Jump to content
Hundesonen.no

Fjelltur med barn og hund


Yodel
 Share

Recommended Posts

Vurderer en tur på fjellet i høstferien. Har så lyst til å vise barna det praktfulle fjellet om høsten!
Noen som har noen turer å anbefale med to hunder og to barn på (snart) 4 og 6 år?
Eller blir det for tidlig for minsten?
De er spreke og flinke til å gå, men man må jo ta alderen i betraktning.
Bikkjekrekene er med på det meste.
Eldstemann kunne kaaanskje ha klart Besseggen, men tror vi starter med noe enklere.
Kanskje noe som fører inn mot en av DNT sine hytter?
Gjerne i Oppland. (Østlandet)

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke for tidlig å gå greie turer, men lengden kommer jo selvsagt an å barna. Bedre å starte med en litt for kort tur, enn en som viser seg å bli for lang. Målet er at det skal være gøy ikke sant, en positiv opplevelse :)

Min søster sine barn (like gamle som dine, kommer fra aktiv familie som har gått langturer fra de var født) har startet på langturer i Hemsedal, som er lagt opp for barn. Der får man klistremerke i et skjema for hver topp/sted man når, det syns de er moro. Kanskje det finnes noe lignende der dere holder til.

Har du sjekket turplanleggeren her, her kan du velge sted også:

http://ut.no/tur

Link to comment
Share on other sites

Vi gikk mye i fjellet da vi var små, med mulighet for bæremeis for de minste og mange pauser. Som første tur anbefaler jeg å gå en lett dagsmarsj inn til en DNT-hytte hvor det er muligheter for dagsturer med utgangspunkt i den. Da slipper dere alt av stress og tidspress ("må komme frem") hvis ting blir litt vanskelige en dag, dere kan legge opp turene etter dagsform, slipper tunge sekker og dere kan rett og slett bare nyte høstfjellet. Vi var blant annet på denne, og hadde det UTROLIG fint der!

Link to comment
Share on other sites

Jeg vil bare tipse om at for oss voksne er gjerne turen et høydepunkt, men for ungene er pausene, settingen rundt og det man finner på om kvelden som kanskje det man husker mest.

Jeg tipper det at hvis dere finner dere et fiskevann i nærheten, sover i telt, fisker og tenner bål, så blir det stor artig. Selv om det kanskje er bare et par km å gå ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har også veldig lyst til å ta med eldstegutten på 6 år opp i fjellet, og følger tråden litt for tips i Hedmark/Oppland :) Selv er jeg 30 og har aldri vært på fjellet, men har fått litt topp-dilla etter at vi har drevet med toppturer i bergene her hjemme - som ikke er noen voldsomme høyder å skryte av.

Takker for tips til litt varierte topper, gjerne bare dagstur, eller ca 5-8 km totalt med noe å se på, mulighet tli å sette seg ned og dele en kvikk lunsj eller noe før vi går ned igjen :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Rondane er jo ganske barnevennlig, og vanvittig fint om høsten! Både rondvassbu og bjørnhollia har kort anmarsj og masse å finne på i nær-området.

Eller Liomseter i Gausdal vestfjell. Det er enda kortere å reise, bilvei helt inn til hytta og veldig snilt turterreng.

Eller så er jeg enig med de andre om at en fast base kan være greit og pausene er definitivt det viktigste. Masse seigmenn er obligatorisk, med "gjett fargen på seigmannen bare ved å smake"-leken!

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteplanen etc langs gjerdet sånn at den inn graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
  • Veie opp med et dl mål på en bakevekt? Hvis du ikke har fått med fôrkopp med mål fra forhandler. Det kan du spørre om å få, de har det ofte til utdeling.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...