Gå til innhold
Hundesonen.no

Fargevalg!


Guest *Kat84*
 Share

Recommended Posts

Hei alle sammen!

Nå er endelig tiden kommet der jeg har kunnet bestille meg en valp. Jeg stod på valpeliste hos en oppdretter som viste seg å få bare en hann, og den hadde utstillingsfeil. Greit nok at utstilling ikke er det viktigste, men når man satser på å reise til Frankrike for å hente hund fra en av landets største og beste oppdrettere så føles det litt teit å kjøpe en hund bare for "kos" og litt lydighet.

Jeg fant en annen oppdretter i Frankrike som også er blant de 3 beste i Frankrike, men der er fargen feil i forhold til hva jeg hadde sett for meg.

Rasen er Beauceron, og fargene er Black&Tan eller Harlequin.

Legger ved linker til masse bilder av begge fargevarianter her og vil ha mange synspunkt fra dere. Jeg klarer ikke å bestemme meg her, selv om fargen er det siste som bør være tellende :)
Noen som har endt opp med en helt annen farge og annet uttrykk enn hva dere så for dere i utgangspunktet her? :)

Bilder av B&T:

https://www.google.no/search?q=beauceron&client=opera&hs=uTC&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CIwBEIkeahUKEwiz3d_F4vbHAhUBEiwKHTwJAsU&biw=1366&bih=659

Bilder av Harlequin:
https://www.google.no/search?q=beauceron&client=opera&hs=uTC&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CIwBEIkeahUKEwiz3d_F4vbHAhUBEiwKHTwJAsU&biw=1366&bih=659#tbm=isch&q=beauceron+harlequin

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel, siden du får valp fra frankrike, så blir dere jo ikke kjent før den ankommer Norge.. Og da er den vel 4 mnd? Da ser jeg ikke helt hva som er galt med å kjøpe etter farge/eksteriør, ved mindre det er store forskjeller mentalt innad valpekullet.

Min er fra Danmark, og vi valgte valpen på grunnlag av utsseende. Siden vi ikke fikk møte den før den ankom Norge 4 mnd gammel likevel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Foreldrene er stødige og trygge hunder med gode meritter på alt hvor mentalitet er en faktor. Så gemyttet er jeg veldig trygg på :)

De har jo ganske annerledes uttrykk når de er Harlequin farget, selv om det mentale, intelligensen, den rasetypiske delen av personligheten, og trenbarheten er lik uavhengig av farge :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tenker at fargevalget før være helt irrelevant så lenge linjene har egenskaper du liker :) Og siden du også reiser et stykke for å hente valp. Hadde vært noe annet om det feks var to like gode kull og du kunne velge fritt mellom de ulike fargene og individene :) Men det kommer jo an på hva du selv synes er viktig, og jeg skjønner at det er vikitig å like det man ser også :)

Jeg har min favorittfarge på mine hunder, men på min rase er ikke det vanskelig å få til siden det er en helt vanlig farge og mange individer har den fargen :)

Kanskje du venner deg til fargen og til og med synes den er finest?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har valgt annen farge enn det jeg ville ha to ganger. Den fargen jeg ville ha i utgangspunktet er fortsatt den jeg liker best og virkelig vil ha, men det at de to hundene har hatt annen farge har ikke gjort noen verdens ting for noe som helst i hundeholdet, heller ikke hvordan jeg ser på dem, hvordan uttrykk de har eller noe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har fått "feil" farge, ja. Her har det endt opp med at min fargepreferanse endret seg. Etter noen år fikk jeg hund med den fargen jeg opprinnelig ønsket, sannsynligvis fordi jeg ikke ønsket den fargen lengre, og at universet har bestemt at jeg kun skal få hunder med feil farge. :P

Er det harlequin du ønsker?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

haha, er det ikke typisk? :P
Det er Black&Tan jeg egentlig vil ha.
Og normalt sett så er det ingen problem å få nettop det, siden "alle" avler på det, og nesten ikke harlequin. Men når det er min tur så ser det ut til at det skal være noe som kommer i veien likevel!

Men så klart man blir like glad i hunden og kan gjøre alt det samme selv om fargene ikke stemmer helt. Men de får et ganske annerledes uttrykk. Og det er jo de skarpe B&T tegningene som gir dem så vakkert uttrykk synes jeg.
Vanskelig!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis utstilling er en interesse, og tegninger/farger er sidestilte i rasestandarden, ville jeg personlig fokusert på konstruksjon, proporsjoner og substans. Det hjelper ikke med en klar og dyp tanfarge, hvis hunden er en langstrakt spjæling uten forbryst og vinkler.

Hvis du er i tvil, kan du jo også vente på et senere kull? Jeg lytter ofte til magefølelsen min vel så mye som "intellektet", og om det skurrer i magen/hjertet, så betyr det ofte noe for meg.

Eller er denne kombinasjonen så bra at du ikke vil vente? For da sier jo svaret seg selv om hvor viktig farge er for deg.

Uansett kan ikke vi bestemme for deg hvilken farge som er penest, for det er du som skal leve med hunden og avgjørelsen.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har diskutert litt frem og tilbake. Og svaret mitt blir som så:
Harlequin er pent hvis de er heldige med denne fargen. Men det er B&T som gjør at jeg får lyst til å stjele med meg hver eneste Beauceron jeg ser. Så hvis man skal gå etter følelsene så er det B&T jeg skal ha.

Kanskje jeg heller burde revurdere valget av hannhund og se om det er mulig å få tispe i stedet?
Enda vanskeligere :|

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Altså. Hund er jo ikke noe man MÅ ha (stort sett). Så jeg tenker at dersom du vet at det du virkelig ønsker deg er en b&t, så venter du. Det skal aldri være en forhastet beslutning å skaffe seg hund, ei heller skaffer man seg hund for å blidgjøre andre eller for andres del. Så hvis du har tid og lyst så venter du. Det er vel legitimt å være kresen? Jeg synes i alle fall det - spesielt på en rase der fargene er så ulike som de er her.

- Maria

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, nå er endelig valg tatt!
Jeg venter på en black&tan valp. Og det skal være en hann. Tispe sammen med min lille papillonhann blir for mye styr, og jeg ser ikke poenget med å kastrere ham bare for dette.
Det er et kull som blir født om 15 dager, og det var ingen reservasjoner på de valpene enda. Og jeg har sjekket foreldrene i forhold til hva som er viktig for meg, og satt meg på liste for det kullet.

Så nå venter jeg i spenning igjen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Jeg fikk nettop en mail fra oppdretter som syntes det var så synd at det ikke gikk som jeg håpet med valpene. Hun hadde snakket med en venninne som hun har hatt et tett samarbeid med, og hadde fortalt henne om meg. 
Og de var blitt enige om at hvis jeg ville kunne jeg få reservere en hann i Black&Tan der! Mye de samme linjene som i det kullet jeg egentlig skulle ha fra! 

Nå kjenner jeg at jeg er både glad, ivrig, og litt skremt på en gang :P 
Det virket en stund ikke som at det var meningen at det skulle bli noe valp på meg, men nå kan det bli det likevel, med like gode linjer og nesten til samme tid! 

Sitter i tenkeboksen. Eller... har vel bare en fot nedi der. Hjertet skriker en ting, men fornuften prøver å slippe til litt også. :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er du mulig sier bare jeg! 

I det kullet jeg har ventet på nå som jeg til slutt bestemte meg for å reservere valp fra, var det B&T tisper, og Harlequin hanner. Dette er jo bare helt idiotisk! 
Så den første oppdretteren i Frankrike jeg var i kontakt med fikk jo helt vondt av meg og tipset meg om en valp som er klar om 3 uker. Hvis denne oppdretteren kommer seg til dyrlege og får gitt rabiesvaksinen snarest mulig. 
Jeg har sendt mail, så nå får det bare bære eller briste. 
Venter på svar, og jeg har ordnet med penger så alt er klart. Jeg må bare få et ja nå, så setter jeg i gang og bestiller flybilletter og nytt pass! :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og endelig kan jeg si at i Frankrike flyr en spinnvill Beauceron rundt i hjemmemiljø og venter på at jeg skal hente ham hjem :D

Min nye skjønnhet heter Leader des Feux Celéstes og kan hentes hjem 13. Oktober!! :wub:

Venter på flere bilder fra oppdretter nå! :D 

 

Leader.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var bra det ordnet seg! Gratulerer med valp!!

Selv syntes jeg den Harlequin fargen var tøff da, men jeg forstår godt frustrasjonen om du helst ville ha en annen farge!

Tusen takk ? herlig å endelig få et positivt svar! 

Og joda Harlequin er en fin variant. Men som sagt så er det ikke det uttrykket som har gjort at det er tyverifare når jeg er i nærheten av en Beauceron ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ikke lett å få til disse oppstillingsbildene av valp 😂 Men tenker jeg skal forsøke å få til 1 bilde i måneden.    Tempo 4 måneder gammel.  12 kg og 42 cm høy. 
    • Jeg ønsker at prisene på valpene sank betraktelig. Både på blandinger og rasehunder. Grunnen til det er at når man nå tjener så utrolig godt på hvert valpekull, så er jeg redd det bli mer rovdrift på tispene. Og mer useriøs oppdrett. Jeg vet om flere som sper på pensjonen ved å avle kull etter kull, år etter år (på flere tisper, men likevel). Han ene får opp til ca 50 valper pr. år, og sånn har han holdt på i mange mange år. Blir penger av det gitt... 
    • Han får typisk siste måltid i 20-tiden, og da er det oppbløtet, så han får i seg mye væske da. Har tenkt at dette kanskje er litt for seint og at han da får full blære en gang midt på natten. Vi legger oss ca. 22:30 og står opp klokken 07, så det er jo over 8 timer. Men som sagt har han jo klart dette fra han var 2 måneder gammel, så jeg syns det er rart at nå som han er større, så skal han plutselig ikke klare å holde seg lenger. Ja, jeg er streng på at det er kun ut for å tisse og bæsje. Han får ikke begynne å leke med pinner osv. Han sovner fort igjen etter å ha vært på do, så det er bra! 
    • Litt av problemet er at om man avler renrasede hunder så får man konsekvenser i det at man ikke får registrert valpene, mens med blandingshunder så er det litt mer "fritt frem". Dessverre. Og det er lite man kan gjøre så lenge hundene har tilgang til mat, vann og ly, og får det tilsynet de har behov for helsemessig.
    • Hei.. Jeg blir så frustrert.. Noen jeg så hadde valper liggende ute på finn i starten av året (valpene født i Desember), har nå parret tispa igjen på første løpetid etter forrige kull, dette skjer så ofte og jeg blir kvalm! Er det virkelig ingen lov som skjermer de stakkars tipsene for sånt? De blir jo brukt som pengemaskiner. "Oppdretter" får søte små valper og itillegg så tjener de GODT på det, vinn vinn tenker de..  Ikke bare skal de ha nytt kull, men rett etter å solgt valpene fra forrige kull så ble både mor og far (de eier begge selv) lagt ut for omplassering på finn, dette ett eller annet vås om at de skulle bruke tid på Gud og hadde blitt frelst og blabla. Jeg blir helt paff.. Men viser seg jo at hundene aldri ble omplassert allikevel for nå har de lagt ut ny annonse om at de venter valper i August, fra samme tispe og hannhund... Har forresten screenshot fra annonsen til forrige kull. Er det lov å holde på sånn? Rådrift på tispa for at de har funnet ut at de tjener gode penger på det?!  Gjelder forresten Malamute/husky blanding, hvite hunder, du finner de på finn 🤪
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...