Jump to content
Hundesonen.no

Bevegelig prøve


Gro
 Share

Recommended Posts

Hvordan fungerer dette med bevegelig jaktprøve?

Hvis det står at prøven er mellom 01.05 og 21.9, og påmeldingsfrist er 4 uker før, er det da 4 uker før 01.05? Og hvordan blir det da bestemt hvilken dato prøven skal være?

Link to comment
Share on other sites

Normalt sett på en bevegelig prøve så er det en prøve innen et gitt tidsrom - alt fra et par måneder til et helt år. Jeg sysler med ettersøksprøver og regner med at det er sånn noenlunde likt med opplegget som for jaktprøver. (selv om vi opererer med mye kortere påmeldingsfrist da mye kan skje på en måned).

Kontakt dommeren og dere to blir enige om en dato som passer.

Link to comment
Share on other sites

Bevegelig bk prøve kan kun gjennomføres med 3 eller flere deltagere, så det er vanlig at avdelingene samler opp påmeldinger og tar en kveld/dag en gang i blant. Husker ikke hvor mange det må være i AK/EK..

Jeg tenker at det logiske er 4 uker før fristen går ut, altså i ditt tilfelle 4 uker før 21/9.

Meld deg på via hjemmesidene og de sender mail når de har bestemt dato. Sånn er det ihvertfall i Østfold og Vestfold.

Link to comment
Share on other sites

Takk, nå ble jeg litt klokere, tror jeg i hvert fall...

Fordi, etter litt nærmere undersøkelser, så jeg at avdelingen som skal arrangere den bevegelige prøven jeg nevnte i første post, har satt opp 25. og 26. juni som dato for denne prøven allerede. Det står på deres hjemmesider, men ikke i treminlista til NKK. Hva blir da forskjellen på en bevegelig og en "ikke-bevegelig" prøve? Hvorfor er ikke denne satt som en ordinær prøve, når dato allerede er bestemt?

Link to comment
Share on other sites

He he, godt spørsmål. Eneste forskjellen som jeg ser er at de kan arrangere flere prøver på samme prøvenummer. Dvs at i tillegg til de datoene du nevner kan de sette opp flere prøver både før og etter. I tillegg kan man delta begge dager om man ikke får en 1. premie dag 1.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
  • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
  • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
  • Jeg ville nok tenkt over hvorvidt hundene vi omgikkes var vaksinerte og friske, og ikke la valpen hilse på tilfeldige fremmede hunder. Jeg ville definitivt ikke oppsøkt hundeparker, f.eks. Men ellers tenker jeg at det er relativt trygt her i Norge så lenge man tenker seg litt om.
  • Nei. Jeg tenkte ingenting på begrensninger rundt andre hunder før 12 ukers vaksinen. Tilfeldigvis tok vi vaksine samme dag som valpekurset skulle ha første dag hvor valpene var med. Men jeg ville ikke latt det begrense meg heller.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...