Gå til innhold
Hundesonen.no

Noen her som har studert i voksen alder?


Trixi
 Share

Recommended Posts

12 minutter siden, Trixi skrev:

Jeg har som sagt ikke mulighet til deltidsstudie, da de ikke tilbyr det i min kommune. Å reise bort å studere er uaktuelt. Så det blir fulltid eller ingenting.

 

Vi må granske familieøkonomien vår, finne ut hvor langt vi kan strekke mannens penger og hva vi kan kutte ned på av utgifter. Kanskje vi kan kutte sfo eller bare benytte 50% sfo plass. Vi må rett og slett finne ut hva pengene våre går til og hvor mye vi trenger til det absolutt nødvendige. Vi har hatt dårlig økonomi tidligere, og man omstiller seg jo etter den situasjonen man er i og gjør det beste ut av det.

Folk som blir syke og uføre klarer det jo, fordi de må, så jeg vil tro at de fleste klarer å tilpasse pengebruken til inntekten dersom de må. Har man hytte kan man jo leie den ut, og det er jo mulighet til å ha deltidsjobb og tjene en ganske god sum ved siden av fullt stipend og lån. :) Du kan jo også jobbe i skolens ferier og sikkert tjene en god del da. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Trixi skrev:

Jeg har som sagt ikke mulighet til deltidsstudie, da de ikke tilbyr det i min kommune. Å reise bort å studere er uaktuelt. Så det blir fulltid eller ingenting.

Men når man studerer deltid, så studerer man jo mest hjemme i fra. Det er ikke sikkert du trenger å reise så mye? Jeg vet hvert fall at mamma reiste en uke pr. semester eller noe sånn og så fikk hun ellers forelesninger over nett osv. Det er ikke sikkert de har samme opplegg der du skal da.

Men, som heltidsstudent kan man fortsatt jobbe en del da. Jeg jobber ganske mye i tillegg til studiene og har mellom 10-15K i mnd. medregnet studiestøtten sånn igjennomsnitt. Det er nok likevel en større økonomisk nedgang for deg da, men man kan jobbe en hel del ved siden av hvert fall. Og hvor mye man kan tjene hvert år stiger pr. studieår. Her i kommunen er det også bonusordninger for de som studerer vernepleie eller sykepleie, der vi vår en sum pr. år på høsten. Hvis man jobber 3. hver helg så får man 12,500, jobber man 6 uker om sommeren får man 12,500 og gjør man begge deler får man 25 000. Det hjelper også en del på :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sett på samlingsbasert deltid?

Da slipper du jo å flytte, det er bare samlinger du må delta på.

(Jeg studerer fulltid (deltar på alt som er av forelesninger, gruppearbeid osv), og jobber to dager i uka, og har helgene fri. Det jeg får av lånekassa + det jeg får ved å jobbe, ligger totalt på 17 - 18 000 utbetalt i mnd.)

Jeg får litt mer av lånekassa da, ettersom vi har barn, og begge er studenter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

14 timer siden, Tuvane skrev:

Nå snakker jeg om snittutbetalingen pr mnd, siden jeg regner med at det er den hun skal leve av. Hun får jo da, hvis hun bruker pengene fornuftig 10 000 kroner pr studiemnd å leve for, og det er jo det som er relevant, ikke når det blir utbetalt (med mindre man er så dum at man bruker opp pengene sine fortløpende).

Min søster som studerer i utlandet, får alt utbetalt i starten av hvert semester, men hun sier jo ikke at hun da får 0 kroner per mnd av lånekassen.

Nei, det er klart. Men det resultater å beregne at man kan bruke de ekstra pengene i Mnd for hverdagslige utgifter, for i hvert semester vil man få mer utgifter i form av bøker osv.. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjenner ei dame som brstemte seg for å studere sykepleier. Hun hatet jobben hun hadde og så ingen framtid i den. Så 40 år gammel satt hun seg på skolebenken for å ta ferdig vgs. Samme dag som hun begynte på skolen sendte hun yngste datteren i 1.klasse :) 

Vet de har hatt det trangt økonomisk med bare mannen sin jobb. Men hun har jobbet som vikar i barnehage de dagene hun kan og i ferier. 

Nå er hun snart ferdig med sykepleierstudiet, og jeg ser at hun har mye mer livsgnist enn det hun hadde da jeg ble kjent med henne. De har klart seg greit med to barn, hus, bil og mannen son inntekt. Samt at hun har jobbet deltid (studert fulltid).  Tror hun tok en pause fra ene semesteret med vgs. For å jobbe inn litt penger i kassen. 

 Hun er godt over 45 før hun får begynt å jobbe som nyutdannet. 

 

Min mor tok deltidsstudie da jeg og min søster var små (søster var 4 mnd), samtidig som hun jobbet fulltid, ikke barnehageplass(vi var endel hos bestemor), huslån og mann som ikke bidro til noen ting. Hun sier det var fryktelig tøft, men de går hvis man virkelig vil.

 

Lykke til med studieplanene :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kollegaen min fullførte utdanning som hjelpepleier i godt voksen alder. Men hun innså at det egentlig var sykepleier hun ville bli. Med masse støtte og oppbacking av sjefen og kollegaene begynte hun på deltidsstudier da hun var 48 år og hun har 6 barn! Hun ble ferdig i fjor på normert tid og med toppkarakterer. Tror hun syntes det var fryktelig slitsomt mens det sto på, men at det var verdt det. Det gir jo en utrolig selvtillitsboost å få til noe sånt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg begynte på vernepleierstudiet som alenemor med en toåring (og hund, haha), 29 år gammel. Da jeg var 37 med en ettåring og elleveåring (og fremdeles  hund. En annen, riktig nok), begynte jeg på spesialpedagogikk. Innimellom spespeden tok jeg 30 studiepoeng med veiledningspedagogikk. Nå har jeg fast jobb (det har jeg vel i grunnen alltid hatt) som pedagog i barneskolen for elever med autisme og har fremdeles hund og barna er ute av redet. Eller det ene er i redet igjen, men det er ikke så skrekkelig mye mas med henne :D 

Vi har vært kjempefattige i mange år, men har hatt hverandre og klart oss fint. Jeg har alltid vært alene med barna, fordi jeg har det med å finne noen duster av noen menn, men har ikke noensinne hatt behov for å tigge verken julegaver eller ferier på facebook eller Finn.no. 

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

https://www.hih.no/nor/studier/bachelor-i-sykepleie-dt&PHPSESSID=0o2i5ng6n9m2nbk96rdnkgo037 

https://uit.no/studietilbud/program?p_document_id=351117

Det er jo fryktelig lange avstander i nord, men disse kan kanskje være aktuelle?

 

Jeg vil i alle fall anbefale deg å gjøre det du kan for å få dette til, finne gode løsninger. Man skal være så lenge i arbeidslivet, og man er så store deler av hverdagen på jobb, at det er viktig å komme frem til et yrke som du trives i og som gir deg noe utover penger i banken. Dette fikser dere!! 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...