Gå til innhold
Hundesonen.no

Mops slikker og biter hele tiden


mathias
 Share

Recommended Posts

Hei,

Har en fantastisk fin mops på 10 måneder. Jeg vet ikke om dette er rett kategori å poste i, men gjør et forsøk.

Vi har et problem med vår mops, og det er at han slikker på alt mulig (Sofa, stol, klær, teppe, gulv, oss mennesker) nesten hele tiden. Han er også veldig glad i å bite i ting som tepper, klær og sofa.

Han har alltid bitt på ting, men vi har tenkt at det går over når han får nye tenner og de slutter å klø. Etter vi kastrerte han (Pga en testikkel lå i buken) har han begynt å slikke på alt og alle hele tiden. Han elsker oppmerksomhet og finner alltid på ting han ikke får lov til for at vi skal gi han oppmerksomhet. Vi har testet å overse han, men det går utover møbler og klær ettersom han aldri vil slutte.

Veterinæren sa at han har to tenner som ikke har falt ut og at det er på vei nye tenner der de andre tennene fortsatt er. Kan det være derfor, eller kan det være andre grunner til det?

 

Håper flere har opplevd noe lignende og vil dele deres opplevelser og tanker rundt dette :)

2015-07-22_19.04.41.thumb.jpg.9e6d3efd44

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tipper også ubehag ved at det presser på ja. Fikk dere ikke beskjed om at tennene må trekkes? Som regel trekker man melketenner om de ikke er ute ved ca. 6 måneders alder.

Endret av Nemi
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han ble kastrert for 1 måned siden og det var noe veterinæren påpekte da. Vi fikk beskjed om å avvente litt og se, men det er fare for at de ikke detter ut  av seg selv og da kan det oppstå tannråte i de.

Jeg har lest at Mopser er veldig sene i utviklingen og at det kan ta 1 år før de har mistet alle tenner, men vet ikke om dette er sant. Vi vurderer om vi skal fjerne de to melketennene snart, men er jo fortsatt litt redd for at det ikke vil hjelpe mot slikkingen og bitingen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ser ikke helt hvorfor mopser skulle være så veldig mye senere i utviklingen enn andre hunder, men det er jo generelt et problem med de bracycephale rasene og tenner. Jeg tenker at inntil dere har trukket tennene så er det mest sannsynlig det som er grunnen, så får dere heller lete etter andre årsaker om det ikke gir seg etter tanntrekking. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Få de tennene ut. Det er vondt og trangt i munnen. Og det er en rase som alt har dårlig plass i munnen. 

De fleste som har fått ett par visdomstenner i voksen alder kan fortelle hvor vondt, sårt og plagsomt det er. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Da har Maze trukket de tennene som ikke ville falle ut av seg selv. De satt vist ganske godt fast og dene hadde knekt under bort tagning. Maz fikk epileptisk anfall under oppvåkning og måtte være hos veterinæren 24 timer for overvåkning. Han er nå tilbake for fullt og har det fint, men slikkingen og bitingen fortsetter han med.
Er dette bare en vane for han eller kan det være noe annet?
Når vi kommer hjem fra jobb, slikker og biter han på oss og alt annet frem til han blir trøtt og sovner. Det eneste oppholdet er når vi er ute på tur.
Ellers når vi er ute på tur bjeffer han og knurrer på alt som beveger seg, men det er et annet problem :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har får som oftest en 10min tur på morgen, 5 min ved lunsj, 45 min etter middag og 10 minutter på kvelden.
Mental trening varer litt, men vi trener regelmessig på sitt,ligg osv. 

Vi prøver å ignorer han, men det fungerer ikke. Vi prøver også å gi han leker han heller kan tygge og slikke på. Om han da fortsetter sier vi i fra til han. Da virker det bare som han blir irritert og gjør det enda mer for å være plagsom.
Når han slikker så gjør han det på en manisk måte. Bitingen tror jeg han gjør for å få oppmerksomhet.

Tar gjerne i mot tips vi kan gjøre når han begynner å slikke/bite.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min hannhund var voldsom på å slikke en periode under puberteten, for hans del var det mye stress som kom ut i slikking. Hva som gjør at din slikker mye er vanskelig å si, det kan være en uvane som henger igjen etter ubehaget i munnen, det kan være stress, kjedsomhet, annet ubehag, generell nevrotisk adferd eller sikkert mye annet. Nå har dere jo vært til vet og har ikke noen indikasjoner på at han har vondt eller noen slike plager som er årsak til slikking så da ville min fremgangsmåte til å begynne med være mer aktivitet ute og krav om full ro inne. Ikke avled med å gi han andre ting, men krev at han slutter. Og ikke bare krev at han slutter med slikking, men krev ro. Inne kan han ligge å sove. 

Aner ikke hva dere gjør med hunden, men kanskje den kan ha nytte av litt mer krevende aktivisering? Altså ikke nødvendigvis bare lenger tid ute, men at han får gjøre noe som krever litt mer av han så han blir litt mer sliten rett og slett. I starten av et slikt "regime" hadde jeg villet forsøke å få til en god lufting på morgenen, slik at han starter dagen med å få brukt litt energi og dermed vil ha lettere for å slappe av etterpå også en langtur etter jobb. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror jeg hadde prøvd å utfordre han mer mentalt, for en sliten hund har ikke så mye overskudd til å finne på tull. Søksøvelser er jo feks en grei måte å bruke hodet på. Også er det veldig greit å ha feks en "gå og legg deg" kommando inne når du vil at han skal slappe av, etter aktivisering. Men da må jo hunden vite hva det betyr, og dere må være 100% konsekvente på at han faktisk må ligge og bli der. :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Helst vil vi jo at de ikke skal oppleve noe vondt i det hele tatt, men det er vanskelig. Jeg tenker det viktigste er om hun, og du, kan leve med det ubehaget som blokkeringen gir. Hvis ikke tenker jeg at risikoen ved operasjon kan være verdt det. Det er ikke en sykdom å være gammel, men det gjør jo at alle plager blir verre og mer risikable både å ha og gjøre noe med, som oftest. Jeg håpet selv i det lengste at det skulle enten bli akutt alvorlig eller at de bare skulle sovne hos meg, men til slutt måtte jeg jo ta den vanskelige avgjørelsen for begge to. Likevel er jeg trygg på at det var riktig tidspunkt for begge. Jeg tror at du også har nok innsikt til at du vet når det er på tide, selv om det er en prosess på vei dit. Håper dere får litt mer avklaring denne uken.
    • Tusen takk Dette er første gang jeg har gammel hund, og jeg synes det er kjempevanskelig å vurdere livskvalitet. Hun er jo helt klart ikke den samme hunden hun var som ung, men jeg tror ikke hun har det så forferdelig at hun selv ville valgt døden over det livet hun lever nå. Samtidig er hun jo på et punkt der noe som egentlig bare er en bagatell potensielt kan bli en dødsdom, fordi hun ikke kan dopes ned. Man sitter jo her i en umulig situasjon der ingen av alternativene egentlig er noe alternativ... Vi skal tilbake til veterinæren på torsdag for å ta en ny ultralyd av hjertet, så får vi se hva dommen blir da.
    • Håper det gikk bra. Trist at hunder eldes og får helseplager. De skulle vart evig, sunne og friske. Folk har så ulike syn på hunders ubehag ifbm aldring. Noen mener det er dyremishandling å la en hund ha noen aldersdomsplager i det hele tatt, og avliver tidlig for å la hunden slippe. Andre mener det er grotesk å ikke la det (ofte) kjæreste familiemedlemmet få fullføre livsløpet naturlig. Jeg vet ikke hvor på den skalaen du befinner deg, så jeg vet ikke hva jeg skal si eller ikke si for comfort ang. evt. narkose.  Håper det går bra med dere ❤️
    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...