Gå til innhold
Hundesonen.no

Råd og erfaring med å jobbe vekk bæsjegnafsing


Mirai
 Share

Recommended Posts

Tror jeg har fortalt hvordan jeg fikk Chicka bort fra å spise bæsj, men jeg kan ta det en gang til siden det funket så bra :)

Vi var ute i skogen og jeg hadde ekstra haukeblikk på Chicka siden hun hadde spist bæsj dagen før.

Plutselig ser jeg hun bøyer hodet ned på den måten når hun finner noe spiselig.

Jeg hyler ut "nnneeeiiii!!!!", løper litt fremover, setter samtidig beinet fast i en rot og faller så lang jeg var.

Vet ikke om det var at jeg fikk sagt nei akkurat i riktig tidspunkt eller at det i tillegg til nei kom andre lydeffekter fra meg som falt, men hun har ikke spist bæsj etter det.

Hun ble ikke så skremt, for hun tok støvlen min som jeg mistet og løp rundt med den som om det var et trofe :)

Hestebæsj har jeg egentlig gitt opp, syntes ikke det er så ekkelt heller, da vi var i stallen så begrenset jeg spisingen med nei når hun var i nærheten av meg, når hun ikke var det så spiste ganske mye.

Da vi bodde på gården så prøvde jeg å minimere spisingen med å stenge av gjerdene ved beitet så hun ikke kom inn der så lett.

Men...det holdt ikke så lenge, for en kveld satt jeg inne i stua og så på tv også får jeg plutselig melding fra ei venninne: Chicka koser seg på beitet, hun spiser litt bæsj og leker med seg selv om hverandre, hun løper noen skikkelige runder når hun leker. Skal jeg be hun gå hjem? Hun har ikke sett meg enda.

Jeg sa du kan jo prøve, ett par minutter senere stod det en lykkelig hund i døren inn til stua og viftet glad med halen, da var hun så utrolig søt.

Måtte bare fortelle denne historien, gode minner :)

post-14-0-55081900-1433519000.jpg

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Jeg vet om noen som ga hunden en bit ananas hver dag - godt å spise første gangen, men ikke andre gangen som bæsj. Denne hunden spiste både egen og andres bæsj, men erfarte tilstrekkelig ofte at ananasbæsj smaker vondt, og sluttet dermed å spise all bæsj.

Vet om flere hunder som har sluttet når eier gir annanas før de får gå ut.men det kommer kanskje an på hvor ekstrem hunden er da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Åååhhh fysj.... jeg har også en bæsj spiser...her går det i reinbæsj og kattebæsj. Han spiser ikke sin egen bæsj. Reinbæsj er syyyykt ekkelt og jeg friker helt ut. Brøøøler NEI!! når han spiser bæsj, men desverre nytter det ikke. Vi er litt fortvilte. På hytta er det sykt mye reinbæsj, så nå må jeg ut å plukke bæsj hver dag før jeg kan slippe han ut. Er fristet til å legge noe skikkelig motbydelig oppi bæsjen, som smaker så grusomt at han skyr bæsj for alltid, men jeg aner ikke hva det skulle være.... hente kattebæsj fra kattekassa er også digg, så kattedoen har vi satt kompostbinger rundt.... fysj, er så ekkelt, fatter det bare ikke. Han er en småspist og kresen puddel (typisk puddel holdning til mat), men bæsj...nam nam nam...han spiser seg stappmett om han får lov :angry: Kan noen forklare litt nærmere dette med ananas? Jeg skjønner ikke det, men prøver gjerne... Sent fra min SM-G900F via Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nemi elsker hestebæsj og kaninbæsj. Spiser heldigvis ikke hundebæsj! Jeg har prøvd mye, brølt og belønna om en annen. Jeg har ikke tatt henne skikkelig da, det er vel det eneste. Hun får sånn blikk. Sånn blikk som sier at hun må hive i seg så mye hun kan før jeg ser det og stopper henne. Skulle nesten tro det var en slags lek. Når vi går i bånd eller hun går rett foran meg, så tar hun en munnfull tilfeldigvis i det i passerer. Jeg har gitt det litt opp. Sier bare "kutt ut ekle dritthund". Hun slutter å spise der og da men hun spiser jo neste gang :P

Blitz har prøvd seg på hestebæsj og kaninbæsj noen ganger, regner med hun blir lik som Nemi. Jeg får stoppa henne i bånd, men jeg har ikke sjans løs :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vet virkelig ikke hvordan jeg fikk det til, men mine skrangleverk har faktisk lært slipp-kommando de. Antakelig har jeg blitt så sinna at de ikke tør annet *flir* Det hender det glipper, men 90 % av tilfellene slipper/spytter de ut når jeg sier det, bånd eller løse. Flinke de :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det har forresten blitt litt bedre! :) Hun spiser gjerne en bæsj hvis hun finner den og får sjansen, men hun blir ikke like intens f. eks av sin egen nylagte bæsj og idag holdt det å være streng på et par hestebæsjer så gikk hun bare forbi resten.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...