Jump to content
Hundesonen.no

Hindre hund i å svelge oksemuskel?


HangingTree
 Share

Recommended Posts

Heisann!

Gikk nettopp over fra å gi valpen min på 5 måneder struper, til oksemuskel, men samme hva han får så pleier han å svelge dem.. Bruker mye lenger tid på en oksemuskel når han tygger, men ja.. Vet ikke hva jeg kan gjøre for å hindre ham i å svelge dem. Til nå har jeg prøvd å kjøpe store og gjerne bøyde oksemuskler. Den bøyde brukte han sikkert 2-3 timer på (hadde den i to dager) før han svelgte den.. Var virkelig bekymret når han klarte å svelge den også, så vet ikke om det var en så god ide likevel?

Men ja, jeg blir veldig glad for tips!! Hvis dere har noen andre tips til gode tyggesaker som varer lenge og ikke er fryktelig usunne er det bare å komme med dem! :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Jonna

Ikke gi han oksemuskel og kjøp noe annet som okse/griseøre som ikke går så lett å svelge.

Om hunden din er en svelger så kommer den ikke til å stoppe med det med det første ;)

Link to comment
Share on other sites

Ingen av mine valper har kunnet få lange og tynne ting, de svelger det helt, og eg har måttet plukke det utav svelget på de noen ganger. Gir okseører/griseører og hudbein frem til de lærer å tygge skikkelig uten å svelge store biter. Som voksne har de ikke hatt problem med å beherske seg litt selv om de får noe godt (grisehaler/oksemuskler e.l.) :)

Link to comment
Share on other sites

Fortige hunden min var en skikkelig sluker, og om jeg ikke holdt i andre enden av tyggetingen og passet på at han tygget ordentlig, så var det bare dentadtix han kunne få. Det knekker med bare ett lite tygg og det svelget han aldri.

Så kanskje noe mykere, som løses raskt opp?

Link to comment
Share on other sites

Takk for hjelp!

Har hørt at griseører ikke er så bra for magen, så er vel derfor jeg har styrt litt unna.. Men jeg får vel forsøke å finne noe større til ham. Myke ting som løser raskere opp spiser han opp på et blunk, så har vel strevd nok med å finne noe som tar han en stund, hehe :D

Link to comment
Share on other sites

Guest Belgerpia

Kjøp margbein. Suppebein. Legg i fryseren og så tar du opp 10 min før du serverer så det er frossent men ikke sånn at frosten står av det. Varer lenge

Link to comment
Share on other sites

Har en valp som sluker alt, så har prøvd en del forskjellig. Griseører er borte på et blunk, for han tygger bort halvparten og sluker resten (eventuelt hoster det opp igjen og tygger litt til)..

Det eneste som har funket her er vanlige tyggebein, gourmet knoke (helt vakuumpakket bein med litt kjøtt) og gevir. Alltid under oppsyn, siden han er så slukhals ;)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en slik selv, Quo på vel fire mnd. I starten tygget han ingenting, og kjøpte matskål for hunder som sluker maten. I tillegg har han strevd veldig med tennene, ennå er det ikke over. For at skal få lindring av kløe, samt se om han kan lære holde orden på tennene, ikke bite, så sitter jeg hver kveld med enten tyggebein eller oksemuskel. Jeg holder i den.

Men din skulle kanskje ha noe å tygge, for å ha noe å holde på med alene? Vi har i hvertfall koselig stund om kvelden, ved at jeg holder i ene enden på det han gnager :-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
  • Vill var 12kg ved 17 uker/4mnd, og har endt opp på 19,5kg og rett over 50 cm😅 Roet seg betraktelig etter 5mnd😅
  • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
  • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
  • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...