Jump to content
Hundesonen.no

Sitter denne kløven riktig?


MorBilly
 Share

Recommended Posts

Det jeg fikk greie på var at lomemne skulel ikke gå på nedsiden av kneet. Siden bildet er fra siden og det er mye pels så kan jeg bomme men syntes den ser stor ut av den grunn at det ser ut til at sekekne går på nedsiden av kneet. Kan du stramme opp veskene litt så dem går ut fra beinet, da blir jo ikke det så viktig det ejg ahr nevnet over. OG hvor stort er bruken. Men det var vist en tomemlfinger regel

Link to comment
Share on other sites

Guest Snusmumrikk

Vil gjerne ha litt flere bilder før jeg sier noe om denne kløven :) Gjerne med fylte kløvvesker.

Det jeg fikk greie på var at lomemne skulel ikke gå på nedsiden av kneet. Siden bildet er fra siden og det er mye pels så kan jeg bomme men syntes den ser stor ut av den grunn at det ser ut til at sekekne går på nedsiden av kneet. Kan du stramme opp veskene litt så dem går ut fra beinet, da blir jo ikke det så viktig det ejg ahr nevnet over. OG hvor stort er bruken. Men det var vist en tomemlfinger regel

Hehe kneet skal den ihvertfall ikke rekke til :P En grei regel sier at kløven ikke skal nå nedenfor hundens albuer. Men om kløven sitter godt og hunden er ganske høy er det greit at den når rett nedenfor aluene.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har hørt motsatt jeg, at kløven gjerne skal gå litt nedenfor albuene til hunden slik at hunden får avlastning fra vekten i kløven om den legger seg ned i pauser osv.

Det er mindre viktig selvsagt om man ikke kløver voldsomt lange turer og enkelt og greit tar av kløven i pauser. Dessuten så er nok det uansett avhengig av type kløv, de finnes jo i en del forskjellige utforminger. Sånn ellers hadde jeg ikke brydd meg så hardt om lengde på vesker osv så lenge de ikke er til hinder for hunden. Det jeg ser på når jeg velger kløv, både type og str er hvor langt bak på ryggen den går, balanse/stabilitet, passform og at hunden har bevegelsesfrihet. Liker at de er kortest mulig i rygge, så går gjerne ned en str heller enn opp om hunden ligger å vipper på grensa, men det er ikke noe problem så lenge den ikke går lenger bak enn bakerste ribbein.

Jeg synes kløven på bildet ser litt stor ut, så jeg ville tatt en str mindre.

Link to comment
Share on other sites

Vil gjerne ha litt flere bilder før jeg sier noe om denne kløven :) Gjerne med fylte kløvvesker.

Hehe kneet skal den ihvertfall ikke rekke til :P En grei regel sier at kløven ikke skal nå nedenfor hundens albuer. Men om kløven gitter godt og hunden er ganske høy er det greit at den når rett nedenfor aluene.

heheh det hadde tatt seg ut. Den skulle jeg liktet å se ja :) .

Men i pauser så kan en ta av kløven. Det som er viktigst er jo at kløven ikke gnager og sitter godt på under aktivitet. Ser også at gjerne erfarende kløvbærere legger seg litt lavt i terrenget san at naturen avlaster kløven alikevell.

Link to comment
Share on other sites

Nå har jeg fylt veskene helt, noe jeg ikke gjør vanligvis. På turer nå (18 mnd) har vi en tom 1,5 l flaske i hver veske og en liten pakke kaffe i hver. Da snurper jeg veska til sånn at den ikke henger ned)

Nå er det håndklær også i for å fylle helt.

post-12441-0-08444700-1410705773_thumb.j

slakke vesker

post-12441-0-06646400-1410705789_thumb.j

Slakkeveske

post-12441-0-48952300-1410705793_thumb.j

Oppsnurpete veskerr

post-12441-0-13065400-1410705796_thumb.j

Snurpete vesker

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...