Jump to content
Hundesonen.no

Erfaring med Cartrophen og spondylose?


Benedicte
 Share

Recommended Posts

Bare overskriften her også, ikke noe innlegg.

Men vil tro at spørsmålet gjelder likevel.

Jeg har hørt både og av bruk av cartrophen. Jeg har bare hørt i forhold til hd.

Spondylose har jeg en hund i treningsgjengen som har og vet at det brukes massasje, vibrasjonsbrett, back on track, vanntredemølle trening, glucusamin, akupunktur bla på og som fungerer veldig bra.

Link to comment
Share on other sites

Usj, så dumt! Jeg har hatt skikkelig problemer med sonen i det siste :(

Poenget er:

Cita på 12 år har spondylose, og er til tider veldig stiv. Det gjelder spesielt når hun reiser seg etter å ha ligget mye i ro, men jeg kan også se at hun vurderer litt lengre før hun hopper opp i sofa/seng/inn i bilen.

Hun får Viacutan (fiskeolje) og Coesequin (inneholder glukosamin), og mobility-fôr.

Jeg vurderer å sette henne på Cartrophen, men jeg lurer litt på hvilken erfaring folk har med dette i forhold til artroser. Hadde det god effekt? Hvor mange ganger årlig ga dere injeksjoner for å vedlikeholde effekten?

Jeg har holdt øye med Cita sin spondylose de siste årene. I 2010 var det ingenting, men i 2012 var det ørlite. I 2013 var det lite forskjell fra 2012, men i 2014 var det plutselig mye mer. Ønsker å holde det i sjakk og hindre stivheten, i tillegg til at jeg vil se om hun blir "en ny hund" fordi hun blir smertestilt. Per nå så vet jeg ikke om hun har vondt, eller om hun bare er stiv.

Link to comment
Share on other sites

Pi har vel strengt talt spondylose? Hun har iallefall forkalkninger på en disk i ryggen og det er det som plager henne og gjør henne stiv. Beste comboen jeg har funnet er jevnlig massasje (og ikke av hvem som helst viste det seg, av enkelte får hun knapt noe lindring), og smertestillende etter behov.

Hun har fått carttophen injeksjoner i høst men jeg merket ingen sånn super duper greie slik som med Amiga men til gjengjeld gjorde vi det tidligere og litt mer forebyggende. Pi har fortsatt å være like gal som før og vi ser tydelig når det er ekstra smerter.

Ellers får hun Rimadyl/previcox mer eller mindre fast.

Massasjen er iallefall som en ny hund for meg, hun kommer hjem og er helt tullerusk glad for å ha løsnet opp i stivheten.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Min Mona er tidvis plaget med stivhet i rygg/lende, uten at CT har kunnet påvise forkalkninger eller andre problemer. I høst fikk hun en serie med Carthrophen-injeksjoner sammen med laserbehandlinger. Jeg syntes det hadde god effekt, dog bør det sies at jeg også begynte å bruke dekken på hver tur samt skiftet til et spesialfor/leddfor.

Nå i vinter har jeg merket litt stivhet igjen, og vi har startet med massasje. Siden hun bare har hatt to behandlinger er det litt tidlig å si noe om effekten, men det virker veldig lovende. Jeg kommer nok til å gjenta Carthrophen-injeksjonene når det går mot sommer, og fortsette med massasjebehandlingene.

Link to comment
Share on other sites

AnetteH, hva er grunnen til at dere gir rimadyl og ikke metacam?

(Håper det er ok at jeg spør her, da jeg og har en hund med ryggproblemer, så interessant tråd).

har aldri vært borti metacam. Pi fikk previcox men vi syntes hun ble litt utrygg på den (knurret,bjeffet på rare ting - noe hun sluttet med om hun ikke fikk - mistenkte at hun ble litt for sløv/dopet i synet f.ex) , så nå får hun rimadyl istedenfor.

Min Mona er tidvis plaget med stivhet i rygg/lende, uten at CT har kunnet påvise forkalkninger eller andre problemer. I høst fikk hun en serie med Carthrophen-injeksjoner sammen med laserbehandlinger. Jeg syntes det hadde god effekt, dog bør det sies at jeg også begynte å bruke dekken på hver tur samt skiftet til et spesialfor/leddfor.

Jeg gir tilskudd istedenfor :)

Pi fikk laser etter behandling hos Kristin Halle sist og aldri sett hunden så lykkelig på en stund :lol: rullet rundt og trynet av sofaen og bare wiii... verden er gøy igjen :blink:

Link to comment
Share on other sites

Pi fikk laser etter behandling hos Kristin Halle sist og aldri sett hunden så lykkelig på en stund :lol: rullet rundt og trynet av sofaen og bare wiii... verden er gøy igjen :blink:

Haha :P Mona er vanligvis temmelig varmepåvirket og daff på sommeren. I fjor sommer fikk hun sin første laserbehandling, og senere på dagen LØP hun foran meg opp på fjellet, selv om det var sol og sikkert 20-25 grader (tropevarme for oss her i nord). Behandlingen hadde en viss effekt, kan man si :lol:

Link to comment
Share on other sites

Lunah fikk cartophrenbehandlinger i månedsskiftet august/september. Hun var skikkelig dårlig, koste seg ikke på tur eller noe, haltet mye, stiv. Det var på en måte siste forsøk av "å prøve alt". De første månedene merket vi ikke store forskjellen men i slutten av oktober skjedde det noe. Nå har vi en helt annen hund som helt fint kan bli med på tur på en liten time og som løper rundt som en tulling :-) Hun får cartophren i tillegg til daglig dose Onsior.

Hun fikk fire sprøyer med en ukes mellomrom i august/september og har ikke fått mer siden, men har heller ikke merket at effekten har gått ned ennå.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
  • Vill var 12kg ved 17 uker/4mnd, og har endt opp på 19,5kg og rett over 50 cm😅 Roet seg betraktelig etter 5mnd😅
  • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
  • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
  • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...