Gå til innhold
Hundesonen.no

Gine

Medlemmer
  • Innholdsteller

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Gine's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Gine

    valp utfordringer

    Puh...takk for alle beroligende svar, senker skuldrene her og prøver å nyte tia mer??
  2. Gine

    valp utfordringer

    Så godt å lese at det er normalt, takk Ble et lite sjokk dette her, men får bite tenna sammen og holde på tanken om at det går over Jeg har vært så opptatt av å ikke gå for langt, om vi er i skogen eller marka og han får løpe løs gir han ikke utrykk for å være sliten, han elsker det og løper rundt. Jeg har puttet han i sekken med jevne mellomrom, men kanskje jeg skal la han slite seg ut litt mer?!
  3. Jeg har de siste 3 årene planlagt og ventet på riktig tid til å få hund i familien. Endelig var tiden her, for ca 1 mnd siden hentet vi hjem valpen vår. Dette var som sagt godt planlagt i forhold til tidspunkt, rase og oppdretter, jeg var også forberedt på mye jobb og lite søvn. Dotrening og natterstid går veldig fint, valpen sover også mye på dagtid. Men jeg var ikke forberedt på bitingen, jeg hadde sett for meg mye mere kos, men han vil ikke kose, han begynner bare å bite. Når han er våken vil han leke (bite) men det er lite kos, jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det, men føler valpen gir lite positivt tilbake i form av kontakt, mest biting. Er det normalt at valper ikke koser? Om jeg eller dattera mi går over gulvet og valpen er våken og i det "riktige" humøret kommer han løpende og biter etter oss, særlig dattera mi som er redd. Jeg er selv vokst opp med hund og ønsket meg dette for henne også, men nå blir hun hemmet av valpen, kan ikke løpe og leke fritt med lekene sine uten at valpen løper etter og tar lekene hennes. Hun har også ønsket seg hund lenge, men det ble ikke som hun så for seg. Jeg har endt opp med å være deppa og fortvilt over hele situasjonen, er skuffet over meg selv for at jeg ikke takler situasjonen med "godt mot", er skuffet over at det ble så annerledes enn jeg hadde sett for meg, er lei meg for at det ikke er en positiv opplevelse for dattera mi og lurer på om det er vi som gjør noe for at valpen ikke trives, eller om dette er normalt for valper og om dette kommer til å gå over?! Prøver å ikke stimulere han for mye eller for lite med tanke på om han skulle være overtrøtt eller kjede seg. Vi er endel ute og lar han lukte rundt og leker. Trener også innkalling og enkle kommandoer, har ovså gjemt godbiter som han kan lete etter. Samtidig prøver jeg å ikke gi han for mye oppmerksomhet når vi er inne, dette stopper også seg selv når det stort sett ender med at han biter og jeg forlater situasjonen. Dette ble langt, takk til deg som orket å lese, jeg setter pris på om du har noen erfaringer eller gode råd å dele.
  4. Hvordan er deres puddel i forhold til lyd da 2ne?
  5. Takk skal dere ha, veldig kjekt å høre erfaringer? Skjønner at mine fordommer mot så små hunder som havanaisen er feil, kjekt å høre at dere har erfaring med at rasen er aktiv og liker det! Et nydelig bilde Line, tror jeg ble litt forelsket ?❤️
  6. Takk for svar, litt redd for at det kan bli for mye lyd for oss, men en helt nydelig rase du har, synes de er så flotte, fulle av stil?
  7. Hvilken erfaring har du med dvergschnauzere og bjeffing? Regner med du kjenner godt til rasen som oppdretter?! Jeg vil jo ha en hund og bjeffing er endel av pakka, men på grunn av slik vi bor vil bjeffing (gneldring) ofte og over tid bli et ganske stort problem
  8. Tusen takk til alle som har tatt seg tid til å svare! Kanskje blir mellompuddelen mest riktig for oss. Til dere som har erfaring, mestrer ikke havanaisen å holde følge på ski? Vi går turer i vanlig tempo og ikke toppturer på ski, men det er viktig for oss å være aktive alle årstider, også på ski på vinteren:)
  9. Tusen takk for et fint svar og masse fint om welsh terrieren Usikker på det med allergi jeg også, noen steder står det at de er det andre steder er det ikke utdypet. Men vi er ikke allergiske, har noen i familien som er, så for oss er det viktigst at de ikke røyter så vi ikke legger igjen masse hår og en jobb med støvsugeren om vi er der på besøk!
  10. Jeg holder på å bestemmer meg for rase, og jeg blir sprø, for jeg ombestemmer meg annenhver uke, nå nærmer det seg tiden for et endelig valg (2-3mnd) og jeg trenger råd. Litt om oss: aktiv familie, 1 voksen 1 barn, ute i all slags vær, noen dager er rolige, ett barn 6 år, bor i leilighet (det er ganske lytt her) jeg er vokst opp med hunder. Raser vi vurderer: Bichon Havanais, Dvergschnauzer, Puddel( mellom eller dverg) og Welsh terrier. Hunden må være allergivennlig. Den rasen jeg syns er finest er dvergshnauzeren, den er stilig, stolt og morsom. Men er redd for bjeffing i forhold til at vi bor i blokk. Ellers liker jeg at den er utholden og kan være med på alle slags turer. Den rasen jeg stadig faller tilbake på er Bicon Havanais. Den er morsom, veldig søt, elsker "den bustete loocken". Det jeg er redd for med rasen er at den ikke kan være med på lange turer, ikke makter skiturer pga korte ben og at den ikke vil kunne være alene hjemme (jobber 4 dager i uka). Men liker også at den skal være barnevennlig og lett å trene, i tillegg til å være fornøyd med noen roligere dager på sofaen. Den omtales også som ikke bjeffete. Puddel syns jeg også er fine, her er jeg redd for bjeffing. Liker at de er intelligente og lette å trene og at de er aktive og kan bli med på all slags turer. Har hørt at de kan være enmannshunder, dette like rjeg ikke, da jeg skaffer hund mye for barnet sin skyld (overlater IKKE noe ansvar, men av personlige grunner) Welsh Terrier vet har jeg ikke hørt så mye om, annet enn at det skal være en stødig og trygg hund. Angående bjeffing vet jeg ikke, heller ikke så mye om aktivitetsnivå. Syns de er fine hunder som ser sporty ut. Er det noen der ute som kan hjelpe meg på vei mot et endelig valg? Tar imot alle innspill og erfaringer med et stort takk. Hilsen spent men også noe frustrert snart hundeeier
  11. Tusen takk for svar til begge. Jeg er skeptisk til bochon h. Pga størrelsen og til det at den lett fryser, vi er en familie som setter pris på uteliv i både regn, vind og snø! Ellers har jeg lest utrolig masse fint om rasen som tiltrekker meg. Til Pixie som har hatt tibetansk terrier; kjenner du andre med samme gode erfaring som deg med rasen? Noen skriver tibben er gneldrete mens andre som deg opplever ikke lyd som boe problem. Hvor mye tid brukte du på pelsstell i uka om pelsen var lang? Og går det bra å bade/dusje den om en ikke har badekar men dusjkabinett? ?
  12. Jeg er i fasen der jeg har bestemt meg for å kjøpe hund og skal velge rase. Akkurat nå står det mellom tibetansk terrier og bichon havanais, har også vurdert puddel og dvergscnauzer. Jeg heller imot tibetansk terrier fordi den er litt større og virker å være mer robust med tanke på vær og turgåing. Jeg tar imot aller erfaringer ang disse rasene med stor takk, spesielt tibetansk terrier da jeg ikke finner alt for mye om de på nettet. Dette er viktig for meg i valg av rase: Barnevennlig, leken, glad i tur, tåle å være ute i alt slags vær, like lange turer men også være tilfreds med kortere turer, lite røyting, ikke gneldrete (bor i blokk) Tusen Takk til alle som orker å svare, vanskelig å velge rase?
  13. Jeg er i fasen der jeg har bestemt meg for å kjøpe hund og skal velge rase. Akkurat nå står det mellom tibetansk terrier og bichon havanais, har også vurdert puddel og dvergscnauzer. Jeg heller imot tibetansk terrier fordi den er litt større og virker å være mer robust med tanke på vær og turgåing. Jeg tar imot aller erfaringer ang disse rasene med stor takk, spesielt tibetansk terrier da jeg ikke finner alt for mye om de på nettet. Dette er viktig for meg i valg av rase: Barnevennlig, leken, glad i tur, tåle å være ute i alt slags vær, like lange turer men også være tilfreds med kortere turer, lite røyting, ikke gneldrete (bor i blokk) Tusen Takk til alle som orker å svare, vanskelig å velge rase?
×
×
  • Opprett ny...