Gå til innhold
Hundesonen.no

Mops slikker og biter hele tiden


mathias
 Share

Recommended Posts

Hei,

Har en fantastisk fin mops på 10 måneder. Jeg vet ikke om dette er rett kategori å poste i, men gjør et forsøk.

Vi har et problem med vår mops, og det er at han slikker på alt mulig (Sofa, stol, klær, teppe, gulv, oss mennesker) nesten hele tiden. Han er også veldig glad i å bite i ting som tepper, klær og sofa.

Han har alltid bitt på ting, men vi har tenkt at det går over når han får nye tenner og de slutter å klø. Etter vi kastrerte han (Pga en testikkel lå i buken) har han begynt å slikke på alt og alle hele tiden. Han elsker oppmerksomhet og finner alltid på ting han ikke får lov til for at vi skal gi han oppmerksomhet. Vi har testet å overse han, men det går utover møbler og klær ettersom han aldri vil slutte.

Veterinæren sa at han har to tenner som ikke har falt ut og at det er på vei nye tenner der de andre tennene fortsatt er. Kan det være derfor, eller kan det være andre grunner til det?

 

Håper flere har opplevd noe lignende og vil dele deres opplevelser og tanker rundt dette :)

2015-07-22_19.04.41.thumb.jpg.9e6d3efd44

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tipper også ubehag ved at det presser på ja. Fikk dere ikke beskjed om at tennene må trekkes? Som regel trekker man melketenner om de ikke er ute ved ca. 6 måneders alder.

Endret av Nemi
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han ble kastrert for 1 måned siden og det var noe veterinæren påpekte da. Vi fikk beskjed om å avvente litt og se, men det er fare for at de ikke detter ut  av seg selv og da kan det oppstå tannråte i de.

Jeg har lest at Mopser er veldig sene i utviklingen og at det kan ta 1 år før de har mistet alle tenner, men vet ikke om dette er sant. Vi vurderer om vi skal fjerne de to melketennene snart, men er jo fortsatt litt redd for at det ikke vil hjelpe mot slikkingen og bitingen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ser ikke helt hvorfor mopser skulle være så veldig mye senere i utviklingen enn andre hunder, men det er jo generelt et problem med de bracycephale rasene og tenner. Jeg tenker at inntil dere har trukket tennene så er det mest sannsynlig det som er grunnen, så får dere heller lete etter andre årsaker om det ikke gir seg etter tanntrekking. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Få de tennene ut. Det er vondt og trangt i munnen. Og det er en rase som alt har dårlig plass i munnen. 

De fleste som har fått ett par visdomstenner i voksen alder kan fortelle hvor vondt, sårt og plagsomt det er. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Da har Maze trukket de tennene som ikke ville falle ut av seg selv. De satt vist ganske godt fast og dene hadde knekt under bort tagning. Maz fikk epileptisk anfall under oppvåkning og måtte være hos veterinæren 24 timer for overvåkning. Han er nå tilbake for fullt og har det fint, men slikkingen og bitingen fortsetter han med.
Er dette bare en vane for han eller kan det være noe annet?
Når vi kommer hjem fra jobb, slikker og biter han på oss og alt annet frem til han blir trøtt og sovner. Det eneste oppholdet er når vi er ute på tur.
Ellers når vi er ute på tur bjeffer han og knurrer på alt som beveger seg, men det er et annet problem :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har får som oftest en 10min tur på morgen, 5 min ved lunsj, 45 min etter middag og 10 minutter på kvelden.
Mental trening varer litt, men vi trener regelmessig på sitt,ligg osv. 

Vi prøver å ignorer han, men det fungerer ikke. Vi prøver også å gi han leker han heller kan tygge og slikke på. Om han da fortsetter sier vi i fra til han. Da virker det bare som han blir irritert og gjør det enda mer for å være plagsom.
Når han slikker så gjør han det på en manisk måte. Bitingen tror jeg han gjør for å få oppmerksomhet.

Tar gjerne i mot tips vi kan gjøre når han begynner å slikke/bite.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min hannhund var voldsom på å slikke en periode under puberteten, for hans del var det mye stress som kom ut i slikking. Hva som gjør at din slikker mye er vanskelig å si, det kan være en uvane som henger igjen etter ubehaget i munnen, det kan være stress, kjedsomhet, annet ubehag, generell nevrotisk adferd eller sikkert mye annet. Nå har dere jo vært til vet og har ikke noen indikasjoner på at han har vondt eller noen slike plager som er årsak til slikking så da ville min fremgangsmåte til å begynne med være mer aktivitet ute og krav om full ro inne. Ikke avled med å gi han andre ting, men krev at han slutter. Og ikke bare krev at han slutter med slikking, men krev ro. Inne kan han ligge å sove. 

Aner ikke hva dere gjør med hunden, men kanskje den kan ha nytte av litt mer krevende aktivisering? Altså ikke nødvendigvis bare lenger tid ute, men at han får gjøre noe som krever litt mer av han så han blir litt mer sliten rett og slett. I starten av et slikt "regime" hadde jeg villet forsøke å få til en god lufting på morgenen, slik at han starter dagen med å få brukt litt energi og dermed vil ha lettere for å slappe av etterpå også en langtur etter jobb. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror jeg hadde prøvd å utfordre han mer mentalt, for en sliten hund har ikke så mye overskudd til å finne på tull. Søksøvelser er jo feks en grei måte å bruke hodet på. Også er det veldig greit å ha feks en "gå og legg deg" kommando inne når du vil at han skal slappe av, etter aktivisering. Men da må jo hunden vite hva det betyr, og dere må være 100% konsekvente på at han faktisk må ligge og bli der. :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! ☺️ Er det noen her som forer med Dyrisk? Er dere fornøyde?
    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
    • Kan hende ja? Rocky rant liksom alltid litt på den siden som var tett såvidt jeg husker, på tross av nedsatt tåreproduksjon også. 🤔 Saltvannsdrypping og eventuelt falske tårer ble løsningen for oss. Var også snakk om en operasjon for å åpne inn mot munnen eller noe? For at spytt? Kunne fungere som tåreveske eller noe? Eller om det var for drenering pga den tette kanalen? Er så lenge siden at jeg husker ikke for å være helt ærlig. Ble ikke gjort i hans tilfelle uansett så kan ikke si noe om hvordan det hadde hjulpet heller. (Han hadde øyebetennelse ofte, så ble mye drypping)    Har du endra på fôr i det siste? Kan være en reaksjon på noe der eventuelt. 
    • Han er så fin @maysofie! 😍 Blir spennende å se hvordan han utvikler seg! 😍 
    • Gode hundemøter med hunder jeg kjenner først og fremst, ellers så kan de lære seg at ikke alle skal hilses på/være nøytrale. Jeg bor jo midt i et turområde for bydelen min, så smittepresset bare i «Hagen» er sånn sett høyt her, jeg liker jo ikke det akkurat, men så lenge det ikke går noe i området så begrenser jeg ikke der heller. Jeg føler meg absolutt tryggere når 12 ukers vaksinen er satt, men foreløpig så har valpene jeg har/har hatt fått 8 ukersen også før jeg hentet dem. (Tror de nye anbefalingene sier at den ikke er nødvendig lenger?)    Jeg avventer valpekurs til etter 12 uker, ikke pga vaksine, men fordi jeg vil at de skal ha mental stamina til å faktisk få noe særlig utav det. (Trening med distraksjoner etc) Kontaktlyd/innkalling/miljø har jeg liksom kunnskapen til å gjøre på egenhånd nå før den tid. Begrenset hvor mange valpekurs man kan gå som trener og få noe nytt utav dem, så valpene sosialisering og samarbeidet vårt er hovedfokuset mitt med ett valpekurs + eventuelt få en feeling for nye kursholdere i området etc jeg ikke har vært hos før. Førstegangs hundeeiere anbefaler jeg at går tidligere, fordi de som eiere/hundetrenere får noe utav det uten at valpen nødvendigvis trenger å klare hele øktene uten å få overtenning/bli overtrøtt. De trenger gjerne hjelp til å gjenkjenne sånt også, så sånn sett like greit at det skjer på kurset eventuelt. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...