Gå til innhold
Hundesonen.no

Øyet spratt ut og fikk ikke hjelp pga hun ikke hadde penger


mushi
 Share

Recommended Posts

En veterinær kan jo ikke pr telefon avgjøre hva behandlingen vil koste - de må jo sjekke dyret først. Da må de jo tenke verst tenkelige scenario når de skal oppgi pris, for tenk den huskestua det ville blitt om de hadde sagt en tusenlapp og det viste deg å bli mye mer omfattende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men det er jo ikke prisen som er problemet her, det er jo at hundeeieren ikke kunne få faktura, men måtte betale på stedet?

Vet ikke hvordan det er ved akuttilfeller, men ingen av mine tidligere og nåværende veterinærer godtar noe annet enn betaling på stedet.
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke hvordan det er ved akuttilfeller, men ingen av mine tidligere og nåværende veterinærer godtar noe annet enn betaling på stedet.

Ved våre to akuttilfeller (operasjon ene gangen, kun blodprøver ol. andre gangen - to forskjellige veterinærkontorer) har jeg ikke måttet betale noe på stedet. Men jeg har forsikring da, så da har de fikset med forsikringsselskapet førstkommende virkedag også har jeg fått faktura i posten.

Men på veterinærenes svar, så høres det ikke ut som det er helt det som skjedde

Nei, det blir jo ord mot ord...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min veterinær gir faktura...sist jeg var funket ikke kredittkortet mitt, og da tilbød veterinæren å skrive ut faktura.... Har også fått faktura på akuttbehandling på kveldstid...... Varierer nok fra ett kontor til ett annet..

Stakkar voffsen da.... :(

Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk 2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg får faktura, men så har både jeg og min mor brukt samme veterinærkontor i sikkert 15år. (aner ikke når vi var der med kattene for første gang) Og har alltid betalt på stedet eller innenfor fakturaens frist/avtalt dato.

EDIT: Nå har jeg ikke lest artikkelen, men er ikke dyreleger pliktige til å hjelpe i akuttsituasjoner?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De er pliktige jo.


Dyrehelsepersonell plikter snarest mulig etter anmodning å yte den hjelp vedkommende evner, personlig eller ved stedfortreder, når det etter tilgjengelige opplysninger må antas at øyeblikkelig hjelp er påtrengende nødvendig. Plikten faller bort ved gyldig forfall eller ved at hjelp i tide blir ytt av annet dyrehelsepersonell.

For den hjelp dyrehelsepersonell har ytt etter foregående ledd, kan hun eller han kreve en passende godtgjørelse fra staten dersom hun eller han ikke etter krav får betaling av rekvirenten eller den som har betalingsplikten. Dersom rekvirenten eller dyrehelsepersonellet selv har hjelpeplikt etter dyrevelferdsloven § 4 og dyret er viltlevende eller ikke har en kjent eier eller innehaver, kan dyrehelsepersonell kreve en passende godtgjørelse fra staten for nødvendig hjelp.

Kilde: Lov om dyrevelferd (www.lovdata.no)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Får ikke en veterinær dekket til avliving om klienten ikke gjør opp for seg? Mener det har vært noen saker om det. At de ikke nødvendigvis får dekket full behandling, men bare det mest nødvendige. Det mest nødvendige er rimeligste løsning, hvilket vil si avliving om det kreves mer enn enkel behandling.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
    • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
    • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
    • Jeg ville nok tenkt over hvorvidt hundene vi omgikkes var vaksinerte og friske, og ikke la valpen hilse på tilfeldige fremmede hunder. Jeg ville definitivt ikke oppsøkt hundeparker, f.eks. Men ellers tenker jeg at det er relativt trygt her i Norge så lenge man tenker seg litt om.
    • Nei. Jeg tenkte ingenting på begrensninger rundt andre hunder før 12 ukers vaksinen. Tilfeldigvis tok vi vaksine samme dag som valpekurset skulle ha første dag hvor valpene var med. Men jeg ville ikke latt det begrense meg heller.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...