Gå til innhold
Hundesonen.no

Vom & hundemat og tørrfôr


Tempus
 Share

Recommended Posts

Vi fôrer nå valpen med Orijen. Han har mye varierende avføring, fra greit den ene dagen til flytende senere.. Vi tenkte derfor å begynne med vom & hundemat på morgenen og Orijen på kvelden.

Er det greit å gjøre det på den måten?

For å få riktig mengde, er det bare å halvere mengden Orijen og Vom & hundemat? Han får nå 80g Orijen om dagen og veier 4,3 kg.

Han har forøvrig alltid sliti med en del oppkast. Det er ikke sjeldent at vi finner oppkast i buret hans på morgenen selv om han får kveldsmat 1-2 timer før han legger seg.

Jeg lurer også på hvor mye lever en liten valp kan få per dag? Han spiser ikke maten sin med mindre han får lever strødd over.. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kaster han opp så prøv å gi en liten snack rett før dere legger dere sånn at det blir så lite tid som mulig uten mat i magen, det er noen som er litt sensitive på at det går for lenge mellom måltidene. Du kan fint gi vom og tørrfor i et måltid hver og det er bare å ta halvparten av hver ja :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Iflg vom og hundemat sine egne sider så er det best å blande sammen v&h og tørrfor om man skal gi begge deler, og ikke gi et måltid med tørt og et med v&h.

Dette står litt lengre ned på siden her: http://vomoghundemat.no/riktig-hundemat.html

Problemet med det er at da kommer han til å nekte og spise tørrforet uten V&H, noe vi er helt avhengige av at han gjør. Så enten så blir det et måltid v&h og et tørt eller bare tørt.. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Problemet med det er at da kommer han til å nekte og spise tørrforet uten V&H, noe vi er helt avhengige av at han gjør. Så enten så blir det et måltid v&h og et tørt eller bare tørt.. :)

Er du helt sikker på det?

Sikker på at den løsningen du nevner er noe bedre da? Han vil ikke bare skippe det tørre måltidet i påvente av v&h'en som han vet kommer på ettermiddagen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En hund på 4,3 kg skal ha ca 86 gram pr dag. Dette er de veiledende 2% av kroppsvekta. Valper spiser veiledende 4%, så du kan jo starte med en 50 gram pr måltid og se om det blir for mye og heller trappe ned etterhvert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke hatt problemet med hundene, men katten min kaster opp om han får mat i skål, bitene blir for små og han sluker maten uten å tygge. Om oppkastet er ufordøyde biter av Orijen, ville jeg prøvd å putte en ball eller lignende (stort nok til at han ikke kan svelge det) oppi matskåla slik at h*n må jobbe litt for å få tak i maten, evnt kjøpe en skål med "vegger" til samme formål.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er du helt sikker på det?

Sikker på at den løsningen du nevner er noe bedre da? Han vil ikke bare skippe det tørre måltidet i påvente av v&h'en som han vet kommer på ettermiddagen?

Planen er v&h på morgenen og Orijen på kvelden.

Er rimelig sikker på det. Vi blanda med våtfôr før, og de dagene vi ikke hadde mulighet til å gi han det nekta han å spise bare tørt. Han sulta seg til han kasta opp og nekta fortsatt å spise..:)

Når det gjelder oppkast er det stort sett bare magesyre/skum som kommer opp. Noen ganger er det ufordøyd mat. I går feks fikk han litt frosset kjøtt i en kong. Litt senere kastet han opp kjøttet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg gav i perioder min hund 10% vogh pr dag.

Og ser her at VOGH har snudd totalt fra noen år tilbake. Da skulle man IKKE fore tørt og vogh i samme måltid- lurer på hvorfor de har snudd på det.

Men det var OT beklager.

Hva med å gi en snacks før dere går og legger dere?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg gir v&h/kjøtt både sammen med tørrfor og alene, alt ettersom hva som passer best, spiller ingen rolle uansett hva jeg gjør, merker ikke noe forskjell på hund eller avføring, annet enn at hundene kan bli litt sultne om jeg gir bare vom, så oftest gir jeg halvt om halvt med tørrfor og kjøtt, eller tørrfor på morgenen så de ikke er så sultne ila dagen og vom på kvelden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...