Gå til innhold
Hundesonen.no

Dere med store hunder (over 50 cm og 40 kg ca)


Mirai

Recommended Posts

Hvordan holder dere igjen hundene? Klarer du å holde igjen hunden din når den har på seg vanlig halsbånd? Har du noen gode teknikker eller råd for å holde igjen stor hund?

Hva slags situasjoner klarer du ikke å holde igjen i?

:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er såpass sterk at jeg klarer alltids å holde igjen. :) Men nå tar ikke hun i alt hun har da, så hvis hun skulle sette i måtte jeg virkelig ha satt hardviljen min til..Triks? nei, bare ta i... hehe. Men så liker jeg strup sånnsett, at hun ikke blir så sterk som i vanlig halsbånd. (hvis det skulle komme en katt løpende forbi eller noen andre hunder) Har ett sånnt bredt lærhalsbånd, og da legger hun seg godt imot det og trekker og er fornøyd... Så derfor liker jeg ikke vanlig halsbånd.. Også i visse situasjoner der jeg vet det blir mye draing og nykk i båndet (eks. på hundetreff) tar jeg på grimen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmm. Cody blir over 50 cm og 30 kg. (kan jeg fortsatt svare?)

Men han er jo enda liten, så har ikke store problemene med å holde han igjen.

Men tror ikke jeg få problemer med å holde han igjen.

Og jeg bruker vanlig kobbel.. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sonic: Ja, han veier 45kg i følge eieren. Enormt, han er tross alt en labrador! Men til spørsmålet, så har jeg som oftest ikke noe problemer med det. Jeg sørger for å ha på meg hansker, og et bånd som er behagelig å holde i. Ellers blir det blemmer og sår og aua.Jeg holder ikke båndet spesielt stramt, men på ca en meter og holder nekter å slippe han før han har roet seg. (men altså, hver søndag kommer jeg hjem med blemmer uansett, men verre hadde det vært uten hansker!)

Balder veide 75 kilo, men var veldig lett å ha med å gjøre om du bare rygget når du møtte på noen. De siste årene var han jo en engel når det gjaldt å gå pent i bånd, men jeg husker at det lureste jeg gjorde i begynnelsen var å rygge vekk (med de fantastiske hanskene på). Balder ble rett og slett gal når han så katter og hunder, og jeg undres alltid over hvordan jeg klarte å holde han igjen. Jeg pleide å holde han inntil meg og hadde et tak i halsbåndet. Ingen løsning på problemet, men noe jeg gjorde imidlertidlig før vi fikk skikkelig kontroll over båndtreningen.

Ps, brukte/bruker vanlig halsbånd på dem begge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

klarer å holde igjen toya når det ikke er is under beina mine...

funker fett.. bare å lene seg bakover...

hmm... triks... bank opp hunden din :) hehe neida.. bare tuller...

pleier å stoppe opp da hu drar jeg.. da skjønner hu mindre...

vurderer å prøve strup på henne.. men vet ikke om jeg skal gjøre det...

bruker halvstrup nå

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan holder dere igjen hundene? Klarer du å holde igjen hunden din når den har på seg vanlig halsbånd? Har du noen gode teknikker eller råd for å holde igjen stor hund?

Hva slags situasjoner klarer du ikke å holde igjen i?

:)

Hehe, hos deg ryker jo båndet før du får sjangs til å prøve å holde igjen! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om jeg ser at ikke jeg har nok kontakt med hundene (nå går jeg med begge to i dobbelband) så kommanderer jeg i dekk. Om jeg har mulighet til det så snur jeg for å avverge en uheldig situasjon. men det er ikke noe problem egentlig. jeg gikk med de to hannene jeg hadde og i tospann, men om dressuren og kontakten er ok så går det bra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

her kan jeg svare iallefall, jeg har brukt vanlig halsband på marco når jeg skal ut å gå tur, men skal jeg på trening og lignende er det helstrup. så mona dro deg litt hit og dit på treffet :) jeg har pleid å bråstoppe hver gang marco drar...drar du vil ikke jeg gå noen vei..det tar lang tid og tolmodigheten blir satt på prøve..men det skal funke altså...

på isen:brodder!det funker som bare det, jeg har kjøpt det nå og d er lenge siden jeg har brukt pengene mine såå fornuftig :D

å dra tilbake funker sjeldent dog det er veldig fristende.

men prøv å stoppe hver gang hunden begynner å dra, det gjorde jeg..hjalp en stund og då måtte jeg på igjen, men det er ofte slik med hunder.

jeg vet det at marco er sterkere enn meg og visst han virkelig vil så kan han si baybay charlotte og stikke visst han vil. men ser jeg at han blir helt gal etter noe f.eks en katt blir han letter å holde visst han står på bakbeina. jeg har også knytta bandet rundt magen på han og i halsbandet seff da ble jeg sterkere enn han, hadde hele han på en måte.

det er mange situasjoner jeg har visst det at åånei nå mister jeg han, men har begynt litt styrketrening sånn at jeg har en sjangs iallefall.

man må nok bare trene på dette..etter en lang tur med marco er det alltid deilig å gå med raya..ikke ett nykk en gang:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

nå sier ikke jeg dette for å skryte eller noe sånt :D

men min hund er såpass lydig at uansett hvor vill å gal hun er, så klarer jeg å få henne på plass.. men jeg skal gi deg et tips hvis du vil, som er høvelig for hunder som trekker mye i bandet.

da hun var valp, og nesten sterkere enn meg, så hanne jeg bandet i høyre hånd, BAK RYGGEN, og så hadde jeg venstre hånd fast i bandet som kom ut der da. :D hvis du skjønnte :D

og sto litt bakover når vi passerte ting jeg VISSTE hun ville til :D

en veldig lett måte, og ble aldri dratt over ende :D

get it? :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde en metode med mine polarhunder som funket i svææært presserende situasjoner. Nå mener jeg ikke sånn vanlig trekk, men hvis det skulle dukke opp en katt, en hissig hannhund eller noe sånt.

(Dette funker jo selvsagt best på en hund av gangen)

Jeg satte meg på huk og to hunden mellom beina samtidig som jeg påssat på å ta flere tak i kobbelet med den ene hånda og et godt tak i halsbaåndet med den andre. Dette funker utmerket. Men det er en forutsetning at du ser situasjonen litt før den kommer, så ikke hunden plutselig rykker hele lina ut av hendene dine og plutselig er langt foran.

Da funker det nok best å "stålsette" seg som noen her inne nevnte og prøve å gjøre det beste ut av situasjonen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde engang tre STORE hunder, som veide bortimot 110 kilo tilsammen og var veldig interessert i de samme tingene... som de gjerne kunne tenke seg å dra etter :-)

Min erfaring:

- Ha falkeblikk, det er svært mange situasjoner du vil se kunne oppstå bare du er oppmerksom nok. Er du ute før hunden, kan du både avlede den og styre litt unna samt få bedre tak sjøl.

- Vær mentalt forberedt på at noe kan skje hele tiden, tilslutt går det automatisk at du alltid har et godt tak i båndet, ikke surrer deg bort når du prater med andre etc.

- Ha GODE bånd, jeg bruker hesteleietau som er i en myk webkvalitet, er gode selv om du surrer dem rundt hånden, har solid krok og som ikke blir sleipe som endel lærbånd kan bli når det er vått. Kroken er viktig; jeg vil ha dem som du dytter innover, kontra de med den "dingsen" du skyver ned for å ta på kroken (dårlig forklart...).

- Gode halsbånd, som holder en trøkk, eventuelt et halvstrup hvis du har en "rygger". Bruker du sele, kan det likevel være lurt å ha et løst halsbånd på, så du kan ta tak i det i vanskelige situasjoner - det er en grunn til at man styrer digre hester etter hodet!

- Gode sko... uansett. Lufter jeg etter et bybesøk, så skifter jeg sko. Har sett trippetripp-eier med høye hæler og grand danois som bestemte seg for å hive seg over en forbipasserende hund...

- Er det en situasjon du vet kan tenne hunden, og det er en ganske grei hund og så stor som en ulvehund, ja, da kan du holde båndet i høyre hånd mens du rett og slett holder for øyet på bikkja på den siden du passerer "objektet"... Har funket som f på en sværing jeg handlet på noen utstillinger! Krever igjen at du følger med og forebygger.

- Lær inn en kommando som sitt eller stå eller bli, som virkelig "sitter". Noen ganger kan det være vanskelig å få en synsjeger som du har, til å snu seg vekk. Men dersom du har fått til en "stå"-kommando som funker, så er det iallfall litt enklere. Om ikke annet så du får den til å stå stille. Heller det, enn å se seg om etter hagegjerder og lyktestolper å fortøye i!

(Jeg brukte den for eksempel da det kom ut en fresk pus tre meter foran mine tre beist og stod og skjøt rygg til dem. Var ikke snakk om å snu ryggen til den, fortauet smalt og gata var trafikkert, så da brølte jeg nok et "stå" gitt. Etter fem minutter rygget pusen omtrent to meter.... uten å slippe blikkene fra de tre.... og forsvant i et portrom.)

- Å holde igjen en hund som drar er også teknikk. Lene bakover og alt det der. Og også være like intens som bikkja - starte på maks når den starter på maks... ikke la den taue deg avgårde når du er "fremoverlent", men prøv å len deg bakover og sett et realt tverrtak så kjapt du kan.

- Et avledende ord, "godis" eller "se her", som kanskje når inn... selv om tåken er i ferd med å legge seg. Kan gjenskape kontakt, hvis du er flink til å jobbe det inn.

- Og så det siste da... at hunden VET at det tross alt er du som bestemmer. Noen blir dratt overende av en middels stor hund, andre kan ha flere digre hunder under kontroll. Da sitter det i hodet.... på både eier og hund. Lydighet, lydighet... og at den faktisk skjønner poenget og frykter følgene av ikke å høre/er uvant med at du tar i bruk "storstemmen", slik at det vil nå inn når du brøler "kriseordet" med "krisestemmen" i det hunden er i ferd med å taue deg rett ut i gata foran en bil.... Ofte er det såpass uvant med en eier som "tar i" verbalt, at det KAN nå inn.... kanskje!

He he, lykke til, sånn er det når man skaffer seg gråskjeggete dvergponnier :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vell, først vil jeg annbefale å IKKE surre båndet mange ganger rundt hånda. I tilfelle du skulle bli dratt over ende og ikke få sluppet båndet så kan det gå ille (nedoverbakker,trapper etc).

Det er lettere å holde igjen en sterk hund med ett kort kobbel enn ett langt. I det lange så får hunden mer styrke og fart enn i det korte. Så ikke ha et 2,5-3meter langt bånd.

Hold øyne åpne som andre sa her. Når man har en stor, sterk hund er man nødt for å være forbredt og ikke vimse rundt i sin egen verden. Går du på steder hvor du veit det er stor sannsynlighet for at hu vil trekke mye tar du strup/grime.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

... så tar jeg hånden godt inne i løkken på båndet, og tar en snurr til så det blir kortere - når jeg bruker de lange hesteleietauene.

Jeg VIL ikke slippe hunden, uansett. Og et relativt voksent menneske vil klare fysisk å kunne stoppe en hund, i motsetning til en hest - der man IKKE skal ha løkken rundt håndleddet, visstnok!

Så får man heller la være å ha hunden flyende først nedover trappa når den er i bånd. Heller korte kraftig inn på båndet, og få den til å gå bak.

Det som er lurt, er å ha tenkt gjennom det meste på forhånd - da går det gjerne på automat når man er ute etterhvert :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt ærlig:supermodellen Loke veier bare noenogtyve kilo og jeg sliter når han rykker til.Han trekker så "¤%#" ujevnt!

Når jeg så Serchai og Mona ble jeg helt forferdet over at vi skulle gå tur på glattisen.Skjønner ikke at dere tør... :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt ærlig:supermodellen Loke veier bare noenogtyve kilo og jeg sliter når han rykker til.Han trekker så "¤%#" ujevnt!

Når jeg så Serchai og Mona ble jeg helt forferdet over at vi skulle gå tur på glattisen.Skjønner ikke at dere tør... :wink:

Det gikk jo utrolig bra på hundetreffet :D Mona gikk veldig pent den dagen. Selvfølgelig happy da hun så alle hundene første gang, men etter det var hun flink syns jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

fatter ikke hvordan du klarer å kontrollere den store hunden jeg julie..du må være knall flink!!! :P

Jeg sitter hjemme og pumper jern, haha :D Neida, det er vel fordi hun har vokst opp hos meg, og jeg kjenner triksene hennes og vet litt hvordan hun reagerer! Jeg hadde sikkert slitt mer med å holde Marco eller Loke, for jeg kjenner dem ikke på samme måten :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når jeg så Serchai og Mona ble jeg helt forferdet over at vi skulle gå tur på glattisen.Skjønner ikke at dere tør... :wink:

Blitt vant til det;)

Nei, siden Serchaj og jeg har da "vokst" sammen så la jeg mindre og mindre merke til vhor stor han var, han trekker ikke så veldig mye lenger, men når han rykker til så har det flere ganger jeg har trodd at jeg kom til å miste håndledde :rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg er ute og går tur med hunden min i belte. Det er mellom 2-3 m. langt og gjør at jeg har god kontroll på henne. Hun går stort sett fint og rolig ved siden av meg. Hun kan trekke litt i begynnelsen da hun har høy energi, men ellers rolig og fint kroppspråk.  Jeg ser en fyr som kjører sikk sakk i veien på skateboard med en bulldog/boxer. Hunden stopper opp og bjeffer på min. Som den ansvarlige hundeeieren jeg er går jeg inn en sidevei for å vente på at de passerer på hovedveien. "Er hun ikke gira?" "Er det tispe?" "Dette er gutt. Han er ikke farlig?" Han spør igjen to ganger om hun ikke er gira. Jeg har sagt at hundene har møtt hverandre før og det ikke er en god match og at avstand over greit.  Hundene er tydelig usikre på hverandre og viser det gjennom kroppsspråket sitt. Dette er ikke situasjonen for å hilse. Begge hundene er i bånd. Det var forøvrig flere mennesker rundt og en vei det også ferdes mye biler fra folkene som bor der. Hvorfor så vanskelig å lese situasjonen? Eller ser jeg flere som går tur og snakker i mobil, eller med headset som stenger ute lyd og er i egen verden. Det mest frustrerende er kanskje de som snakker i tlf. som stopper midt i veien (som forøvrig er trang) med hunden sin slik at du bare må vente på at de ser deg og dere blir enige på en eller annen klønete måte om hvordan passeringen blir.  For egen og andre sin del forsøker jeg å være oppmerksom på både egen hund og omgivelser på tur. Da blir det hyggeligere og enklere for alle andre.  Sånn, det var dagens utblåsing for egen del. 
    • Hei! Vi har nå fått svar fra dyrlegen - han hadde ikke kronisk betennelse i bukspyttkjertelen. Rart med det, for jeg ble nesten litt skuffet. Nå vet vi jo ikke hvorfor han stadig har slimete avføring, men kan kanskje utelukke at det har noe med fettinnholdet i maten å gjøre.  Skal snakke med dyrlege om vi kanskje kan sjekke for IBD. Vil jo i alle fall prøve å ha mest riktig tørrfor. Han har jo ikke hatt noen "alvorlige" hendelser med tørrforet han går på nå (gastrointestinal low fat), men det er stadig ganske løs og slimete avføring. Kanskje vi skulle forsøkt å bytte...
    • Noterer en nydelig dag med no stress. Virker som lysterapi, magnesium og lakseolje begynner virke. Ble bekymret da han begynte trekke i selen i forrigårs. Han har gått så naturlig pent i bånd hele tiden, som om programvaren var preinstallert da han kom ut av esken. I forrigårs begynte han plutselig trekke med viten og vilje. Flaks da, at vi hadde en privattime i går.  Hjemmeleksen vi fikk, med metoden for å reinforce krav om å holde seg bak skotuppene mine, den er litt i konflikt med stress-ned-prosjektet vårt, fordi Ede går høyt i stress når hans autonomitet blir utfordret. Peser og får virkelig vondt av det. Å bli stilt absolutte krav til er noe annet for ham å forholde seg til enn å bli tilbudt frivillige oppgaver mot god betaling.  Fordi jeg måtte ta en selvstendig avgjørelse i hva jeg oppfatter som et dilemma: belaste det nevroendokrine stressystemet ved å kreve disiplin i halsbånd, eller prioritere stress-ned-prosjektet, så valgte jeg utsette hjemmeleksene og gå rolig tur med "ikke trekke" og "ikke gå i veien for meg" som eneste krav, og så være veldig bevisst på å bare belønne når han selvstendig gjør de riktige valgene uten å bli bedt, uten godbit i hånda eller hånda i lomma.  Jeg har nemlig ikke nok erfaring til å føle meg sikker på å klare gjennomføre hjemmeleksene fra privattimen alene uten å forårsake mer stress på det endokrine systemet hans enn godt er.  Det viste seg å være en god vurdering. Foruten noen få barnlige byks av glede som i korte øyeblikk strammet båndet mer enn akseptabelt, så var Ede SÅ flink og rooolig og grei hele veien. Naturlig slak line. Når han vimser bytter han i de aller fleste tilfellene side bak meg. Kun noen få uakseptable avskjæringer rett foran meg, og de kom helt på slutten av turen, tett på hverandre, antakelig fordi han er sliten og i bakhodet husker at det der var måten å få bli plukket opp i bæreslynge på. Han velger å gå pent og pyntelig på min venstre side mesteparten av tiden, uten å forvente belønning for det. Det går nå an å hale tiden ganske lenge uten at det stresser ham når han selv velger å gå fot for å se om det kommer en utbetaling. Selv hjemveien gikk rolig og avslappet. Først 10 meter fra porten hjemme kom første stressutbrudd med trekking. Gladstress de siste meterne av en timelang spasertur i mitt tempo. En klar forbedring. Han ble skuffa og såret av grensesettingen de siste meterne, for det virket helt sykt autoritært og tyrannisk og uten mål og mening for ham å bli hindret i å gladbykse gjennom porten og døren, inn til godis og myk og varm seng, men han tok det til seg at kravet "ikke trekk" gjelder de siste meterne av turen også. Ingen raptus da vi kom inn heller. Det var en milepæl. Bare la seg rolig og pyntelig til å sove. Perfect day. ..og det er før vi har fått noen CBD i posten.  Vi fikk forøvrig mail om å huske båndtvang fra i dag. Det har Edeward tydeligvis fått med seg.  Snudde seg utålmodig mot lykkeland mens muttern fomlet med kamera:   Oppdaget at muttern begikk en kriminell handling!! Reiste seg og kom inn hver gang muttern forsøkte gå lenger unna enn båndlengden for å få tatt et godt bilde. Her har han til slutt gitt opp å få muttern på rett kjøl og bare håper hun får tatt det ***** bildet før han svimer av i bekymring for å bli tatt og få et kriminelt rulleblad. Genetikk er ingen spøk. Ede identifiserer seg som sikkerhetspersonell og tjenestehund, og han tar de oppgavene alvorlig.   
    • Ja ikke den største oppfinnelsen 😂 Men kanskje noen hadde erfaringer å komme med; kanskje de elsker det kanskje hunden ble dårlig i magen på det. Kanskje det er bløtere enn annen v&h, kanskje noen opplever å måtte fôre dobbelt så mye på det som på en annen variant. Kanskje noen var superfornøyd og andre missfornøyd. I want to know it all 😂
    • Det finnes alltid unntak, men det bør aldri være grunnlag for anbefaling av en rase. Vil man helst ikke ha lyd/røyting/whatever så velger man en rase som vanligvis ikke har tendensene til det. Oppdragelse, trening og miljø kan påvirke, men genetikken kan ikke overstyres. Lyd på riesen er ingen overraskelse for meg, det er jo en hund med mye driv.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...