Gå til innhold
Hundesonen.no

Husren


Janneov
 Share

Recommended Posts

Hei!

har en valp som nå er over 5 mnd. og han gjør fortsatt fra seg innendørs. Han luftes ofte, blir ikke straffet for å gjøre fra seg, men får godbiter når han gjør fra seg ute. Han gjør ingenting når han er hjemme alene, men når vi er hjemme kan det være flere ganger i timen. Så han greier å holde seg, men virker ikke som han bryr seg. Kan det være markering, eller er det normalt at det tar så lang tid?

Takknemmelig for svar!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Leker han mye eller er veldig aktiv på andre måter? Eller herjer og leker dere mye med han? Min lekte ganske mye inne når hun var mindre og da måtte hun jo også på do oftere, både fordi systemet er mer aktivt når hunden er det og fordi hun drakk mer pga at hun ble tørst av aktiviteten. Løsning, ikke lek inne og hold dem roligere. Ligger de og sover/hviler er det jo også lettere å se når man må gå ut (altså når de slutter å sove/hvile). Er det en veldig aktiv valp kan man jo øke litt på aktiviteten ute (og ta det i flere runder spredt utover dagen) slik at det er litt lettere å få de til å være rolig inne etterpå. 

På en 5 mnd gammel hund som har begynt å forstå poenget og kan holde seg hadde jeg forøvrig også ville sagt ifra litt strengt om jeg får tatt den på fersken når den gjør fra seg inne. Man skal ikke skremme vannet av de liksom, men det går an å begynne å gi uttrykk for at dette ikke er ok så lenge dere ikke misstenker at noe er galt. Det kan jo godt hende at hunden må på do oftere (feks siden den er mer våken som nevnt), men den må uansett lære at den ikke bare kan sette seg ned inne hele tiden, den må heller finne en måte å gi uttrykk for at den må ut, og dere må være flinke til å følge med. Noen ganger er det bare små signaler som kommer. Hunden blir litt urolig, hunden går ut mot gangen (kan være bare et blikk eller noen steg i den retningen). 

Det er jo ikke sånn at de ikke bryr seg, han har nok ikke skjønt greia helt enda, eller det kan være litt som med unger, om de har det gøy e.l. så kanskje de merker for sent at de må på do også ender det med at de ikke greier å komme seg på do og har et uhell istedet. Men som sagt, nå har dere holdt på en stund, dere har gjort det rett frem til nå med å ikke si noe på uhell inne, dere vet nå at han kan holde seg litt til, da er det på tide å sette litt tydeligere regler mtp å gjøre fra seg inne og faktisk si ifra om at det ikke er lov. Han er gammel nok til å forstå det nå med den treningen han har fått allerede. Men det er viktig at dere bare sier ifra om dere rekker å ta han på fersken og ikke begynner å kjefte for noe som har skjedd 5 min tidligere uten at dere har sett det :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...