Gå til innhold
Hundesonen.no

Den evige sleikinga


buddy13
 Share

Recommended Posts

Tror jeg har hatt noen tråder her inne om dette før, men here we go again. Bud på 1,5 år har alltid sleika mye på labbene sine. Han er veldig renslig ellers også iflg. veterinær, men den slurpinga på poter er ikke bra, og har resultert i x-antall runder med sopp-sjampo/salve fra veterinær. Prøvde en stund med potesokker, men det førte til "innestengt" miljø på labbene, og mer sopp. Nå er soppen borte, og har vært det en god periode, men hunden er fremdeles helt psyko på å sleike labber, så jeg er redd veien er kort tilbake igjen.

Iflg. veterinær har han ikke hatt noe voldsom sopp, bare såpass at det er litt rødt og irritert, men det trigger tydeligvis til enda mer sleiking på labbene, ergo en ond sirkel. Når vi er rundt han kan vi avlede han/korrigere han for sleikinga, går kjempefint. Men han er jo endel alene, sover alene på natten og slikt, så vi kan ikke alltid passe på. Om morgenen er han som regel alltid våt på labbene...

Noen gode råd her? Har som skrevet prøvd potesokker, salve/shampoo fra dyrlege, vasket i eddik… Det er lett å få vekk soppen, men jeg er gira på å redusere sleikinga, som åpenbart er grunnen til at han får sopp...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan potesokker bruker du?

Jeg bruker potesokker fra Troll og de syntes jeg slipper inn bra med luft :)

Nå bare spørr jeg i blinde, men hvordan aktiviserer du han? Kan det være han kjeder seg og da begynner å slikke på labbene?

Vet om to hunder som begynte med det i en periode da de fikk mindre trening, når eierne trappet opp treningen igjen så var slikkingen borte, da var de igjen over til å sove for det meste når de var inne.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror de er fra Trine eller noe, skal kikke på de fra Troll! Men sjansen er jo der for at han får de av seg også.

Vi går selvsagt turer med han, men trener også lydighet (for hobby) og spor, og han er like ivrig på sleiking i perioder med mye aktivitet og i roligere perioder, så jeg tror det har blitt en uvane..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville forsøkt å funnet ut av årsaken til sleikingen. Om det er pga smerter, fôrintoleranse/allergi, en dille eller hva det er. Eksempelvis så var potegnaging/slikking er tegn på at min hund hadde spist mat han ikke tålte. Etter å ha fått behandling for allergi er det sjelden han sleiker seg sår på potene. En annen hund jeg kjenner hadde problemer med albueleddene og den sleika masse på potene, men det gav seg når den fikk gå på smertestillende.

Så jeg ville tatt en grundig helsesjekk av Bud om det ikke er gjort og i samme slengen barbert ned potene slik at det ikke var noe pels som kunne holde på fuktighet og lage grobunn til sopp. Jeg ville også tatt en titt på dietten og evnt forsøkt med en proteinkilde av gangen - om det er mistanke om allergi.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har tatt helsesjekk, og det er ikke allergi, fôr eller lignende, veterinæren mener det er en uvane. Klipper ned pelsen på beina jevnlig, så de skal få bra med luft. Har fått tips om diverse anti-bite, men er redd de kan lage flekker på gulv etc.? Noen som vet noe om det?

Tusen takk for alle tips forresten :) Må vel ta enda en tur til dr.dyregod om jeg ikke finner en løsning, for han blir nesten stresset når han ikke får sleika labber :/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bikkja er bare 1.5 år, så det at han har gjort dette "hele livet" er ikke så dramatisk i det stor bildet. Sett på bikkja ei krage og pass på som en smed når dere er sammen med han og han kan få litt fri. Da vil det som Belgerpia sier gi seg, for det blir jo en tvangstanke til slutt. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ozu hadde en periode hvor han slikket på labbene. Vi gikk til dyrlegen,og hun mente det kom av at tredeputene var tørre og noe tynnslitte. Så vi innførte et regime hvor han hadde krage på, vi gikk så lite vi kunne på asfalt og grus og han fikk aloe vera krem på to-tre ganger daglig. Dette varte i ti dager. Tok bare kragen av på tur og noen ganger om kveldene hvis han lå i sofaen ved siden av meg og jeg kunne følge med.

Han har fortsatt litt tørre tredeputer, men det var nok til å bryte vanen for ham.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Han er hjemme noen timer hver dag alene (går løst i huset) + at han sover i eget bur om natten. Skal jeg ha krage på han da? Takk for alle tips, håper vi kan bli kvitt dette, blir helt sprø av det jeg også :P

Da er krage bestilt :)

Du skal IKKE bruke sånn TRAKT - det er lite hyggelig for hunden å bli latt alene med ei bøtte på hodet, men du får kjøpt oppblåsbar krage som er mer som et halsbånd, men hindrer at hunden får slikket på labber osv. - Den må IKKE være for liten og så må du ikke feste den så stramt at hunden ikke får pusta - men de fleste hunder tolererer den helt greit.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville ikke utelukket allergi eller andre ting som kan påvirke immunforsvaret, slike plager som din hund har er jo klassisk allergi/nedsatt immunforsvar. Allergi prøver er ofte ukorrekte så jeg lurer på hva din veterinær bruker som grunn for å utelukke dette? Allergi kan trigges av så mangt, kan være noe helt annet enn foret også, feks støvmidd. Det kan jo også være godbiter dere bruker, pollen eller hva som helst annet av allergener. Og også for. De fleste for består jo av mye forskjellig så det er gjerne ikke så enkelt som å prøve et par forskjellige. Hunden kan jo også reagere på mer enn en ting.

Samme om han slikker eller lignende så er det ikke helt normalt at slike ting varer i årsvis, da er det gjerne noe annet underliggende.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...