Gå til innhold
Hundesonen.no

Tauknuter


Wildlife
 Share

Recommended Posts

Visste ikke helt hvor jeg skulle plassere den så admin må bare flytte evt.

Enkelt og greit: tauknuter. Lar dere hunden leke med det/ ha det?

Når vi skaffet oss hund så leste vi om alt og da kom også problemstillinga med tauknute som jeg ville kjøpe til valpen. 

Disse var det visst flere hunder som hadde dødd av fordi di får løs tråer og svelger dem og de surrer seg inn i tarmene?? Og etter å ha lest om x antall mutter som har svelget ting og dødd car vi livredde for dette. Så tauknuter har han aldri sett en gang. 

Så var det ei på jobb som fortalte at hennes JRT på 8 mnd hadde slike og i avføringen så hun ofte flere sånne tråer han hadde spist. Jeg fortalte om hva jeg hadde lest om dette og sa vi turte ikke la hunden vår få ha de av denne grunn. Hun svarte med at det hadde hun aldri hørt om og at det var da rart at veterinæren solgte disse da.

Så... får hunden deres ha disse? Har noen opplevd dette med at de tvinner seg?

er klar over at for mange vil det kanskje ikke spille noen rolle, men jeg bare lurer. Hvilket forhold har dere til tauknuter?? :)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som med alt annet så tror jeg at dette også har potensiale for å være skadelig, men så lenge hundene mine ikke tygger i stykker alt for mye så får de har det. Her i huset kastes den rundt og trekkes med. Hadde de vært ille til å tygge i stykker og få i seg tråder ville jeg nok bare hatt den som treningsleke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alt kan jo være farlig så lenge de "rette" tingene skjer. Dersom bikkja makulerer og spiser leker, ja, da kan tauknuter være farlige. Dersom bikkja ikke makulerer eller ikke spiser leker, da er det sannsynligvis liten fare. Så hvis din hund har for vane å makulere leker og spise dem, ja, da bør du droppe tauknuter. Og som med andre leker bør de fjernes når de blir ødelagt (les destruert).

Problemer med tråder i tarmene er at tarmene hele tiden beveger seg (peristaltikk), og dersom hunden har svelget en langt, tynn tråd, så kan tråden bli liggende på langs i tarmen, og når tarmen beveger seg, så kan tråden fungere som en slags "kniv", som presser seg gjennom tarmvevet. Dette er spesielt farlig dersom tråden sitter fast, f. eks i en tann, og deretter fortsetter videre ned i fordøyelsessystemet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I de periodene jeg ikke har hatt makulator-hund, så har tauleker vært helt kurante ting å ha liggende. Når jeg har makulator-hund, så er det kun i bruk som draleke under oppsyn (bamser og annet som er lett å herpe eller spise opp har vi ikke, for det blir ødelagt og dermed farlig med en gang).

Så jeg signerer tidligere talere: om det er farlig eller ikke kommer mest an på hunden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Bruk kode "alrute15" for å få 15% rabatt på ruta, rutebånd, blindspots og targets hos Drammen Hundepark. Gyldig til 15. oktober 2024 https://www.nettbutikk.drammenhundepark.no/categories/rute
    • Hei, er det noen som vet hva reglene er for å stille kirurgisk kastrert hannhund i utlandet er, eller hvor man kan finne slik informasjon? Jeg vet at NKK tillater å stille kastrert hannhund dersom det er gjort av medisinske årsaker og hvis man kan fremvise attest for at hunden hadde to normale testikler før kastrering. Men gjelder dette også hvis man ønsker å stille hunden for eksempel i Sverige, Finland, Frankrike etc? Eller har alle land ulike regler? Noen som eventuelt vet hvilke land som godkjenner det eller land som ikke tillater å stille kastrert hund (uansett om det er gjort av medisinske årsaker?😊
    • Hvis hun fortsatt bruker samme metodene er det jo "bare" å anmelde igjen. Ellers ville jeg sendt formelle henvendelser til klubben og NKK.
    • Jeg klagde på dette hos NKK inne på FB da det kom opp at de lot henne holde på. Det ble slettet og jeg fikk "mute" for en tid. Skremmende holdning. jeg kjenner personen fra hestemiljøet helt tilbake til 1988  da jeg kommer fra og har bodd 3 il fra hennes hjemsted. Kjenner og tilk henne fra hund selv om jeg har hatt nada med henne å gjøre.. jeg anbefaler at dere går inn og leser de grusomme sms som ble sendt mellom henne som eier og driver av kennelen - og de to ansatte..saken er mye verre enn det virker i media. Mangelen på respekt og empati er hårreisende.  Hun skal og ha blitt dømt for vold mot menneske og er kjent i området for å være "feisty". hvis man kan si det sånn.. sier ikke mer om  saken.. men rapporter og boikott.. Den som blir direkte berørt må være flink å si i fra.. Kanskje det er på tide at NOAH kommer på banen??
    • Skriv litt fort her men veit at mensen er noe kvinner har å ikke hunder. Men trudde du klarte å slå 2 fluer sammen ✨️ Vi har fikset alt å funnet ut av alt så går det ikke Ann å slette innholde heller  Så andre som sere dette så all good ok8 vi fant ut av problemet 😄
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...