Gå til innhold
Hundesonen.no

Øyet spratt ut og fikk ikke hjelp pga hun ikke hadde penger


mushi
 Share

Recommended Posts

En veterinær kan jo ikke pr telefon avgjøre hva behandlingen vil koste - de må jo sjekke dyret først. Da må de jo tenke verst tenkelige scenario når de skal oppgi pris, for tenk den huskestua det ville blitt om de hadde sagt en tusenlapp og det viste deg å bli mye mer omfattende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men det er jo ikke prisen som er problemet her, det er jo at hundeeieren ikke kunne få faktura, men måtte betale på stedet?

Vet ikke hvordan det er ved akuttilfeller, men ingen av mine tidligere og nåværende veterinærer godtar noe annet enn betaling på stedet.
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke hvordan det er ved akuttilfeller, men ingen av mine tidligere og nåværende veterinærer godtar noe annet enn betaling på stedet.

Ved våre to akuttilfeller (operasjon ene gangen, kun blodprøver ol. andre gangen - to forskjellige veterinærkontorer) har jeg ikke måttet betale noe på stedet. Men jeg har forsikring da, så da har de fikset med forsikringsselskapet førstkommende virkedag også har jeg fått faktura i posten.

Men på veterinærenes svar, så høres det ikke ut som det er helt det som skjedde

Nei, det blir jo ord mot ord...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min veterinær gir faktura...sist jeg var funket ikke kredittkortet mitt, og da tilbød veterinæren å skrive ut faktura.... Har også fått faktura på akuttbehandling på kveldstid...... Varierer nok fra ett kontor til ett annet..

Stakkar voffsen da.... :(

Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk 2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg får faktura, men så har både jeg og min mor brukt samme veterinærkontor i sikkert 15år. (aner ikke når vi var der med kattene for første gang) Og har alltid betalt på stedet eller innenfor fakturaens frist/avtalt dato.

EDIT: Nå har jeg ikke lest artikkelen, men er ikke dyreleger pliktige til å hjelpe i akuttsituasjoner?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De er pliktige jo.


Dyrehelsepersonell plikter snarest mulig etter anmodning å yte den hjelp vedkommende evner, personlig eller ved stedfortreder, når det etter tilgjengelige opplysninger må antas at øyeblikkelig hjelp er påtrengende nødvendig. Plikten faller bort ved gyldig forfall eller ved at hjelp i tide blir ytt av annet dyrehelsepersonell.

For den hjelp dyrehelsepersonell har ytt etter foregående ledd, kan hun eller han kreve en passende godtgjørelse fra staten dersom hun eller han ikke etter krav får betaling av rekvirenten eller den som har betalingsplikten. Dersom rekvirenten eller dyrehelsepersonellet selv har hjelpeplikt etter dyrevelferdsloven § 4 og dyret er viltlevende eller ikke har en kjent eier eller innehaver, kan dyrehelsepersonell kreve en passende godtgjørelse fra staten for nødvendig hjelp.

Kilde: Lov om dyrevelferd (www.lovdata.no)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Får ikke en veterinær dekket til avliving om klienten ikke gjør opp for seg? Mener det har vært noen saker om det. At de ikke nødvendigvis får dekket full behandling, men bare det mest nødvendige. Det mest nødvendige er rimeligste løsning, hvilket vil si avliving om det kreves mer enn enkel behandling.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...