Jump to content
Hundesonen.no

Ledige plasser LP kurs, østlandet


Guest Jonna
 Share

Recommended Posts

Privat LP kurs, antageligvis i Aurskogområdet -ikke helt avklart enda.

Kurset er for kl.1 til Elite ekvipaser. Maks 6-7 deltagere, ett par ledige plasser igjen.

Instruktør: Hege Johnsen.
1200,- pr ekvipasje.
4-5.oktober 0900-1600.

krav: minimum kl.1 øvelser inne.
Noen som vil være med? Er ett par plasser igjen. Ta kontakt med meg på PM eller mail kenneldeepeyes@hotmail.com

Link to comment
Share on other sites

Det er rent hyggelig og ikke noe trening basert på positiv straff hos Hege. Det er vanskelig å si noe om trenings-filosofi hos de fleste som instruerer, de har en stor kasse de plukker verktøy fra. Føler de at det må til med shaping så gjør de det, føler de at her trengs det mye hjelp så gjøres det.

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Det er rent hyggelig og ikke noe trening basert på positiv straff hos Hege. Det er vanskelig å si noe om trenings-filosofi hos de fleste som instruerer, de har en stor kasse de plukker verktøy fra. Føler de at det må til med shaping så gjør de det, føler de at her trengs det mye hjelp så gjøres det.

Og der har vel Margrete svart for meg. :)

Og for de som ikke kjenner Hege så har hun lagt i LP Eliten lenge nå, med belgisk fårehund (husker ikke navnet i farten) og BC Gustav, nå Herman og Lillebror. Landslagsutover og Gera listen har jeg ikke plassering og antall på. Men det er opp til flere gode plasseringer. Dyktig instruktør med masse å ta av.

Link to comment
Share on other sites

Det er ganske enkelt å si/opplyse om instruktørens trenings- og læringsfilosofi (ganske sammenfallende). Såklart har de en stor "verktøykasse", men en instruktør som har utelukkende positiv treningsfilosofi ville aldri ha dratt frem positiv straff, men funnet andre løsninger (shaping o.l. har ikke noe med treningsfilosofi i den forstand)

Synes det er virkelig tåpelig at dette ikke er noe man kan spørre om uten å få tilbake "vanskelig å si noe om". Det er faktisk veldig lett å si noe om.

Og alle som leser dette burde få med seg at dette kurset er ikke utelukkende positiv mtp instruktørens innlæringsmetoder, som jeg har sett i praksis. Det blir villedende å si at det ikke brukes positiv straff og "lederskapsteori" i kurs med denne instruktøren.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hvis det skulle vært lett å si noe om en instruktørs ideologi så hadde det ikke vært en god instruktør, enkelt og greit. En god instruktør evner å se og bruke de nødvendige midlene for hver enkelt ekvipasje.

Er det noe for Keo tro? Han er jo forsåvidt grunntrent osv, men vi har en forferdelig fellesdekk pga usikkerhet og en god del pirk man trenger motivasjon til :lol:

Link to comment
Share on other sites

Beklager, @maysofie, men der deler vi ikke likt syn. Jeg klarer ikke å si at instruktører som innimellom bruker positiv straff og "lederteori" fordi det "er det beste for hunden" er gode instruktører - fordi jeg aldri ville brukt disse metodene, og det håpet jeg egentlig ingen andre ville gjøre heller, når det finnes så mange andre måter å gjøre det på. Fordi det er i mine øyne ALDRI det beste for hunden.

Det er forskjell på verktøy og treningsfilosofi. Jeg må faktisk ha sånt opplyst, sånn at jeg ikke går på en smell og melder meg på et kurs hvor instruktøren ikke kan "hjelpe meg" om jeg ikke bruker straff! Jeg er kanskje litt vel skarp og ufyselig nå, men akkurat hvilken treningsfilosofi er faktisk nødvendig for mange.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteplanen etc langs gjerdet sånn at den inn graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...