Gå til innhold
Hundesonen.no

Smultringdeig


Margrete
 Share

Recommended Posts

Sonenorakel vet alt! Jeg fant meg selv bakende på smultringer, fulgte oppskriften og deigen er liksom ikke deig, den er mer tykk røre. Det er mange år siden jeg har lagd smultringer så jeg husker ikke hvordan den skal se ut. Nå skal den jo stå til i morgen, blir det bra da? Eller må jeg satse på mer mel?


5egg

250g sukker

½dl smeltet TINE Meierismør

1½dl TINE Kremfløte

1½dl TINE Kulturmjølk

1ts hornsalt

1ts malt kardemomme

750g hvetemel

(skulle det være noen tvil har jeg brukt oppskriften fra TINE :P )
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 minutter siden, Krutsi skrev:

Hvordan får man trykket ut smultringene hvis deigen er flytende? 

Den skal ikke være flytende som vaffelrøre, men heller ikke så fast som en bolledeig liksom. En mellomting kanskje :) Farmor hadde sånn greie som @Pringlen prater om da, kanskje derfor?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 minutter siden, Stine skrev:

Den skal ikke være flytende som vaffelrøre, men heller ikke så fast som en bolledeig liksom. En mellomting kanskje :) Farmor hadde sånn greie som @Pringlen prater om da, kanskje derfor?

Jupp, men det er ikke egentlig smulteringer. Gullringer, tror jeg det heter.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

25 minutter siden, busann skrev:

Smultringdeigen jeg bruker er en tykk røre når den er ferdig, tykkere ganske stiv røre når den har fått kjølt seg.
Og så bruker jeg så lite mel som mulig under utbaking, men nok til at det går ann å kjevle den ut.

Ah takk :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...