Jump to content
Hundesonen.no

Valp med vannskrekk


Martesofie
 Share

Recommended Posts

Heii!

Har en valp her på 3,5 mnd.. Nå som det er sååå innmari varmt, skulle man jo tro de fleste likte å bade litt, få litt kjølig på kroppen? Men min valp ser ut til å ha vannskrekk.

Vi mistenker at hun har stått ute når det har regnet og tordnet der hun kom fra, og forbinder vannet med noe dumt.Vi prøver ofte når det regner å gå ut å leke, gå turer og mye moro. det går som regel supert!

Men jeg prøver å kjøle ned med kalle kluter, men hun ser ikke ut til å like det. Når jeg spruter med vann etc, på henne så bjeffer hun og logrer? annser dere henne som redd da eller leken? Vi er usikre.Vi har sånn sprutegreie i varmen som kjøler ned, og hun har jo svart pels så tenker det hadde vært fint..

Hun liker generellt heller ikke vann.. utenom å drikke det! tips?

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville definitivt ikke sprutet vann på en hund som du lurer på er redd for vann i alle fall.

Men ikke stress med det. Sørg for at det er skygge tilgjengelig, kanskje sette ut en vifte, rikelig med drikkevann, og bare pass på at han ikke blir for varm.

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Min labrador (les: vannapporterende hund) hater vann. Virkelig hater. Hun har gjort det hele tiden og det har aldri løsnet. Jeg tror noen hunder bare er sånn. Når hun dusjes er det nok litt som tortur for henne, så jeg lar være å gjøre det mer enn hva man "må" (type avføring/annet i pelsen som MÅ av…).

Du får prøve å følge tips om tilvenning, ellers ville jeg bare inbefattet meg med at hunden ikke liker vann og "sånn er det bare". Det går helt fint å avkjøle en hund uten, og hvis du er veldig nervøs kan du f.eks fukte en vaskeklut med kaldt vann og legge på ørene og potene/nedre del av beinene til hunden. Da blir det ikke "vannsprut" og du får en fin avkjølende effekt :)

Link to comment
Share on other sites

Tok med min lille for å bade i dag. Hun nektet. Stod på stranda å skreik.

Satte meg ned i vannkanten med en pinne. Hun kom til slutt etter. Og vi gikk dypere. Ville ikke svømme, men tok tak i halsen på søstera mi og "hang" der. Våt ble hun i hvertfall.

Men hun elsker da bassenget sitt hjemme og gjør alt for å få en dusj :)

Sent fra min GT-I9505 via Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Gi det tid :-) begge mine hatet vann som valper, de skydde det som pesten og om de falt uti så virket det som om det var helt grusomt... Begge liker vann og bading nå ;-)

Jeg synes det er ganske normalt at valper ikke er glade i vann og at de gjerne vokser det på seg av seg selv :-) Så jeg ville bare oppført meg normalt. Vasse litt selv, godbiter i vannkanten og bare kose dere sammen. Ikke stress med å få hunden til å bade!

Sørg for skygge og vann tilgjengelig :-) Ikke sprut på hunden. Jeg ville heller tatt en våt håndduk eller klut og våtet buken på hunden.Evnt kan du se på kjøledekken.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jeg er enig med de andre her - ikke stress med dette. Så unge valper liker sjelden å bade, men det kommer gjerne med alderen, mens noen aldri vil like å bade. Ingen av mine hunder har likt å svømme eller bade noe særlig når de har vært så små, men alle har da svømt og badet når de har blitt eldre.

Link to comment
Share on other sites

Vi tok det ganske stille og rolig rundt vannkanten første gangen valpen skulle få lov til å utforske. Satte på langlina og lot han oppsøke vannet selv. Samme med dusjen; der gikk han inn på eget initiativ og noen dager etter satte jeg på vannet og lot det renne, samtidig som jeg ga litt godbiter. Hageslangen falt han pladask for ved første møte, og nå elsker han alt som har med vann og gjøre. Jeg har jo en rase som skal apportere i vann, men som Kanger skriver, så er det noen av disse hundene som ikke liker vann også. så jeg tok forbehold om at vi måtte trene på det. Gi valpen din tid og rom for å utforske rett og slett :)

og som de andre skriver; skygge, våt håndduk eller klut som du legger på buken, og drar over ører og labber med samt friskt vann, pleier å fungere utmerket på varme dager :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Jonna

De fleste valper jeg har hatt har ikke svømt før sin andre sommer. De har plasket, hoppet, hoppet feil og måtte svømme-men egentlig ikke hatt glede av å svømme i seg selv før sommer nr.2 :)

Link to comment
Share on other sites

Selv mine to hunder som ELSKER vann, hater å bli sprutet på, så det hadde jeg kuttet ut tvert. Det de derimot liker, er å få leke med spruten fra vannslangen (dvs at jeg står og holder slangen mens de løper rundt og "jager" vannstrålen). :)

Min lille valpis kastet seg ut i vannet og svømte helt på egenhånd første gang hun var i kontakt med vann, men jeg har skjønt at det ikke er så mange som gjør det. Min eldste elsket også vann da han var liten, men han likte best å plaske og løpe i vannet, og brukte litt lengre tid på selve svømminga.

Hva med å f. eks kjøpe et basseng i hardplast fra en lekebutikk, fylle opp med litt vann, og legge oppi noen leker? Så kan valpen utforske på egenhånd, og finner forhåpentligvis ut at vann er ganske kult, og at det er deilig og avkjølende nå som det er varmt. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
  • Vill var 12kg ved 17 uker/4mnd, og har endt opp på 19,5kg og rett over 50 cm😅 Roet seg betraktelig etter 5mnd😅
  • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
  • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
  • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...