatt". Men det virker som de fleste har timer som går over på varming ja.

Skrevet
Akkurat nå, simira skrev:

Det finnes, en del av merket Crock Pot har det. Faren er om maten blir stående på varming for lenge etter den er ferdig, så problemet er "motsatt". Men det virker som de fleste har timer som går over på varming ja.

Ja, å holde varm har min også, men ikke utsatt start som det ble spurt om. Jeg har CrockPot.

Skrevet
9 hours ago, WelshenNemi said:

Ja, å holde varm har min også, men ikke utsatt start som det ble spurt om. Jeg har CrockPot.

Hvilken modell? Da har altså ikke alle modellene deres det...

  • 4 months later...
Skrevet

Jeg har fått en ny favoritt-oppskrift!

I hovedsak denne: https://cookiesandcups.com/no-boil-crock-pot-mac-cheese/

Jeg laget litt over halv porsjon, pluss at jeg hadde 450g brokkoli og 400g kjøttpølse oppi, og det var passe til tre voksne. Brukte tre timer på low. Brukte bare raspet mozzarella, denne Velveeta-osten man visstnok ikke kan droppe er slett ikke nødvendig for å få et himmelsk måltid. Brukte også ekstra lett melk (fordi det er det vi bruker og har i hus) heller enn hel som anbefalt. OMG sier jeg bare. Det er det mest vellykkede første forsøket jeg har hatt i kokeren, og godt mulig det beste all time, selv om jeg er veldig glad i chili.

Kjapp norsk oversettelse med min vri:

Til 4 personer (litt over halv porsjon var passe til tre)
500g makaroni
110g smør i terninger
500-600 gram kjøttpølse
500-600 gram brokkoli
6 dl melk (gjerne hel, men lett fungerte fint)
1 boks kondensert melk/vikingmelk, 3,5dl
1/2 ts malt pepper
1/2 ts paprikakrydder
1 ts salt
Krydder etter ønske (hvitløk, piffi, grillkrydder kan være godt)
ca. 400g raspet ost

Ha pasta og smør i gryten, spre osten over. Skjær opp brokkoli og pølse og ha i.
Visp sammen melk og krydder og hell over. Rør rundt så alt er godt blandet. Sett på low i 2-3 timer, rør godt sammen en gang i timen (for å få pastaen jevnt kokt).

 

Guest Mira2.0
Skrevet

Denne tråden var spennende! Hvilken slowcooker anbefales? Vi er en voksen og to barn til vanlig. 

Skrevet
1 hour ago, Mira2.0 said:

Denne tråden var spennende! Hvilken slowcooker anbefales? Vi er en voksen og to barn til vanlig. 

Jeg er veldig fornøyd med denne: https://bakerenogkokken.no/kjokkenmaskiner/slow-cooker/hamilton-beach-slowcooker-stay-or-go-47-l/

Lager middag til meg og mannen i den, da er den litt stor. Lager også regelmessig middag til 6 voksne, da har vi som oftest noe tilbehør for at det skal bli nok mat. Tipper den vil være perfekt for en familie på fire.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...