Jump to content
Hundesonen.no

Import av hund


Maria123
 Share

Recommended Posts

Har ei venninne som tok til seg en omplasserings hund. Det viste seg at denne hunden var ulovlig importert fra Polen. Den er snart 3 år, helt frisk, tatt vaksinene den skal, både i Polen og Norge. Lurte på hva som skal til for å få den lovlig i Norge!?

Så lenge det ikke er ulovlige raser i den så holder det med karantene og helsesjekk, evt, om den har alt i orden så burde det holde å sette den i karantene frem til din venninne har fått tak på alle papirer som trengs for å bevise at den har fått riktig vaksiner , ormkur osv. Samt få hunden fortollet.

Link to comment
Share on other sites

Vet du noe om hva karantenen går ut på? Hvor lenge? Pris? kan man ha den i karantene hjemme? Hvordan starter man en slik prosess? Min venninne er veldig redd for at det skal ende opp med at hunden blir avlivet.

Det kommer vell an på, hun må ta kontakt med mattilsynet, og hun bør gjøre det snarest, for alle sin del. Hunden blir ikke avlivet om den ikke er smittet av noe uhelbredelig, og har den alt i orden som dere sier så slipper den ut så snart din venninde har samlet sammen papirene hun trenger på vaksinasjoner osv. Ulovlig rase/blanding kan føre til avliving, men er det noe slikt bør den sendes tilbake dit den er lovlig for så lenge den er i dette landet så er det en fare for at den blir avlivet uansett.

Link to comment
Share on other sites

Polfarer: Har Polsk vaksinasjonskort der det står at hun har alt av vaksiner og ormekur, men hunden har ikke pass og ble bare tatt med fra Polen til Norge i bil når den var valp.

Pass får du hos veterinær og det eneste som er gjort feil (forutsatt at det stemmer som du sier at hunden hadde alt i orden) er at det ikke ble stoppet i tollen og betalt moms.

Edit: Norsk stamtavle får du ved å sende inn polsk stamtavle og kjøpekontrakt til nkk, om det er renraset hund.

Link to comment
Share on other sites

Ah, bomullshjerne, får ikke med meg alt :P

Men tvilsomt at det forlanges karantene om hunden allerede har bodd over to år i Norge.

Neppe, men så lenge hunden har alle papirer utenom pass (men et vaksinasjonskort hvor ting er notert) så er det jo ikke mye som er feil da, vet ikke om det er grunn til å kontakte MT en gang. Pass får man jo kjøpt så lenge hunden er chipmerket og er den ikke det så får man chippet i samme slengen, og toll betaler man til tollvesenet. Dette er jo også før rabiesvaksinereglene kom for valper.

Edit: Spm er jo hvorfor den ikke ble innfør lovlig om den hadde alt i orden. Pass får man jo/får kjøpt over disk, ikke noe ventetid eller noe og tollen er jo enkel å løse, glemmer man det i grensepassering så tar man bare kontakt etterpå å betaler.

Link to comment
Share on other sites

Altså, den har bodd i Norge siden den var valp, og er nå tre år. Å dra Mattilsynet inn i dette høres litt ekstremt ut. Ingen vet jo at hunden er "ulovlig innført" (sannsynligvis på lik linje med hundrevis av andre norske hunder), og jeg ville ha tatt det helt med ro.

Så lenge hunden er fullvaksinert og frisk, så ville jeg ikke ha bekymret meg. :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hvis hunden har vært i Norge i 2,5 år nå ville jeg ikke gjort noe annet enn å sørge for at den var vaksinert og chippet.
Om den var smittefarlig som valp så er den tvilsomt det nå.

Hvis den ligner en ulovlig rase så er det ingenting å gjøre med det. Da må begge foreldre DNA-testes opp mot valpen og jeg regner med det er umulig i dag.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...