Gå til innhold
Hundesonen.no

Kanskje litt greit å presentere seg sjølv? :-)


Ragnhild
 Share

Recommended Posts

Hei!

Eg har vel vore registrert her ei stund, men har for det meste lest og "sneke" rundt, men begynt å bli litt meir deltakande i det siste ;) Har faktisk ikkje oppdaga dinna delen av forumet før no! Så då er det kanskje på sin plass å presentere seg litt.

Mitt navn er Ragnhild(obviously, veldig kreativ på brukernavnet) og eg bur sammen med kjæreste/samboer Håkon og wheaten terrieren Theo (Hallinglabbens Cnerten) i en leilighet i Bergen.

Vi henta Theo 26.oktober, då 11 veke gammal, med tog fra Hønefoss til Bergen (og det gikk supert!). Han er født 09. august 2013. Det var en stoooor glede å hente han, sjølvsagt :) Har alltid vore glad i dyr, men med far og søster med allergi har det aldri blitt noke hund på meg (sjølv om eg maste ca kvar dag en periode). Var derfor veeldig glad i å få låne andre sine hunder når eg var yngre.

post-12072-0-57041900-1398965916_thumb.j

Fine lille Theo(kalte han da Cnerten) på togstasjonen i Hønefoss! Klar for 5t tog.

I juni 2013 flytta Håkon inn her, vi har vore i lag sida 2008, så det var på sin plass! Ca et år-et og et halvt før vi flytta i lag begynte snakka vi om å få hund sammen. Valget endte på wheaten terrier fordi vi først og fremst såg etter allergivennlige raser - ville ha en hund eg kunne ta med heim uten at familien min fikk allergiske reaksjonar. I tillegg oppdaga vi på hundeutstilling at Håkon reagerer på hunder, særlig når det er mange på en plass. Etter mykje fram og tilbake mellom ulike allergivennlige raser falt valget på wheaten terrier, og vi angra ikkje! Passe stor, passe energinivå, rolig inne, sosial, leiken, god og lærevillig!

Theo er veldig god og snill, vi er så glade i han. Med på alt! Sosial med voksne, barn og andre hunder, og "leiker" veldig fint med nevøen min på 11 mnd :)

post-12072-0-96695300-1398966447_thumb.j

Theo sin første dusj hos oss, våt hund gitt!

post-12072-0-69879200-1398966533_thumb.j

Favorittleiken over alle, Håkons gamle tøffel (er en liten eksisterande del av den enda.

post-12072-0-44291000-1398966585_thumb.j

Kos i Håkons fang.

Einaste vi har slitt litt med er åleinetreninga. Der har vi trent mykje, tru meg! Mange forelesninger som har blitt droppa på grunn av lille pelsdotten, men man gjer jo alt for hunden sin! Etter utallige forsøk går det no framover ved hjelp av anxiety wrap, hurra for den! Vi trener mange ganger kvar dag, og det er godt å sjå framgang. Må innrømme vi har følt oss som mislykka hundeeigerar fleire ganger på grunn av dette, men prøver å fortelle oss sjølv at vi har gjort så godt vi kan!

Ser fram mot mange fine år sammen med Theo, han er verdens beste! (og i blandt en liten dritt når han er hormontroll/supervims på tur, men det glømmer vi så fort :D )

Nyaste bildet eg hadde på pcen av han:
post-12072-0-66080800-1398967488_thumb.j
Må finne fram speilreflekskameraet igjen, var litt meir flittig brukt i kvalpetida.

(kvalpebilda er såå nusselige, får lyst å legge ut alle! :wub: )

post-12072-0-25059700-1398967137_thumb.j

Fluffy i pelsen, god og trøtt etter en dusj.

Nok om oss no, blir alltid så masse når eg først begynne!

P.S: Blei bilda litt store? Må lære meg å endre størrelse på dei i koden.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Velkommen hit :) Wheaten er pene dyr. Men du, om ikke alt blir perfekt, ikke legg det på deg selv, hunder kommer med en genetisk pakke, og ikke alle er like heldige der, så at man får problemer, utfordringer eller t.o.m. om alt går skeis, så er det ingen automatikk i at det er eier sin feil. Og kanskje spesielt ved slike ting som alene trening, det skal mye til før man som eier skaper et slikt problem. Greit å ha i bakhodet så man slipper å føle seg misslykket for noe som man antagelig ikke har det minste skyld i eller kontroll over. Bra det ser ut til og ordne seg ihvertfall, og det betyr jo tvert om at dere har gjort mye riktig :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk @Malamuten! Det var veldig gode ord. Vi følte oss veldig mislykka når vi snakka med oppdretter og fann ut at det berre var vi som sleit såpass lenge med det, når alle andre fikk det til, men ho og muntra oss opp og kom med tips. Det er godt å få støtte :) Tross alt er det godt han kom til oss, som er studenter begge to og dermed har hatt mulighet til å ta treninga saaaakte i hans tempo. Ellers er han veldig tøff og nysgjerrig på livet, heldigvis! Ikkje noke nervøs type! :)

Og takk for kompliment på Theo alle sammen, syns han er ganske søt sjølv :wub: .

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hunder er like forskjellige som mennesker, også søsken. Det kan jo være mange grunner, enten det er fysiske "feil", rett og slett uheldig med pakken han fikk(akkurat på den biten) osv mener ikke med dette å si at han er en dårlig hund eller noe, bare at det heller ikke (nødvendigvis) er en pekepinn å se på resten av søskenflokken. Det er relevant ifht avel hvorvidt det ligger på linjene og er arvelig, men det utelukker ikke at det er noe annet "galt" med deres hund enn dere og den "oppdragelsen" dere har gitt. Høres veldig negativt ut, og det er det ikke ment som, bare fant ikke noen annen måte å skrive det på. Dere har en flott hund dere trives med, det er det som teller, men uavhengig av hvordan andre i kullet er/har vært så betyr det ikke at det er dere som gjør/har gjort feil. Det er mange som ikke er klar over slike ting og som blir sittende igjen med skyld og dårlig følelse for noe de ikke har hatt noen kontroll over. Noen ganger er det dårlig oppdrett, andre ganger bare uflaks, som ingen kan klandres for. Men det er jo utrolig flott at dere har en oppdretter som er støttende og kommer med hjelp og råd :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...