Gå til innhold
Hundesonen.no

Trenger tips ang kjøp av hund


Dani
 Share

Recommended Posts

  • Svar 53
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Da jeg valgte hund sist, valgte jeg rase kun på bakgrunn av egenskaper jeg ønsket/ikke ønsket, og jeg endte opp med Labrador! En rase jeg alltid har sett for meg som både kjedelig og intetsigende, men

Det finnes ingen dumme spørsmål, og det er mye bedre å være føre var, enn ettersnar! Med det mener jeg at det er mye bedre å stille disse spørsmålene nå, enn å kjøpe en hund og etterpå kanskje finne

Min samboer er allergisk og går på piller under de værste periodene (han er også allergisk mot pollen, gress og sånne ting) han regarer minimalt på hundene, bortsett fra at han kan få utslett der dem

Okei :)

Har vel egentlig slått ifra meg rottweiler og tenker heller på staff da den høres ut til å passe meg bedre :)

Om jeg kjøper en valp. Er det sånn at jeg må ha med meg valpen på jobb eller kan den være alene hjemme i hele 8 timer om dagen?

Hvor lenge evt må jeg ha med meg valpen på jobb osv? :)

Og så over til et annet spørsmål. Er det sånn at det lønner seg å handle valp mot våren? Har hørt noe snakk om det :)

Må si til dere som orker å besvare mine spørsmål, tusen hjertelig! :) beste og mest aktive forumet jeg har vært innom på lenge! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du bør finne en løsning den første tiden med valpen mtp jobb, ja. Om du har mulighet for å ha den med på jobb ville jeg absolutt gjort det. Hjemme alene må trenes på, gradvis. Når den kan være hjemme alene en hel arbeidsdag varierer fra valp til valp, se an hvordan den takler å være hjemme alene. Om jeg hadde hatt mulighet, og valpen lærte seg å slappe av på jobb, så hadde jeg hatt den med så lenge som mulig :)

Når du ønsker å få valp er nok litt smak og behag. Noen sliter kanskje mer med å bli husreine på vinteren, men tror ikke det er noe stort problem. Kan dog være greit å kle på valpen de kaldeste vinterdagene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En valp kan ikke være alene til å begynne med. Det må rolig gradvis trenes på. Jeg tok fri tre uker for å være hjemme med valpen da vi hentet henne 10 uker gammel. Deretter var hun hjemme med vår andre hund 2-4 t for dagen en god stund. Å trene rolig på å være hjemme alene er utrolig viktig. Gjøres det feil/for fort, kan du ende med hund som ikke kan være alene :) Har du mulighet til å ha med på jobb, er jo det supert :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er kjempeflott at du er så engasjert i å lære før innskaffelse, det er ikke alle som gjør det :-)

Jeg går litt motstrøm å sier at, ja du kan ha valpen din med på jobb. Hvis du setter den i ett bur med vann og at det ikke blir kaldt for valpen så er jo det ett kjempebra alternativ. Og selfølgelig at du ser til valpen og lufter den når du får sjansen.

Det hadde jo vært bra om du kunne hatt 1 uke hjemme med valpen så den blir trygg på deg og huset. Og eventuelt bur om natten så den blir vant til bur.

Dette gjorde vi med vår valp, hadde henne i bur om natten, både for at hun skulle lære seg at når hun blir satt i buret da er det sovetid, og det ble lettere for oss å følge med hvis hun piper og vil ut.

Mannen min tok med seg henne på jobb når han jobbet på ett bilselgerfirma. Fungerte veldig fint.

Husk at fra 8 ukers alderen til h*n er rundt 1 år er den tiden du må bruke på å trene hunden din, det er som regel da de tar til seg lærdommen. Og er lettere å prege.

Har du sett på fransk bulldog? Eller old tyme bulldog ? Jeg regner med du kanskje liker bullehunder å disse er fine hunder. Men sjekk sykdom på rasen og vær nøye med valg av oppdretter :-) Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det jeg tenkte meg :)

Er slik at jeg jobber som billakkerer på et karosseriverksted, men har rom som står ubrukt han kan oppholde seg da :)

Det går sikkert bra. Du er vel ikke i lakkboksen sååå lenge av gangen. Og så er det vel sikkert andre der som kan kikke til og lufte valpen når du står opptatt. Mye av det andre du driver med, kan sikkert valpen dilte med på. Fin miljøtrening det. Og så sover jo valper mye. Så hvis den får en seng i et rolig hjørne, vil den sikkert være mye der ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da jeg valgte hund sist, valgte jeg rase kun på bakgrunn av egenskaper jeg ønsket/ikke ønsket, og jeg endte opp med Labrador! En rase jeg alltid har sett for meg som både kjedelig og intetsigende, men ettersom mannen presset på, så ble det da Labrador. Selv om det strittet litt i mot hos meg å ha en så "vanlig" og "kjedelig" rase.

Jeg har hatt 2 Schæfere og 2 Cane Corso før, så Labrador var ganske langt ute på sidelinja av raser jeg kunne tenke meg.

Så kom da den lille Labradorvalpen i hus, og han sjarmerte meg i senk med sin lekenhet, sin entusiasme og sin klokhet. Han var den første valpen jeg kunne oppdra og lære hva jeg ville, uten å måtte ta hensyn til vakt/vokt, jakt osv, og uten å måtte avlære ting i atferden som kom pga disse tingene. Det var deilig!!! Han var på lag med meg fra første øyeblikk, og ville gjerne gjøre det jeg ville at han skulle. Og det med et glimt i øyet og mye sjarm. Om jeg bare såvidt kremtet, så holdt han seg unna den fristende veden i vedkorga, støvlettene mine, møblene mine osv. Så kunne jeg bruke tida på å lære han andre ting istedet.

Han går ved siden av meg uten bånd i byen og alle andre steder, og det har han lært omtrent av seg selv. Det kan jeg bare glemme med Cane Corsoen jeg har, til tross for mye trening. Hun er en god hund hun også, men Labradoren er atskillig mer lettlært og har mye mer fokus på hva jeg vil enn Corsoen har. Akkurat det er rasebetinget, Cane Corso er mer opptatt av å følge med på omgivelser og evt trusler der, og forsvare eier om det trengs. De tar ofte avgjørelser selv, utfra hva de mener er best. Sånn sett er de ikke ulik Rottweileren. Cane Corso (og også både Staff og Rottweiler) er ofte aggressiv mot andre hunder (særlig samme kjønn), og det betyr en begrensning for deg og ditt liv. Staffen er kanskje mer opptatt av å følge med om det dukker opp andre hunder enn av hva eier sier og mener. Den har ikke så mye vakt i seg, men det å måtte passe på og følge med på omgivelsene kommer inn her også. Med Labrador er det deilig å slippe å måtte forholde seg til alt sånt, han er enten fokusert på meg eller grøfta, og ikke på hunder og folk. Og han lar seg lett styre av meg selv om han er opptatt av alle luktene i grøfta.

Nå er ikke dette et forslag om at du må skaffe deg Labrador, det er mer en beskrivelse av at hunder med instinkter og samkjønnssaggressivitet krever mer av deg som eier. Og at det er viktig å tenke på hvilke egenskaper og instinkter man ønsker i en hund.

Jeg lever fint med min Cane Corso, selv om hun er mer vanskelig å ha enn Labradoren, og jeg er veldig glad i henne. Hun er en helt unik hund, med sine egne godsider. Men jeg synes det er mye lettere å ha en Labrador i alle sosiale sammenhenger, og han er mye lettere å trene enn Corsoen.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Først av alt, så vil jeg bare si at det er kjempeflott at du spør masse og tenker over hvilken hund du skal ha. Kudos! :)

1. For all del, vært kritisk til oppdretter. Staffe er blitt en superpopulær rase og dermed finnes det dessverre mange useriøse oppdrettere. Kontakt raseklubben, så kan de formidle seriøse oppdrettere :)

2. Alene hjemme. Vil anbefale deg å ta deg en ukes ferie for å være hjemme med valpen, slik at den blir trygg og komfortabel :) Løsningen med å ha den med på jobb høres super ut! Bare sørg for å sjekke til den ofte, la den gjerne også være litt med rundt på verkstedet før du legger den inn på rommet, slik at den blir sliten og sovner :)

3. Kjønn. En tispe er nok fint som en førstegangshund! :)

4. Trening. Jeg ville meldt meg på valpekurs og gjerne se om det finnes en lokal treningsgruppe i nærheten. Det er kjempekjekt både for deg og valpen, slik at dere får litt "hundevenner" som valpen kan sosialiseres med. Sosialisering med andre hunder er kjempeviktig for staffen, men pass på at valpen ikke får hilse på ALT av hunder, men velg deg ut noen voksne, stabile hunder som valpen kan være sammen med :)

Masse lykke til! Det er nok en del staffefolk her inne som kan tipse om gode oppdrettere :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har det seg sånn at jeg bor på en liten plass der det ikke er sånne valpekurs :(

Så blir nok egentrening :)

Noen som kan tipse meg om noen seriøse oppdrettere av staff her inne? :)

Hvor er det du bor? Kanskje noen her inne bor i nærheten og at det evt finnes noen form for organisert trening utenfor hundeklubber og lignende :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oversikt over hundeklubber som er koblet opp mot nkk i Hedemark og Oppland http://web2.nkk.no/no/tjenester/medlemstjenester/finn_rase-_+lokalklubb/ Du kan jo se om du finenr noen i nærheten. Også kan du bruke FB og sjekke hund og stedsnavn rundt om er du bor og se om du får fram noen som ikke er tilknyttet nkk. Dem finnes dem å

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har flere kamerater som jobber på div verksteder som har med seg hundene sine på jobb, tre av dem har staff.

De fleste har hunden bundet bak jobben, dvs ute i et bånd når været er pent og de har en hundeseng på kontor eller pauserom når været er dårlig.

Et par av hundene har til og med hundehus som de kan ligge inni.

"Verkstedhunder" har en veldig fin hverdag, de blir vant med å møte mye nye folk, de blir vant med å ligge passivt å vente og de blir vant med å være rolige, de får også mye inntrykk i løpet av dagen, så både hund og eier kan komme hjem sliten sammen i stede for at eier kommer sliten hjem etter jobbe til en hund som har ligget inne hele dagen og spart opp massa energi og er kjempe klar for litt action.

Ville også tittet litt ekstra på Labrador, hvis jeg var deg, det er en helt utrolig flott rase, masse action, sosiale og veldig greie å få trent :)

På forsiden på Canis kan du melde deg på 7 dagers epostkurs, da får du i alle fall litt hjelp til trening :)

Men, anbefaler veldig å gå på en hundeskole når hunden er valp, det er kjempe nyttig for både deg og hunden, dersom du finne en hundeskole da.

Det er også veldig mange treningvideoer på you tube som du kan se på og du kan lese deg til kunnskap innen hundetrening på diverse hundesider.

Jeg syntes det er kjempe bra at du spør om alt du lurer på, det viser at du er interessert i å gi hunden det beste og at du ønsker å være forberedt før valpen din kommer i hus.
Tror nok hunden kommer til å få det veldig godt hos deg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er nok ikke noe problem å ha med hunden på jobb uansett, men bare vær obs på at helt i starten så kan det være litt voldsomt for valpen å være alene selv om det bare er i et annet rom i samme bygning, spesielt når den plassen er en ny plass også, det kommer mye an på hvilket individ man får. Det er jo ikke nødvendigvis noe problem, men man bør kanskje begynne å trene litt på slikt allerede ila helgen (om man får hentet valp på fredag feks), evt ta et par dager fri bare, eller ihvertfall vær obs på at man kanskje må være litt mindre effektiv på jobb de første dagene mens valpen blir trygg og finner sin plass. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alle våre valper har vært med i lastebilen på jobb fra de var rundt 9 uker gamle, aldri vært noe problem :) Alle har også sovet i sengen fra dag 1, når de har vært hjemme aleine har vi hatt ulike løsninger, innestengt på et rom i 2 etasje eller stengt inne på kjøkkenet. Nå går alle 3 løse i hele huset når vi er borte :) Det går ca 1 kg v&h her om dagen (fordelt på 3 Staffer)

Alle mine tisper (3 stk) har vært en mye mer håndfull enn den ene hannhunden jeg har. Som valper har tispene vært forjævelige rett og slett :P Mens hannhunden var født gamlis, men han er nok sikkert ett unntak. Så jeg annbefaler hverken det ene eller de andre :)

Ingen annbefaling av oppdretter, men jeg annbefaler at foreldrene til valpen er HD/AD (rygg er også fint) røntget, øyelyst (det burde valpen bli også før levering) L2HGA og HC kjent status, de skal ikke ha noe demodeks/allergi/andre hudproblemer, jeg hadde også holdt meg laangt unna hvis noen andre i familien til foreldrene hadde noe sånt noe, patellasjekket er fint, og helst skal de være stilt ut og være rastypiske, en mentaltest er aldri å forakte, men det er sjelden vare i Norge. Begge foreldrene MÅ ha godt gemytt! Det dukker oftere og oftere opp Staffer med crap gemytt, både nervøse og pinglete angstbitere, det vil man absolutt ikke ha!

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...