Gå til innhold
Hundesonen.no

Tibetansk terrier eller bichon havanais


Gine
 Share

Recommended Posts

Jeg er i fasen der jeg har bestemt meg for å kjøpe hund og skal velge rase. Akkurat nå står det mellom tibetansk terrier og bichon havanais, har også vurdert puddel og dvergscnauzer.

Jeg heller imot tibetansk terrier fordi den er litt større og virker å være mer robust med tanke på vær og turgåing.

Jeg tar imot aller erfaringer ang disse rasene med stor takk, spesielt tibetansk terrier da jeg ikke finner alt for mye om de på nettet.

Dette er viktig for meg i valg av rase:

Barnevennlig, leken, glad i tur, tåle å være ute i alt slags vær, like lange turer men også være tilfreds med kortere turer, lite røyting, ikke gneldrete (bor i blokk)

Tusen Takk til alle som orker å svare, vanskelig å velge rase?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror jeg var veldig heldig med den tibetanske terrieren vi hadde i hus, han bjeffa veldig lite. Det hendte det kom et boff om han ville ha oss med å leke, han boffa på katten som satt på muren og studerte ham, og han boffa på det store skumle mørket et par ganger. Ingen gneldring eller sånn irriterende småbikkjebjeffing, tibben er ganske grov i målet. Han hadde ingenting imot dårlig vær, kunne fint legge seg til på plenen og tygge pinne selv om det regna. Leken og glad i alle som andre valper, veldig trygg og fin. Kunne være helt turbo men var veldig rolig og fin inne, plukka veldig fort opp når det var rolig-tid eller natta-tid og var en drøm om natta selv om han var liten valp. Utrolig kosete, vi slapp ham ikke opp i sofaen men om vi var nede på gulvet med ham var han helst oppå oss. Når vi lekte med ham tok han gjerne med seg leken oppi fanget, ellers elsket han å ligge i fanget med et tyggebein når han var sliten. Kjapp og leken ute, fotball og løping var helt supert og om han fikk noen å løpe med logra han med hele seg.

Vi er iallefall helt forelsket i rasen og ser veldig frem til vi har spart opp penger til nye valp. Vi er ikke det minste i tvil om at vi skal ha tibetansk terrier!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for svar til begge. Jeg er skeptisk til bochon h. Pga størrelsen og til det at den lett fryser, vi er en familie som setter pris på uteliv i både regn, vind og snø! Ellers har jeg lest utrolig masse fint om rasen som tiltrekker meg.

Til Pixie som har hatt tibetansk terrier; kjenner du andre med samme gode erfaring som deg med rasen? Noen skriver tibben er gneldrete mens andre som deg opplever ikke lyd som boe problem. Hvor mye tid brukte du på pelsstell i uka om pelsen var lang? Og går det bra å bade/dusje den om en ikke har badekar men dusjkabinett? ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

At bikkja fryser er heldigvis veldig enkelt å fikse. Jeg har en korthåra chi, og hun fryser selvfølgelig hvis det blir for kaldt, men er det snøfritt, så kler jeg ikke ikke på henne før det er fem minus. Er det snø, så kler jeg alltid på henne. Både jeg og bikkja foretrekker strikkagenser fremfor dekken. Jeg får strikka gensere til henne i alpakkaull, og det er mange ganger varmere enn saueull, samtidig som at det er så tynt at bikkja knapt merker det. Ayla elsker å base i snø, og hun kaver seg gjerne gjennom snø på tur. Med ullgenser gjør det ingenting at hun blir våt, for hun holder varmen. Chi er jo kjent som en fryserase, som skjelver for ingenting. Tror jeg har opplevd skjelving fra Ayla kun en gang, og det var da hun ramle i et tjern midtvinters. Skal man være ute lenge, så kan potesokker være kjekt å ha med, og et pledd som bikkjedyret kan få rundt seg ved pauser. Flere hensyn trenger du ikke å ta, bikkja kan være med uansett. 

En av Aylas beste kompiser er en havanaisgutt, som holdes kortklipt, og han er med på mye rart hele året, han. Har aldri opplevd han som mer pysete enn Ayla på vinterstid. Det er dog en del lyd i han hjemme. Aner ikke om det er vanlig hos denne rasen, men han varsler og kjefter på folk som går forbi.

Mormora mi hadde en tibetansk terrier i sin tid. Han lagde et forferdelig leven hver gang det ringte på. Han var dessuten kronisk møkkete, for han tiltrakk seg søle som en magnet. 

Er forøvrig ikke noe problem å dusje en hund i stedet for å bade den. En jeg kjenner dusjer sine Bearded collier i kabinett, så en liten sak som du tenker på bør være null problem. Tilvenning må jo til uansett ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi hadde ikke tibbe så lenge, måtte levere valpen tilbake pga allergi som ikke var allergi likevel. Men vi dusja ham i dusjen uten problemer, og det er mange som holder dem kortklipte. Det er en facebookgruppe som heter Tibetansk terrier eiere i Norge der du sikkert kan få mange tips. Ta også en titt på oppdretterlista og se om du har noen i området, min erfaring er at de også gjerne svarer på spørsmål og er behjelpelig med at du kan komme og treffe hunder osv. 

http://www.nttk.no/sider.php?s=100&m=8

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 2.11.2015, 19.51.35, Pixie skrev:

Vi hadde ikke tibbe så lenge, måtte levere valpen tilbake pga allergi som ikke var allergi likevel. 

Bjeffing eller typisk gneldring kommer ofte ikke før valpen entrer puberteten. Så at valpen dere hadde ikke bjeffet mye sier ikke så mye om hvordan den vil bli som voksen. :) 

Det er svært sjeldent at valper gneldrer, også på typske gneldreraser.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...