Gå til innhold
Hundesonen.no

Provit


WelshenNemi
 Share

Recommended Posts

Finner lite info på sidene deres. Er provit fullfôr? Evt hvilken type? Hva er forskjellen på Provit og v&h?

Nemi fungerer fint på V&H, men sliter med å dele de opp uten hjelp, så tenkte Provit kanskje er et bedre alternativ hvis de er oppdelt og lett å gi?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Klematis

Du får Provit fullfòr i 3kg, og 14 kg, tror jeg det er. Fòret er oppdelt, ja, og lett å gi siden det kommer i terninger.

De har storekjøtt, vom og kylling, men kylling er vel på vei ut, ble jeg fortalt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du får Provit fullfòr i 3kg, og 14 kg, tror jeg det er. Fòret er oppdelt, ja, og lett å gi siden det kommer i terninger.

De har storekjøtt, vom og kylling, men kylling er vel på vei ut, ble jeg fortalt.

takk for svar :) så alle er fullfôr? Ble litt usikker siden det er forskjellige smaker :) vil helst ikke ha kylling uansett, så det går fint :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hm, trodde Provit var frysetørket, eller er det noe nytt?

Provit har en god del frysetørrede produkter.

Men de selger altså også rå vom/rått kjøtt frosset i små terninger - det er ikke tørket. Jeg kjøper i 3 kg sekk og betaler ca 130,- for denne. Mine hunder får ca 3 terninger pr dag som "kosttilskudd" i tillegg til fullkost tørrfor. Jeg tar ut det jeg trenger for dagen og legger til tining. Da blir det ingen problemer i forhold til holdbarhet. 3 kg varer ganske lenge, så dette er en billig måte å sørge for at hundene får ihvertfall litt "ekte mat".

Jeg har så og si ikke hatt mageproblemer på mine hunder etter at de begynte å få litt rått hver dag, så jeg har stor tro på at dette er bra for tarmbakteriefloraen.

Et par store dyrebutikker i området her har egen Provit fryser, men det er ikke alle steder jeg får tak i dette.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan kan det være beregnet som fullfôr når det kun inneholder en proteinkilde og er det tilsatt omega-3? Ellers bør man jo hvertfall tilsette det. :)

Går vell fint an å fore på en proteinkilde, slik som feks noen allergihunder lever :-)

www.norsk-dyremat.no/article.cfm?ID_art=107&ID_cat=1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Går vell fint an å fore på en proteinkilde, slik som feks noen allergihunder lever :-)

www.norsk-dyremat.no/article.cfm?ID_art=107&ID_cat=1

Går an, men hadde ikke anbefalt det i lengden, med mindre det var snakk om allergi for de aller fleste proteinkilder.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er fullfor. Pulver med mineraler og vitaminer ligger strødd i posen så de havner på utsiden av de rå kjøtt-terningne. Grunnen til at det ikke er blandet inni, slik som feks VOH, er fordi Provit kjøper kjøttet ferdig fryst fra slakteriet og kutter det opp er terninger og tar vit+mineraler på utsiden, mens VOH tiner kjøttet, maler det opp og blander inn pulveret før det fryses igjen. Dermed blir provit mer "ferskt" fordi det kun er fryst en gang, men ulempen er at det pulveret kan samle seg i bunnen av posen...

Jeg bruker halvfrossen provit-fullfor som godvbiter. Foret med kyllig er det minst grisete å bruke som godbit :)

Jeg har aldri kjøpt stor sekk, men kan meddele at det er veldig lett å bruke foret!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk 2 sekker a 3 kg og har foret opp den ene. Synes det var utrolig teit med pulveret som la seg i bunnen av sekken. Men hundene elsket det iallefall. om man kunne få fatt i 14 kg sekker på en lettvint måte så hadde det vært en fin variasjon fra V&H.

Har aldri tenkt at de kan brukes som godbiter... det må jeg teste ut med den sekken jeg har igjen :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...