Gå til innhold
Hundesonen.no

Burtrening/ikke spise på veggen trening


AnnChristin
 Share

Recommended Posts

Naboen i etasjen over har en hund som fyller 1 år i februar.

Han er en herlig sak som unghunder flest, men har i det siste begynt å spise på veggen i gangen når han er alene hjemme. Og etter nok sparkling og maling har de begynt å ha han i bur, noe han misliker sterkt! I sta holdt han det gående i en time før jeg tok han med ned(vi har det åpent gjennom kjeller og eier ba meg følge meg). Etter litt herjing satte jeg han opp igjen og han var stille en halvtime før han startet det på'n igjen. I går var han stille resten av tiden etter herjinga.

Så han er tydeligvis ikke enig at han burde stå i bur. Satte opp innhegninga mi til han, typ åttekantet innhengning ment til grand danois tror jeg, ble like mye hylig og styr der og, så tydeligvis er det grenser som er greia her. Noen tips eller ideer? Er første hunden til naboen og jeg har aldri opplevd problemet med veggspising før, som oftest har det bare dødd noen sko og da har jeg fjernet de fra området, vegger er litt verre :P

 

Og sånn i forhold til seperasjonsangst så er han stille som graven når han ikke er i bur/innhegning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han har hittil gått løst i gangen og det har aldri vært noe problem, mtp hundebjeff er det tydeligvis veldig lytt og det var først på mandag når de begynte med burtrening at jeg hørte noe fra han. For øyeblikket er han alene oppe, i gangen, med burdøra oppe, ikke et pip, og går jeg opp skal han bare komme for å få kos og vise frem kongen han fikk av meg med noe godt inni!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Klematis

Hun snuppa her begynte å gnage på veggen her en periode. Det var lister og hjørner som fikk gjennomgå her, da. Og ledninger.Jeg satte på radioen, kjøpte digre tyggebein så hun var opptatt en stund, og plasserte noe foran hjørner og annet som skulle kunne være fristende å tygge på. 

I tillegg spikra vi planker foran stikkontaktene på rommet hun var på.

Spraya for sikkerhets skyld alle utsatte områder med get off-spray.

Det fungerte fint her.

 

Prøve å sette på radioen, kanskje?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det finnes også noe sånn anti-gnage spray man kan spraye f.eks. på veggen.

Her i huset har det vært en brutal periode med burbruk på begge to i akkurat den alderen, pga veggspising (ikke hjørner). Nå ville jeg nok prøvd f.eks. kompostgrinder først, men begge mine har også vært helt komfortable med bur da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke så veldig uvanlig at de får en runde med litt sånt ila oppveksten, men først og fremst bør man jo sjekke om litt mer trim hjelper? Er det noe hunden mangler av mosjon e.l. samme om det har gått fint tidligere? Viss ja, så gjelder det jo bare å være litt ekstra aktiv en periode(kan trappes ned igjen når hunden blir litt eldre og lander igjen) og/eller hindre at den får spist på ting. Om de har mulighet så er kanskje det letteste å ta den med i bil og bare gjøre det en stund uten å forsøke å ha den hjemme i det hele tatt, evt kun ha den hjemme alene når det går kort tid til man kommer hjem igjen (om det går bra og uten ødeleggelse). Ville gjort det en mnds tid ihvertfall før jeg hadde prøvd å ha hunden hjemme alene full dag som vanlig igjen. Bur inne er jo i utgangspunktet et alternativ, men når hunden ikke har tenkt å akseptere det så blir jo ting litt vanskeligere. Da må man evt prøve å dekke til veggene, og/eller finne et rom som han ikke får gnag på veggene på, typ bad, kjeller e.l. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg ville gått ut med han, for det er jo ubehagelig å holde seg. jeg holder på med det så lenge de trenger. Den lengste varte tilogmed 5 måned. Det er forskjell på hunder og valper.
    • Det blir nok kompostgrinder og langline. håper bare det går bra med flytting midt i alene hjemme treningen.
    • Jeg tenker og gjør det samme som de ovenfor. Viktigere med gode hundemøter med gode sikre, kjente hunder.  
    • Har ei tispe på 5 som begynte å renne fra det rene øyet for litt siden. Vi dro til vet, men siden det ikke var rødt, eller irritert og ikke gul veske, så fikk jeg beskjed om å dryppe med saltvann en periode og komme tilbake om det ble verre. Det plager henne heller ikke.  Det er bedre om jeg drypper typ to ganger om dagen, men forsvinner ikke. Virker som om det blir verre på tur i vind feks.   Kan det være tett tårekanal? Hva gjøres med det?    Jeg spør her før jeg drar til veterinæren. Hun som så på det sist nevnte ikke det som et alternativ selv om jeg sa det virka som om det ble verre i «vær».  
    • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...