Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva legger du i "mye hund"?


Guest 2ne
 Share

Recommended Posts

Guest lijenta

Mye hund er en hund jeg ikke kan rå med. eller noe sant også liker jeg godt mange hunder som for andre er mye hund som jeg syntes er helt toppen og må da være san

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For min del er mye hund drifter, vakt/vokt, jakt, stress osv. Hunder som kanskje må holdes litt i ørene/kontrolleres. Men logisk nok så vil nok dette variere fra person til person, alt ettersom hvem man er og hva man synes er strevsomt, for mye osv.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg leser det forskjellig avhengig av konteksten. I utgangspunktet tenker jeg at det er hunder som gjør mye ut av seg, krever mye og har mye drifter.

Så hører jeg selskapshundefolk sier "Det er mye hund i disse små", vinklet på en positiv måte. Da tenker jeg at de mener at på tross størrelsen har de utholdenhet til turer, er robuste nok til lek og morro, og evne til å lære/trene. At det er mye hund - lite håndveskemateriale. Eller noe i den duren :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som vi ser i denne tråden så er det veldig individuelt hva man ser på som "mye hund". I mine øyne er "mye hund" en hund man (eller jeg) ikke har kontroll på, eller som krever mer enn det man er villig til å gi. Det kan skyldes vokt, for mye drifter, osv osv. Familiens (eller pappas) første hund var en Grosser. Han var mye hund. Han var den søteste med oss barna, han var kosete, leken og rett og slett helt nydelig. Men han hadde et grusomt vaktinstinkt. Alle andre hannhunder kunne dra til *******, mente han. En del fremmede også. Han dro og bjeffet og var helt ute av kontroll. Pappa hadde rett og slett ikke kontroll på beistet på 60 kg. Derfor dro han tilbake til oppdretter da han var to. (Pappa skylder på "dårlige gener", jeg skylder på dårlig erfaring. Men det er en annen sak).

Luna derimot er ikke mye hund. Ja, hun har sine issues hun og, men jeg tenker at hun er en helt normal hund, og hun er absolutt kontrollerbar. Hun krever ikke mer enn det jeg er villig til å gi henne, så for meg er hun akkurat passe mye hund :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes, som en del andre her, at en hund ikke behøver å være "mye hund" selv om den er slitsom, uoppdragen, stressa, ute av kontroll osv.

Mye hund, er for meg hunder med høye drifter og høy intensitet, og som mener alvor i det de gjør (men det betyr ikke at de ikke kan ha av/på knapp, være behagelige å ha i hus osv.) Tysk jaktterrier er det første jeg tenker på med "mye hund" :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker begrepet litt delt kjenner jeg. Minien er mye hund fordi hun ER hund. Hun styres av impuls, jaktinnstinkt, varslerinnstinkt, byttedrifter osv. Hun har dårlig impulskontroll, og i det ene øyeblikket tråkker hun rett over deg for å nå noe, mens hun i det andre øyeblikket ikke aaaaner hvordan hun skal hoppe opp i sofaen som hun alltid hopper opp i. Hun er skikkelig snål og er veldig et DYR. Frøken krølle er helt motsatt. Så veloverveid, så tenkende, "høflig" osv. Selv om de begge ER hunder så oppfører minien seg mest som et dyr, mens den store er mer "menneskelig".

På den andre siden bruker jeg også begrepet om hunder som er en håndfull. Og det vil jeg ikke si noen av mine er. De er stort sett enkle og greie hunder. Så ut i fra den definisjonen er de like. Så jeg veit ikke helt jeg - hva jeg legger i begrepet "mye hund".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mobilen min tuller. Prøvde å legge til:

Jeg tror at, om Mini hadde vært 25 kg hund hadde hun vært veldig mye hund. Da tror jeg ikke jeg hadde orket henne. Hun blir ikke så mye fordi 2,5 kg ikke kan gjøre så mye ut av seg rent fysisk, rett og slett. Men hun er høyt og lavt og tjo og hei mange ganger ila en dag, og siden hun er liten blir det bare morsomt. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel. Jeg synes det kommer ann på situasjonen. I hverdagen er fks. mine verdens roligste, gjør veldig lite ut av seg, maser ikke og er himla greie - synes jeg. Langs en trafikert bilvei hadde vi snakket om MYE hund, da driftene og stresset bruser helt opp til øretuppene. På sauebeitet snakker vi også mye hund, men i kontrollerte former. :) Jeg synes mine hunder både er veldig "lite hund" og "mye hund", men de kanaliserer energien sin på en fin måte, synes jeg, iallefall i hverdagen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine hunder er på mange måter noen enkle dyr. De er ærlige og rett frem i væremåten.

På en annen måte så kan jeg fint se at noen synes de er mye hund med sine urinstinkter, tydelige språk, og til dels høye og rå jaktinstinkt (med rå mener jeg ikke modifisert, men et opprinnelig og nærmest utemmet instinkt). I tillegg krever de jo en del mosjon, ellers blir de lett oppfinnsomme :)

Mange får inntrykk av min rase som ganske "ville" hunder.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Med mye hund tenker jeg en hund med mye egenskaper og med lave terskler på for eksempel jakt, jaktkamp, stor byttedrift, sosialkamplyst, dominans, høyt temperament osv. En hund som vil mye og som krever kunnskap i forhold til å kontrollere driftene. En hund med mye stress og aktivitet kan selvfølgelig også kreve sitt uten at det i mine øyne er mye hund.

Jeg tenker som XO.

En hund som er høy i stress og hopper opp og ned, klarer ikke å stå i ro eller roe seg inne eller hva det måtte være, er ikke synonymt med mye hund for meg, men har truffet en god del hundeeiere som synes at stressa hund er lik mye hund. Så det er nok mange som tenker annerledes, evt kanskje de ikke har erfaring med det jeg oppfatter som mye hund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mye hund er for meg det individet du alltid må være ett skritt forann.

Den hunden du må tenke deg om hvor du kan plassere, fordi h*n i feil hender tar helt overhånd - den hunden som krever det lille ekstra for å ha beina plantet på jorden. For meg er ikke "mye hund" nødvendigvis ei drittbikkje - men en hund man ikke kan gi/plassere hos hvem som helst - en hund med mye egenvilje, eller noe i den duren?

Ok... jeg gir opp :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Dette står på SKK's sider: Detta gäller vid kastrering Här finner du svar på frågor om kastrerade hundar och deras rätt att delta vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Nationella Dopingkommissionen berättar vad som gäller. Kastrerad hanhund Kirurgiskt kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats kirurgiskt medges generell dispens att delta vid prov, tävling eller beskrivning. Detta innebär att ansökan om dispens inte behöver ske. Kemiskt (medicinskt) kastrerad hanhund Hanhund som kastrerats genom medicinsk behandling medges inte dispens för deltagande vid utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning, oavsett bakomliggande orsak till behandlingen. I begreppet beskrivning innefattas olika former av mentaltest/-beskrivningar. För hanhund som kastrerats via medicinsk behandling råder 6 månaders karenstid innan deltagande återigen kan ske vid någon form av utställning (inkl exteriörbeskrivning), prov, tävling eller beskrivning. Har den kemiska kastrationen skett med chipimplantatet Suprelorin gäller 6 månaders karenstid utöver angiven verkningstid enligt FASS vet. Vilket innebär för; Suprelorin 4,7 mg: Verkningstid enligt FASS vet 6 mån + 6 mån karenstid = 12 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Suprelorin 9,4 mg: Verkningstid enligt FASS vet 12 mån + 6 mån karenstid = 18 mån efter applicering innan deltagande återigen kan ske. Observera att verkningstid samt karenstid kvarstår oförändrat även om hanhunden under denna period blir kirurgiskt kastrerad. Veterinärintyg för kirurgiskt kastrerad hanhund När veterinärintyg åberopas för en kastrerad hanhund ska detta vara utfärdat på av SKK godkänd blankett (se exempelvis F145 Sveriges Veterinärförbund eller motsvarande). Uppgifter som ska finnas med för att intyget ska accepteras är: ras, registrerat namn, registreringsnummer, ID-nummer, vad ingreppet avser, åtgärd, anledning till åtgärd och kommentar om testiklarnas utseende och placering Hva andre land sier, vet jeg ikke. Vil tro det er likt DKK.
    • Hei! Jeg har verdens snilleste hund på 1,5 år. En labrador. Jeg har hatt veldig lite problemer med henne og hun er en veldig omgjengelig hund. Hun har derimot det siste halve året begynt å av og til knurre når folk kommer for nærme henne når hun slapper av. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg mistenker at dette skjer når hun er sliten og overstimulert. Skjønner at hun selvfølgelig skal få lov til å ligge i fred når hun er sliten, men dette er ikke alltid like lett i praksis når hun knurrer selv når vi går forbi flere meter ved siden av henne. Hun legger seg også gjerne der folk er som under spisebordet, og kan knurre om en person går fra bordet og så kommer tilbake for å sette seg. Forsøkt å få henne til å legge seg andre plasser, men da kommer hun tilbake ikke lenge etterpå. Dette kan også skje på utsiden når hun ligger en plass (er uten bånd) og folk kommer forbi flere meter ved siden av. Hun har aldri glefset men knurrer og kan av og til gi et bjeff. Selv om personen som går forbi ikke går direkte mot henne, men bare forbi. Dette skjer som sagt ikke ofte, men ønsker gjerne tips til hva som er best å gjøre slik at man kan få en god løsning før det evt blir verre. Hun er ellers veldig glad i folk, og liker best å være helt oppi folk. Hun har ikke noe fast plass hun legger seg (som hun vokter f.eks) men det kan være hvor som helst. Noen som har noen tips, og tanker om at det kan være som jeg tenker at hun er sliten og at hun knurrer for å forsikre seg om at hun blir værende i fred? Visst jeg roper på henne og får henne bort fra der hun ligger knurrer hun ikke lengre, og oppleves som glad. 
    • Bruk kode "alrute15" for å få 15% rabatt på ruta, rutebånd, blindspots og targets hos Drammen Hundepark. Gyldig til 15. oktober 2024 https://www.nettbutikk.drammenhundepark.no/categories/rute
    • Hei, er det noen som vet hva reglene er for å stille kirurgisk kastrert hannhund i utlandet er, eller hvor man kan finne slik informasjon? Jeg vet at NKK tillater å stille kastrert hannhund dersom det er gjort av medisinske årsaker og hvis man kan fremvise attest for at hunden hadde to normale testikler før kastrering. Men gjelder dette også hvis man ønsker å stille hunden for eksempel i Sverige, Finland, Frankrike etc? Eller har alle land ulike regler? Noen som eventuelt vet hvilke land som godkjenner det eller land som ikke tillater å stille kastrert hund (uansett om det er gjort av medisinske årsaker?😊
    • Hvis hun fortsatt bruker samme metodene er det jo "bare" å anmelde igjen. Ellers ville jeg sendt formelle henvendelser til klubben og NKK.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...