Gå til innhold
Hundesonen.no

Juniorhandling


ClickerHappiness
 Share

Recommended Posts

Hei.

Jeg er 14 år og har akkurat begynt å stille sheltien min, men har lyst til å begynne med juniorhandling siden jeg synes det høres veldig gøy ut. Problemet er hvordan jeg skal gjøre det med hund. Vitani er kun 6mnd enda, og lurer på hvor gammel hunden burde være? Finner ikke noe svar på dette og jeg har søkt rundt på internett en god stund. Også lurer jeg på om hunden må ha stamtavle? Sikkert litt teit spørsmål, men det er jo handleren som skal dømmes, ikke hunden. Har vell ingenting å si om hunden har bra premiering fra før eller ikke? Ellers er det noe spesielt en burde vite?

Takk på forhånd til de som orker å svare meg.

-Andrea

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kan kun meldes på registrerte hunder. Hunden må ha fylt 9 måneder, og må fylle de generelle kravene for å delta på NKKs utstillinger. Den behøver ikke å være påmeldt i andre klasser på den aktuelle utstilling.

les denne: http://web2.nkk.no/filestore/Regelverk_utstilling_agility_lydighet/Regelverk-juniorhandling-pr-1-mai-2013.pdf

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kan kun meldes på registrerte hunder. Hunden må ha fylt 9 måneder, og må fylle de generelle kravene for å delta på NKKs utstillinger. Den behøver ikke å være påmeldt i andre klasser på den aktuelle utstilling.

les denne: http://web2.nkk.no/filestore/Regelverk_utstilling_agility_lydighet/Regelverk-juniorhandling-pr-1-mai-2013.pdf

OK :) Takk for svar!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anbefaler at du bruker en voksen/rolig hund som har litt erfaring med utstilling. Og den må tåle andre hunder og å bli håndtert av fremmede. Konkurransene er litt tålmodighetsprøve for hundene.

Du melde på hunden via "min side" på nkk og krysser av for juniorhandling, og fyller inn navn og fødselsdato på juniorhandler.

Sjekk program når jh starter(klslett), og møt opp såpass mye før at du rekker å forberede deg og hunden din, en del hunder trenger litt tid på å "venne seg til" hallen/stedet som brukes. Husk å trene masse kontakt m hunden din i forkant og lær deg opp på rasen, samt hunders anatomi inkl tenner. Handlerne får en del teorispørsmål undervegs. På facebook er der egne sider for juniorhandling, finn disse, meld deg inn og spør i veg. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Juniorhandling som beskrevet her arrangeres så å si utelukkende på NKKs utstillinger - men de fleste andre utstillinger har barn og hund-konkurranser, som er light-versjonen. Der er det sjelden teorispørsmål, og går kun på handlingen, og det stilles lavere forventninger. Men det er også yngre barn med, de har vært helt nede i seks år når jeg har dømt det.

Barn og hund er også en fin treningsarena, hvis du satser på juniorhandlings-NM og tilsvarende. Jo mer du er i ringen, jo mer komfortabel blir du og jo mer flyt får du på rutinene.

Barn og hund har som regel påmelding på stedet på utstillingsdagen, og jeg har sett både valp og voksen, renraset og blandingshund bli stilt.

Du kjenner hunden din best selv, og om valpen din trives i ringen når den bedømmes som valp, ser jeg ingen grunn til at du ikke skal kunne stille den i barn og hund også. Og om tre måneder er valpen gammel nok for juniorhandling. Men en lærer selvfølgelig mye av å stille andre raser og flere hunder. Er du aktiv i en hundeklubb eller har annet nettverk, kan du jo spørre om å få låne hundene deres, eller bli med på treninger og teste andre raser der.

Lykke til! Jeg var en aktiv barn og hund-deltager da jeg var barn, og storkoste meg med det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg er tispemennenske, og trives mye bedre med tisper enn hannhunder.  Men jeg oppfatter ofte hannhunder som mer kosete, og lojale.  De er ofte "dummere" enn tispene synes jeg.. Skal ha tispe denne gangen også. 
    • Jeg får ofte raskere bånd med hannhunder jeg omgås, men jeg har nok selv landet på at det er tisper jeg skal ha nå. Foretrekker å ha hund som ikke skal tøffe seg eller bli tøffet på av andre hunder (og min erfaring er at dette er svært mye mer utbredt blant hanner enn tisper, selv om det det å forvente uansett kjønn blant noen raser), og synes ikke det er stas med høy kjønnsdrift hele året og stresset det kan medføre heller. Men hanner er generelt noe friskere (på den måten at det er flere tisperelaterte plager enn hannhundrelaterte) og ikke variabel i forhold til egen syklus som noen tisper er. 
    • Hannhunder kan sikkert være fine dyr for noen, men det er dessverre ikke min personlige opplevelse, og den jeg har hatt ga ikke særlige gode erfaringer med kjønnet. Jeg foretrekker helst tisper, især siden man nå ønsker drive oppdrett. Syntes de er mer seriøse, ærlige og stabile oppå det igjen. For ikke å snakke om manglende snoppevask, markering og lettere for samkjønnsaggresjon For all del, jeg kjenner trivelige hannhunder, og en gang i fremtiden var planen å forhåpentligvis importere en trivelig og fin en. Men har skjønt at å planlegge hund skal jeg ikke gjøre, det går aldri som jeg vil   
    • Jeg eier en selveier leilighet i et sameie. Helt uproblematisk. Leste vedtektene før jeg bydde/kjøpte og snakket med megler om dyrehold også først.  vi er vel rundt en 70 enheter tror jeg totalt på 5 bygg. Og jeg vet det er minst 10 hunder som bor her fast pr.d.d + folk som passer hund med ujevne mellomrom. Og en hau med katter er det også. Eneste regelen vi har er at hunder ikke skal i heisen pga allergi, det går bra siden hvert bygg kun er 4 etasjer. Tror dog det er folk som bryter den regelen ganske ofte som bor høyere opp en meg i første. 😂  Relativt nytt bygg da, ferdigstilt i 13/14 og dermed veldig god lydisolering også. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...