Gå til innhold
Hundesonen.no

Oppskrifter ønskes, pasta, pizza, kjøttkaker osv.


Raksha
 Share

Recommended Posts

Ok damer og herrer i sonenuniverset. Jeg trenger oppskrifter. 

Alt må kunne fryses, må være mye smak, men ikke for sterkt. Jalapenos osv. blir for sterkt, vanlig chilli uten for mye frø går greit. Bruker mye elgkjøtt i matlaging og det er det lite smak i, så krever mye smak i sauser.

Pastasaus

Pizzasaus 

Kjøttboller/karbonader/hamburgere. 

Vårruller

Spesifiser gjerne krydder og mengde. 

 

Noen som vil dele? 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har brukt å kjøpe lammekjøttdeig nå når den er på tilbud og blande den 50/50 med billig svinekjøttdeig eller karbonadedeig. Sammen med finhakket løk/vårløk, brødrasp og krydder etter ønske blir det ganske gode kjøttboller! Lammekjøttdeigen er veldig feit, men super å blande med magre deiger med lite smak :-)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lager mine egne pastasauer :) Jeg bruker og litt det jeg har tilgjengelig, sånn isj oppskrift:

  • Hermetiske tomater 
  • Tomat purre, hermetisk. - ikke vær grådig på denne
  • Gjerne noen ferske tomater som du moser under oppkoking
  • Løk, hvitløk
  • Krydder - salt, pepper, basilikum, gjerne fersk. 
  • Revet gulerot - det er godt i!

Alt disse ingrediensene kokes du sammen i 10 minutter isj - mengde er etter skjønn og hvor mye du skal lage. Smak underveis! 

EDIT: lager og mye vårruller, egene miks jeg digger - de og går i skjønn på mengde, og om man liker de sterke eller svakere. 

  • Vårrull papir (de største)
  • Risnudler 
  • Kyllingkjøttdeig eller svinekjøttdeig 
  • Revet gulerot
  • Soyasaus
  • Revet kålhode
  • Salt, pepper, gjerne en dæsj sukker.
  • Chilli 
  • Thailandsk kyllingkrydder eventuelt svinekrydder (selges i pakker)
  • Vårløk 

Bruker å kjøpe 1 pakke papir, (40 stk), 2 pakker kjøttdeig, 6-7 gulerøtter, halvt kålhode, Chilli spørs hva man liker og hvilken chilli det er, bruker en hel bunt vårløk, en pakke risnudler (250g tror jeg). 

Går frem: 

  • steker kjøttdeigen og ha den i en bolle og bland i thailandske kryddere og smak deg frem. 
  • Kok risnudlene etter anvisning på pakken, ta en saks og klipp de opp så de blir små snorer. Bland de deretter med kjøttdeigen. 
  • Deretter er det bare og bland i resten - og vips - blandingen er ferdig og klar til å rulles inn i papiret :D 

Ville anbefalt deg å doble, eller tripple oppskriften om du skal lage og fryse den. Skal du fryse den, så frys de ned fersk, IKKE etter at de er fritert. 

 

Endret av Kristiin
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man tager 5 tomater, deler opp og moser med stavmikser. Man bruner en løk og 3 fedd hvitløk . Har oppi oregano og basilikum i rause mengder gjerne fersk viss du har. Ha oppi ei tskje brunt sukker og Småkok alt sammen i noen timer. 

Denne mengden er nok til en langpanne pizza. Passer og som pastasaus og kan da lages i store mengder??

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spaghetti bolognese fra bunn er en kjempehit her. Masse deilig smak men på ingen måte sterk. Finhakker og freser hvitløk og løk i en panne. Har i to bokser tomatpuré og en boks med soltørkede tomater. Finhakker gulrøtter og har i og smaker til med italienske urter, salt og pepper. Så kam det med fordel putre på panna i en times tid, minst. Spe i med vann så det ikke blir for tynt. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Cherrytomatsaus:

1 boks/kurv med cherrytomater 
3-4 ss Olivenolje
Hvitløk
Salt
pepper

Putt cherrytomatene i kokende vann, så i isvann, og fjern skallet 
Varm opp 2-3 ss olje i en kjele, og stek tomatene på sterk varme (konstant omrøring så det ikke svir seg) til de begynner å sprekke, ta fram en potetmoser evt. en stor sleiv og knus tomatene.

Kok sausen på svak varme i ca 10 min, ta av varmen og ha i hvitløk etter ønske (bruker gjerne 1-2 kinesisk hvitløk),
 bruk enten stavmikser eller blender og kjør til en jevn og glatt saus. 

Ha i den siste ss med olje og smak til med salt og pepper og kok i 5 min.

Denne fryser veldig bra, og er veldig base. Den smaker også veldig godt som den er på pasta.
Om man vil ha en sterkere saus, har man bare i de krydderne man ønsker, som chilli, oregano, basilikum osv.
Tror det blir bra med fersk chilli også om man har i den før man kjører det til saus, men liker ikke fersk chilli, så har aldri prøvd selv.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kok ønsket mengde spaghetti. Ha i smurt ildfast form. Smør over 1 glass tomatpuré. Dryss på et rikelig lag med revet ost. (Norvegia og Jarlsberg) Smør kjøttdeig eller kjøttfarse utover. Stek til kjøttdeigen er gjennomstekt.

Denne retten er alle barns favoritt.

Du kan variere ved å tilsette hakket løk, oregano, paprikapulver osv. Ketchup istedenfor tomatpuré.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Lyden av ordet diary..  Vurderte i går å oppdatere om suksessen med ris, havregrøt, gulrot og brokkoli mos, ren kyllingfilet og egg, med en gradvis reintrodusering av tørrfor. Etter 2x kakao kunstverk av perfekt konsistens, som bare var å plukke fra gresset uten any smear, så det ut som en suksess, og Ede fikk V&H blandet med litt gulrotmos til kvelds. I morges viste det seg at jeg var litt snar med å trekke konklusjoner i går, og min vurderingsevne før morgenkaffe er heller ikke noe å skryte av. Det første som kom ut var fint, så jeg avfeide den siste klatten med softis som ingenting. ..og jeg glemte å tenke på at Ede ikke har fått intimbarbering på en stund. Rævskjegget hadde rukket gro nok til å kunne forveksles med ansiktet på en nykonvertert islamist, noe jeg smertelig ble gjort oppmerksom på da jeg noen timer senere måtte tørke stumpen hans fra en ladning med viskositet lik brun kjøttkakesaus ved 278°K. Det som først så ut som en grei tørkejobb viste seg å være det verste tilfellet av danglebær jeg ikke har hørt om før. Ord kan vanskelig beskrive den følgende halvtimen.  Det ble tørket og vasket og lugget i det nyanlagte talibanskjegget uten antydning til å nærme seg måloppnåelse. Ede begynte bli sår i stumpen og protesterte mot behandlingen, men forstod alvoret i situasjonen og samarbeidet tålmodig for å la meg prøve fikse problemet med dobbel effileringssaks, noe som heller ikke var noen quick fix. Vurderer begynne kalle ham Harald nå, etter Harald Hårfagre. Etter at effileringssaksen hadde gjort hva den kunne, så var det fortsatt en absurd mengde småsmuler av brun sement stuck i fløyelen rundt kaviarstjerna på den heltemodige pompen. Å finne frem sjampoen hadde liknende effekt på Ede som på røverne i Kardemommeby. Den heltemodige roen og tålmodigheten slo over i engstelse og han ville ikke samarbeide mer. Fordi han er hjernevasket fra barnsben til å forbinde dusjen med mat, så gikk han allikevel med på å la meg lukke døren bak ham, i håp om lysere tider, men forstod han var fanget i en felle øyeblikket etter, da jeg skrudde på dusjen uten at det luktet mat der inne. Ikke tale om at han ville gå med på det der. Han er for stor til å kunne tvinges nå, så å få den stumpen der inn over kantene på dusjsonen var det bare å glemme. Løsningen ble å massere inn sjampoen midt på gulvet og omstendelig vaske den ut igjen med vaskekluter og håndklær i flertall, mens han benyttet anledningen til å styrketrene muskulaturen rundt halefestet for å være bedre rustet til fremtidige konflikter av samme art.  Da det begynte vibrere truende i halsbåndet var jobben heldigvis gjort.  Nå som veslefjeset er rent og pent og utenfor PSTs søkelys, så er neste oppgave på tapetet å overbevise Harald om at det å stå stille med halen hevet mens jeg romsterer rundt analåpningen hans med en oppladbar, vibrerende, rosa plastdings er nødvendig for å gjøre neste tømming av belgen til en mindre traumatisk opplevelse for oss begge. ..med gulrot- og havregrøt som "lokkemiddel". Godt han ikke kan skrive Finn-annonser for omplassering eller ringe Dyrebeskyttelsen selv. 
    • Jeg tror nok forslaget var å få ny hund umiddelbart etter du har mistet den du har, ikke før. Det er fordeler og ulemper. Og ikke minst, folk er forskjellige.  Nå kan ikke jeg få ny hund pga. sykdom, men selv om jeg hadde kunnet det hadde jeg nok brukt god tid før neste kom i hus. Nå er det to år(!) siden vi mistet våre, og jeg kjenner jeg er mentalt klar for en ny hund. Men for min del sier helsa nei da, så det blir ikke med det første. Uansett tenker jeg det viktigste er å sette pris på den tiden man har, og ta vare på minnene når de er borte.
    • Tankk. Skal sjekke Librela. Når det gjelder ny hund så har jeg faktisk fått det forslaget av en del. Men hu blir sjalu på andre hunder hvis jeg er for "overstrømmende" så det blir evt om lenge til.
    • Fin tradisjon! Har ikke pleid å sette noen spesielle mål for hundeholdet, men kanskje det kan hjelpe på motivasjonen for ulike ting. Så, her er mine ikke så ambisiøse mål for resten av 2025 (om enn litt sent, hehe): - Har en del hundebøker liggende som jeg gjerne vil komme gjennom. Jeg leser igrunn lite bøker generelt, så blir ganske fornøyd hvis jeg kommer gjennom 2 i løpet av de neste 5 månedene - Sydney har muligens ikke så altfor lenge igjen, så hovedmålet blir å gi henne en så god pensjonisttilværelse som mulig og gjøre mitt beste for å holde henne i god helse.
    • Ja, det ble tre dager av 2025 det... Så her må det oppdateres med nye mål for 2025 for frøken Lilje: Blodspor: - Starte AK Nosework: - LGT - Merkeprøve(r) Kurs: - Passering - Nesearbeid (spor/søk) - Apport for moro skyld?    
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...