Gå til innhold
Hundesonen.no

Fjelltur med 7 mndr stor valp


henrisch
 Share

Recommended Posts

Jeg og kjæresten har tenkt oss på fjelltur med hunden vår (sheltie) til sommeren. Da er hun ca 7 mndr. Har ikke lagt opp til de lengste turene, men 2 av turene er på 4-5 timer. Vi skal sove både i hytte og i telt. Jeg tenkte å ha med en slags "bæremeis" eller sekk til å ha på magen, som jeg kan putte henne opp i når hu blir sliten. Syns dere dette virker for ambisiøst, eller tror dere det vil gå? Noen erfaringer? Lurte også på andre tips til en slik tur med tanke på hunden? Andre ting vi må tenke på? Er vel 6 dager tur vi har tenkt oss :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke noe problem :) mine har vært med på gode fjellturer fra de var 3 mnd gamle. Bare ta hensyn til hunden og gode pauser. Gikk i 6 dager Dovrefjell og Jotunheimen med mine da hun ene var 5,5 mnd. Lengste strekket var 8 timer. Tok flere lange pauser og lot valpen bestemme tempo (eller egentlig ikke, for hun ville løpe hele veien..)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

God tur. La unghunden styre tempoet når den tar pauser og snuser den på noe ta en liten stopp. Tren på å gå lengre turer før dere går ut på denne turen så hun har godt med muskler og er vandt til lengre turer. Da skal hun klare å gå turen på egne føtter

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Første tips, sjekk hyttene du skal overnatte i om det er tilrettelagt for hund og i tilfelle hvordan det er tilrettelagt.

Potesokker, potefett, kan være lurt å ha med. Har enda ikke hatt behov for det selv

Når dere skal ligge i telt så la hunden ligge på noe. Jeg som har store hunder på ca 30 kg bruker å ta med et liggeunderlag ekstra så jeg ikke blir dyttet av liggeunderlaget.

Ting må gjerne ha flere funksjoner for å spare vekt og det blir jo ikke noen stor hund så skulle det bli så kaldt som kuldegrader så legg over hunden en ullgenser eller lignende som du har med.

Det som er vanskelig er hvis hunden blir våt. Våt hund er kald hund og vill da legge seg tett inntil deg og da blir soveposen våt og du blir kald.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Potesokker i tilfelle hun blir sår, potefett, litt enkelt førstehjelp (pyrisept, selvklebende bandasjer, tape, bomulspads osv) og et godt isolerende liggeunderlag. ser for meg at en sheltie klarer seg med det, de har jo god pels. Husk og øke matmengden når dere er på tur :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Potesokker i tilfelle hun blir sår, potefett, litt enkelt førstehjelp (pyrisept, selvklebende bandasjer, tape, bomulspads osv) og et godt isolerende liggeunderlag. ser for meg at en sheltie klarer seg med det, de har jo god pels. Husk og øke matmengden når dere er på tur :)

Tusen takk for konkrete tips!! :) Skal jeg huske på! :thumbs:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror nok hun greier å gå selv, med mindre terrenget er veldig krevende for en hund på den str. Men den går jo an å ha med et teppe/sjal wom man kan lage en slags bæreinnretning av om det er nødvendig. Det kan jo være kjekt å ha viss hunden blir sårbeint eller noe også, ikke bare sliten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville ikke hatt med bæremeis. Hun klarer nok helt fint å gå selv. I krevende terreng der det er litt vanskeligere for henne hadde jeg bare lempa henne opp og bært litt. Men stort sett kommer de seg enklere frem enn oss :)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gikk på en 17km lang fjelltur (dagstur) med min buhund når hun var 5 måneder. Hun ble mot slutten av turen lei, og da ble hun også uinteressert i mat (hundemat). Det kan sikkert være greit å ha noe skikkelig godt på lur å fore med (gjerne som de assosierer med menneskemat) om dere skulle komme i en lignende situasjon. Tror det var en brødskive som fikk henne de siste 3 kilometerene tilbake til hytta - den oppblødte Appetitt'en fikk lemmenene mer nytte av. Jeg anbefaler selvsagt ikke brødskive, men det var det vi hadde når hun ikke ville spise Appetitt valpefor.

Kanskje ta med leverpostei porsjonspakninger og bland ut med vann du slår over foret eller noe i den dur? Prøv deg frem på forhånd til forskjellige triks du kan bruke for å sette fart på spisingen...

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! ☺️ Er det noen her som forer med Dyrisk? Er dere fornøyde?
    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
    • Kan hende ja? Rocky rant liksom alltid litt på den siden som var tett såvidt jeg husker, på tross av nedsatt tåreproduksjon også. 🤔 Saltvannsdrypping og eventuelt falske tårer ble løsningen for oss. Var også snakk om en operasjon for å åpne inn mot munnen eller noe? For at spytt? Kunne fungere som tåreveske eller noe? Eller om det var for drenering pga den tette kanalen? Er så lenge siden at jeg husker ikke for å være helt ærlig. Ble ikke gjort i hans tilfelle uansett så kan ikke si noe om hvordan det hadde hjulpet heller. (Han hadde øyebetennelse ofte, så ble mye drypping)    Har du endra på fôr i det siste? Kan være en reaksjon på noe der eventuelt. 
    • Han er så fin @maysofie! 😍 Blir spennende å se hvordan han utvikler seg! 😍 
    • Gode hundemøter med hunder jeg kjenner først og fremst, ellers så kan de lære seg at ikke alle skal hilses på/være nøytrale. Jeg bor jo midt i et turområde for bydelen min, så smittepresset bare i «Hagen» er sånn sett høyt her, jeg liker jo ikke det akkurat, men så lenge det ikke går noe i området så begrenser jeg ikke der heller. Jeg føler meg absolutt tryggere når 12 ukers vaksinen er satt, men foreløpig så har valpene jeg har/har hatt fått 8 ukersen også før jeg hentet dem. (Tror de nye anbefalingene sier at den ikke er nødvendig lenger?)    Jeg avventer valpekurs til etter 12 uker, ikke pga vaksine, men fordi jeg vil at de skal ha mental stamina til å faktisk få noe særlig utav det. (Trening med distraksjoner etc) Kontaktlyd/innkalling/miljø har jeg liksom kunnskapen til å gjøre på egenhånd nå før den tid. Begrenset hvor mange valpekurs man kan gå som trener og få noe nytt utav dem, så valpene sosialisering og samarbeidet vårt er hovedfokuset mitt med ett valpekurs + eventuelt få en feeling for nye kursholdere i området etc jeg ikke har vært hos før. Førstegangs hundeeiere anbefaler jeg at går tidligere, fordi de som eiere/hundetrenere får noe utav det uten at valpen nødvendigvis trenger å klare hele øktene uten å få overtenning/bli overtrøtt. De trenger gjerne hjelp til å gjenkjenne sånt også, så sånn sett like greit at det skjer på kurset eventuelt. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...