Jump to content
Hundesonen.no

Flåttbitt - rød kul og gult puss...


Recommended Posts

Dyra har vært uten flåttmoddel pga lite flått, men for noen uker siden var svigermor på skauen og flåtta kom, de ble fjernet, og flåttmiddel ble kjøpt inn på torsdag.

De fikk halv pipette bayvantic hver og tok en ny runde i dag, plukket åtte flått av eldstemann! Før har jeg bare plukket de av for jeg har hatt dårlig tid, i dag hadde vi god tid og ser at han har skikkelig kuler, noen av flåttene satt virkelig dypt, en av de satt så godt at jeg måtte klippe bort pels for å få tak i den! Ser også at der de har sitti virker det som om det er noe puss i "hullet".

På tide med dyrlegebesøk og antibiotika kur eller er det vanlig?

Yngstemann har bare enkle flåttbitt med liten kul som forsvinner på kort tid, men de tåler vel ting på hver sin måte!

Link to comment
Share on other sites

Hvilken styrke er det på preparatet og hvor mye veier hundene dine? Hvorfor valgte du å gi det i to omganger?

:)

Det er 10-20 kgs pipetten og mente de fikken omgang med flåttleting! De fikk en halv pipette ettersom eldstemann har reagert på flåttmiddel før så dyrlegen anbefalte det! Men tar vel litt tide før det kicker inn?

Link to comment
Share on other sites

Det er 10-20 kgs pipetten og mente de fikken omgang med flåttleting! De fikk en halv pipette ettersom eldstemann har reagert på flåttmiddel før så dyrlegen anbefalte det! Men tar vel litt tide før det kicker inn?

Ja, det tar litt tid, spesielt hvis flåtten allerede har festet seg når middelet tas på.

Link to comment
Share on other sites

Jo da, men de flåttene som er fjernet i dag har nok sitti mye lengre enn siden torsdag :-)

Også satser jeg på at veterinæren vet hva hun prater om, de skal få en halv til om en uke for å se at de tåler! Og jeg skulle ikke spare på en åpna derfor ble det en halv på hver! Eldstemann har fått både blemmer og massivt pelstap pga tidligere midler så lar det heller gå litt ekstra tid med flått enn å måtte ha en haus med det der igjen :-(

Link to comment
Share on other sites

Helt enig, Bravecto høres perfekt ut for dine hunder :)

Min fikk en "kvise" som varte en hel liten evighet etter at jeg fjerna en flått fra over øyet. Trur du godt kan se det an et par dager om det roer seg med rødheten og pusset

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
  • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
  • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
  • Jeg ville nok tenkt over hvorvidt hundene vi omgikkes var vaksinerte og friske, og ikke la valpen hilse på tilfeldige fremmede hunder. Jeg ville definitivt ikke oppsøkt hundeparker, f.eks. Men ellers tenker jeg at det er relativt trygt her i Norge så lenge man tenker seg litt om.
  • Nei. Jeg tenkte ingenting på begrensninger rundt andre hunder før 12 ukers vaksinen. Tilfeldigvis tok vi vaksine samme dag som valpekurset skulle ha første dag hvor valpene var med. Men jeg ville ikke latt det begrense meg heller.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...