Gå til innhold
Hundesonen.no

Trenger virkelig burhjelp!


elisamal
 Share

Recommended Posts

Jeg bor og leier på en slik måte at jeg er nødt til å ha valpen i bur om natten. Dette er ikke en tråd om bur er greit eller ikke. 

Valpen min (Flat Coated Retriever) er 8 1/2 uke og vil virkelig ikke sove i buret. Jeg står mellom to ulike metoder. Den ene er å sove ved siden av buret. Det har jeg gjort en natt. Da ble det ikke veldig mye piping. Men så har jeg lest at man skal gjøre det på den brutale og effektive måten. Bare overse den og legge seg i sin egen seng. Men den piper noe så fryktelig. Dette er et problem fordi jeg hr naboer. Jeg tar imot alle tips til å gjøre valpen fortrolig med buret. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eller ha en hånd inn i buret. Gammeldags vekkeklokke er også en løsning, legges under noen tepper. Varmeflaske som han kan legge seg inntil. Ha uansett hva du gjør, buret ved sengen din. Som Simira sier, det er en baby og trenger all omsorg. For all del, IKKE the hard way!

Han vil pipe litt i starten, så jeg hadde nok ligget på gulvet med han i noen dager jeg altså, og heller flyttet buret bort til sengen deres når han er stille.

Kjip situasjon med leilighet hvor du knapt kan ha hund :(  Driver utleie selv, og siden jeg er burmotstander så er ikke bur lov der nede :P Så om noen skal ha valp, står de enten for valget å flytte ut, eller drite i buret. Det eneste de må passe på er at det ikke blir fuktskader etter uhell inne. En så lenge har jeg hatt to småttiser der nede og ingen skader i gulvet :)  Skal vi denge huseier for deg?

  • Like 11
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Holder med resten her. Sov sammen med valpen, enten ha buret ved sin egen seng eller legg deg der valpens bur står. "The hard way" er ikke greit. Valpen er fortvilet, den er ny hos deg og har aldri sovet alene før. Det er en veldig brå overgang for den i det hele tatt. Selv har jeg prøvd å ha valpen i senga de første dagene, men har selv gått over til bur en liten periode pga. valpen har tisset i senga og da har jeg hatt den ved siden av meg.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det eneste the hard way vil lære valpen din er å gi opp og at det ikke er noe vits i å være fortvilet og utrygg. Det eneste valpen din trenger nå er nærhet og trygghet, den har i 8 uker bodd i klynge og hatt varme fra søsken og mor (og mens den enda var i magen ikke kjent på noe annet enn kroppskontakt og varme), så det er klart den blir utrygg av å først miste søsken og mor, og så bli forventet å sove alene og klare å roe seg selv. Så sov vedsiden av buret, ha buret i senga eller noen av de andre rådene du har fått over her. Det kommer til å gå over, valpen utvikler seg og modner og vil etterhvert klare å roe seg selv i større og større grad :) 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eventuelt hadde jeg satt sele og bånd på hunden og bundet den andre enden av båndet til håndleddet. Ha valpen i sengen en stund til den blir litt tryggere og bedre kjent. Om det ikke funker med tipsene over :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det helt utelukket å ha den i senga sammen med deg? Kan du ha buret i senga? Eller bygge oppp noe buret kan stå ved siden av senga di sånn at den kommer på høye med deg og du lettere kan putte inn en hånd og være så nært den som mulig. Som de andre sier er det viktig at den føler trygghet og nærhet og det er også viktig for bondingen dere i mellom. Håper du finner en god løsning for dere begge :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Har jo hatt flat og bur selv da la jeg meg på madrass ved siden av buret med fingrene inn i buret i noen netter. For så å ta fingrene til meg i noen netter for så å legge meg på sofaen i noen netter for så å trekke meg vekk. Buet jeg brukte kan vel stå trykt i en seng på 180x200 cm men tipper ikke særlig mindre seng. Jeg skriver ikke fast antall på nettene fordi jeg ikke husker og fordi det er individuelt hvor selvstendige dem er og hvor mange netter dem trenger av det forskjellige

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke mulig å sperre av et område ved siden av sengen din? Valpen min har seng rett nedenfor meg, jeg har sperret av slik at hun ikke kan gå rundt omkring. Hun hopper opp med jevne mellomrom for å sjekke at jeg er der, og så legger hun seg til ro, eller legger seg i senga sammen med oss.

I mellomtiden kan du ha buret åpent i stuen, sleng inn noe tyggesnacks og diverse slik at hun kanskje får et positivt forhold til buret.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Åå så søt 🥰 Teller du ned dagene nå?
    • Det høres ut som en veldig fin ordning  Min senior kan ikke gå så lange turer lengre pga. en dårlig skulder, men samtidig har hun bare ett gir, og det går i hundre hver eneste tur. Så jeg må begrense henne veldig for at den skuldra ikke skal bli enda verre. Hun er jo en liten hund så jeg hadde håpet på å kunnen gå turer med henne i sekk, men det var hun i hvert fall ikke interessert i 🙈 Hun har også blitt fullstendig hemningsløs på sine gamle dager (et snev av demens?), så hvis jeg ikke følger med på henne hele tiden driver hun med de mest utrolige akrobatiske påfunn (som å kaste seg ned trappa), så her er det selvmordsforebygging på daglig basis... Heldigvis har vi Nosework da, som hun elsker. Det er virkelig en fantastisk aktivitet for gamle hunder, og ettersom, det er uoffisielt kan vi konkurrere selv om hun går på medisiner. Til helga skal vi på kurs i Nosework, og i juli er vi påmelding Nord-Norges første Nosework-konkurranse  Så helt dødt er det ikke her, men savner det livet vi hadde før utrolig mye. Dette er første gang jeg har gammel hund, så jeg er nok litt i sjokk over hvor begrensende det faktisk er.  Ellers luftet jeg så smått tanken på å kjøpe ny hund som kan bo hos min mor inntil videre, og hun var ikke helt fremmed for det. Den eneste innvendingen var "men hva gjør vi når jeg skal reise bort?" 😅 Hun og samboeren har hatt hund i "alle år", men nå som pensjonister ønsker de et litt friere liv uten hund. Men en hund som kan bo der, samtidig som jeg har det meste an ansvaret ellers, er kanskje ikke en helt fjern idé? 🤔
    • Hilse på Izuba. Henter i juni.)  
    • Jeg har en eldre hund som ikke kan konkurre eller trene så mye lenger. Hun får lengere turer, masse bad og er mer på hengekøyetur. Hun blir også lånt ut til andre, hun er  med en som jogger korte strekninger , og elsker det. Får jo valp nå, og er utrolig fornøyd med den ordningen.
    • Ja, jo... Jeg får sikkert låne en turkamerat, men til konkurranser kreves det jo litt trening, og det hadde jo vært gøy med noen kurs innimellom. Det føles ikke som at jeg kan styre sånt selv når det ikke er min egen hund, men det kan jo hende det finnes en perfekt liten treningskamerat der ute.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...