Gå til innhold
Hundesonen.no

Malamuten

Medlemmer
 • Innholdsteller

  10,431
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  26

Malamuten last won the day on 5. Oktober

Malamuten had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

10,611 Excellent

Om Malamuten

 • Rang
  Ninja
 • Bursdag 03/27/1988

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Trondheim
 • Interesser
  Tur, trekk, lydighet,NBF, RIK og trav.
 • Hunderase
  Pittbullpuddel
 • Mine dyr
  Pia: Alakan malamute 8 år.
  Kodak: Alaskan malamute 7 år.
  Vilja: Kaldblodstraver 9 år.
  Varga: Malle 6 år.

Nylige profilbesøk

27,633 profilvisninger
 1. Valp/unghundtrøbbel

  Det kan det jo gjøre, men ikke sikkert du skal håpe på at det går over av seg selv nei. God stimuli, tja, mengder? Ellers er det vell litt fritt frem til hva du gjør. Ville begrenset ren lek i form av ballkasting osv litt, men ellers vil vell det meste være fint i kontrollerte former. Lange turer, begynn med litt trekk nå frem mot og igjennom vinteren. Gå tur i litt utfordrende miljø, men gjerne hvor det likevel er litt plass så man ikke trenger å komme tett på alt og bare jobb med kontakt, fokus osv. Gå ut, finn en fin plass å bare sitt å se på livet(gjerne etter en lang tur i starten om det er en vanskelig type aktivitet), spor, lydighet, triks, feltsøk, smeller/nosework. Om ikke helt passering, men tren mengdetrening på å gå tur med mye hunder i bånd, det burde uansett hjelpe noe på usikkerheten. Jobbe med selvkontroll og stresshåndtering? Og hunder kan fint jage katter selv om de vokser opp med katt. Mine har vært greie med kattene våre inne, men ute var alle katter fritt vilt. Våre. Fremmede, spilte ingen rolle.
 2. Skadelige barnesanger

  Nå er jo dette en diskusjon om barnesanger som liksom skal være skadelige, en uttalelse jeg iallefall ikke er noe enig i. Men siden avsporingen ikke er fullstendig irelevant så fortsetter jeg.. Hva er det de ikke får opplysninger om? Detaljer i landbruket? Eller basic som at kjøtt kommer fra dyr, dyra må dø, dyra står i fjøs osv? Før det er vell vanlig å lære bort så vidt jeg vet iallefall. I relativt ung alder. At folk ikke vil forholde seg til det er en helt annen diskusjon, men det er jo deres valg/standpunkt. Det har vell lite med informasjon å gjøre, før jeg tviler på at det er mange i dette landet som når myndig alder uten å forstå at kjøtt kommer fra døde dyr.. Gilde og Tine selger produkter. Selvsagt pynter de på sannheten(eller viser iallefall ikke hele sannheten), men det har vell lite med hverken barnesanger eller utdanning og gjøre. Jeg vet ikke om jeg selv ville greid å slakte dyr til mat, ihvertfall ikke egenoppdretta, men hva har det med saken å gjøre? Siden tidenes morgen har vell oppgaver blitt fordelt så ikke alle trenger å gjøre alt. Mat må man fortsatt ha. Og for noen av oss så er det både naturlig og greit å spise kjøtt. Det betyr ikke at jeg ikke vet hvor maten kommer fra eller hvordan dyra har det. Det betyr ikke en gang at jeg synes landbruket er toppers, men det kan man jobbe med og heldigvis kommer det mer og mer nisjeprodukter hvor dyra får bedre stell, mer utetid, kjøttet er bedre behandlet i ettertid osv som man kan velge istedet. Jeg synes definitivt at det kunne vært mer fokus på hvor kjøtt kommer fra, slakting og også hvordan dyr har det, bevissthet rundt hvilket kjøtt man kjøper og fra hvem ifht hva man støtter osv, både ifht landbruk og dagligvare, men også fra et naturlig ståsted. Sånn funker naturen, sånn er realiteten. Noen blir mat. Gi og ta. Vær takknemlig osv. Men dette er jo et samfunnstema tenker jeg som ikke har noe med sanger å gjøre. De kan med fordel putte mer slikt inn i skole/bhg, men først og fremst trengs det vell en endring i samfunnet. Dette må bli et større tema for alle. Dessverre så er det vell bare en naturlig utvikling av at vi stadig faller lengre bort fra naturen, alt skaleres opp, industrialiseres og alle som ikke jobber med det selv får liksom ikke det helt store innblikket, spesielt når de kanskje helst bor milevis fra nærmeste gårdsbruk eller slaktehus, midt i en storby.
 3. usikker hund

  Det gjør de.jo stort sett, men ingen liker vell å bli utsatt for ting vi er redde for. Så er han redd ute så blir det jo heller ikke gøy å gå tur.
 4. Skadelige barnesanger

  Hva er det man ikke er ærlig om mener du? Jeg kan iallefall ikke erindre å noen gang ha trodd at dyra frivillig gir oss hverken det ene eller andre. Ikke kan jeg erindre å ha trodd at det ikke finnes noe alternativ heller, utover at jeg som liten selvsagt var avhengig av andre uansett all den tid jeg ikke hadde penger selv feks. Barnesanger som feks kua mi opplever jeg heller som noe fint i den forstand at vi skal sette pris på maten og hvor den kommer fra, å være takknemlig. Ikke noe pynting på sannheten eller noe forsøk på å hjernevaske noen til en oppfatning som ikke henger sammen med virkeligheten. "gir" er ikke bokstavelig her som i at de gir det til oss av egen fri vilje, men enkelt og greit et produkt som kommer fra kua. Også er jo sangen promotering av melk selvsagt som jo tradisjonelt sett er en viktig del av barns kosthold i Norge. Jeg er enig i at det ikke er greit å pushe livssyn. Det synes jeg igrunn ikke uansett hva det gjelder og jeg synes barn og unge i så står grad som mulig skal få slippe å bli presset til noe de ikke vil eller synes er greit i så måte, men jeg vet ikke om jeg synes å spise kjøtt er et livssyn. Det er kanskje ikke nødvendig, men det er naturlig. Det er en del av livet, egentlig. Og i så måte synes jeg ikke det er hverken feil eller rart at det er her de fleste får sitt utgangspunkt. Det sagt så er dyrevellferd m.m. viktig og all den tid kjøtt ikke er nødvendig så burde alle som ikke vil slippe å bli tvunget til å spise kjøtt, å få lov å velge et livssyn som ikke inkluderer utnytting av dyr om/når de evt kommer dit. Og selvsagt få korrekte opplysninger om hva dyrehold innebærer, men ja, jeg lurer fortsatt på hvor vi ikke får det?
 5. usikker hund

  Hvis han er så usikker ute som han høres ut og vanskelig å jobbe med så ville jeg forsøkt en litt annen tilnærming, til og begynne med iallefall. Startet nært hjemme, og prøvd å få han til å bli trygg ute først og fremst. Prøv å heller ta det som en treningsøkt hvor målet er å komme gjennom til hunden, få tankene hans over på noe annet og begynne å bygge positive assosiasjoner til å være ute. Korte økter i starten med noe enkelt og gøy også bygger man på etterhvert som det evt fungerer. Etterhvert kan man blande tur og "jobb" litt om hverandre for å få tilbake turbiten også 😊
 6. usikker hund

  Er det verre i perioder eller likt hele tiden? Er han sjekket for om han har vondt noen plass? Er det forskjell på å gå alene eller sammen med andre hunder? Er det noe som er skummelt ute så han går å er redd? Er han interessert i godis/lek? Er dere nøye på å passe på at han ikke blir våt/kald(om han er litt følsom på det feks?) osv? Tenker jo generelt at dere må finne en måte å gjøre det gøy/trygt på, litt vanskelig å være veldig konkret uten detaljer på hva som er problemet, men er han usikker ute så er vell første steg å jobbe med det. Er han bare ikke så gira på å gå på ville jeg prøvd å gått en del sammen med andre hunder (om det motiverer), Ikke gå for langt, Ikke bare gå, men kanskje gå ut å ta en lekeøkt, godbitsøk, jobb litt med hunden underveis for å gjøre ting litt mer spennende og engasjerende, kontakt, hopp opp på stubber, steiner, balanser på ting, går noen triks, og belønn godt selvsagt. Kanskje er han en type som får mer positivt igjen for å rusle til parken å sitte der å se litt på livet fremfor å gå langt, da ville jeg gjort mer av slikt osv. Pass på at tempo osv tilpasses hunden så det ikke blir negativt med slikt.
 7. Jeg synes dette høres ut som en veldig allright og fornuftig hund jeg, med godt språk, som sier ifra når det er på sin plass å sette grenser ovenfor en ung jypling. Tviler på at det er noe du trenger å skjerme valpen for, men likevel greit å holde dem i bånd, om ikke annet så også for gamlingen sin del. Det er ikke sikkert det er så gøy med en vilter og pågående valp for en litt eldre herremann, selv om han sier ifra hvor grensene går(ihvertfall om valpen ikke tar til seg dette og respekterer grensene hans). Det går seg nok til med litt tid og modenhet
 8. Det er jo ikke nødvendigvis noen motsetninger tenker jeg. I veldig mange tilfeller vil jo voksne hunder som er trent litt med kunne fremstå som reservert(uinteressert), men eier som har fulgt de fra starten og som ser alle deres sider med jevne mellomrom vet vell oftest hvilken hund de har og hvorfor. 😊 Enig med deg. Men jeg tror det også er litt definisjonsproblemer her, for jeg hører mange bruke reservert som at de forventer noe negativt, feks, jeg liker kull Y, men er redd de er mer reserverte enn kull x(og her er ikke det tilsiktede problemet at hunden kanskje er for uinteressert i fremmede altså). Eller oppdretter/eier står å beskriver sin hunds utfordringer og omtaler det også som noe negativt/uønsket men avslutter med at, men rasen skal jo være reservert, som at det er helt normalt og noen man bør regne med. Både potensielle kjøpere og oppdrettere. Jeg tror noen oppriktig tror at det er innafor slik rasen skal være og at det er greit. At man vil avle på det overrasker meg dog litt uansett, for samme hva rasrstandard åpner for eller ikke så er det vell ingen som vil ha en dårlig hund tenker jeg, enten det er snakk om at man skal selge de eller beholde selv for fremtidig avl. Ikke enkelt.
 9. Gå tur sammen. Gjerne i bånd hvor valpen ikke får være pågående på den voksne hunden. La de observere og bli kjent med hverandre på avstand. Ta det rolig inne, hold de adskilt i starten(bånd, grind e.l. ), evt bare hold valpen under kontroll så den voksne får bestemme tempo. Bedre det enn at det blir dårlig stemning og la de vokse på hverandre. På en positiv måte. Det kan være ressursforsvar, men det høres ikke helt typisk ut, da burde han jo ha det ovenfor deg eller ovenfor foreldrene dine ellers og, og det burde vært fortrinnsvis knyttet til når valpen er for nær deg og ikke ellers. Ikke bare fordi dere er i samme rom liksom. Men valper er jo forskjellige, i språk, fremtoning osv. Eller om den eldre ikke har truffet mange andre valper nå etter din valp så kan det være en naturlig endringni hunden uansett pga alder, evt smerter eller noe slikt. Men litt mer konkret, når kjefter/glefser han etter valpen? Er det fordi valpen er veldig pågående? Voldsom? Eller ut av det blå?
 10. Ønsker en turhund, førstegangshund

  Poenget er at dere ikke en gang er uenige om hvorvidt rasen har lyd, så hvorfor så sår? Det eneste dere er uenige om er hvorvidt det skal kalles mye lyd eller lite lyd, og det er en personlig oppfatning som strengt tatt ikke har noe med rasen i seg selv å gjøre. Helt uavhengig av erfaring med rasen. Og dubhar jo selv bekreftet og vært enig om at rasen har lyd så hva i alle dager er det å diskutere hvem som sa det? Folk vet da hva lyd er. Det er mange andre hunder som har lyd i de situasjonene du selv beskriver. Det er ikke sånn at folk ikke nødvendigvis vet hva de synes om det. Det er faktisk en del som synes at det er uønsket og mye lyd, selv om ikke du gjør det, ogbdet er greitnat det kommer opp slik at potensielle kjøpere kan ta valget om hva de synes er en dealbreaker, eller ikke.. Nei, jeg skjønner at det ikke var positivt ladet, jeg regner med det var en heads up ang lyd, men som sagt, om det er det eneste som blir nevnt så er det jaggu ikke veldig ille. Alle raser i dag har noe, mange langt mer enn at de har tendenser for lyd, så det får du vell heller ta med deg som noe positivt at det er det eneste som kommer opp. Og hva så om folk ikke synes det samme om ens rase som en selv gjør? Om det i verste fall blir å omvende en mulig fremtidig valpekjøper, hva så? Livet går mest sannsynlig videre for alle og rasene også.. Det er vell ingen med valpekull i denne tråden nå, så det er ikke akkurat sånn at man sitter sloss om salg på bekostning av andre..
 11. Ønsker en turhund, førstegangshund

  Jo, det er verre, men som sagt så er det ingen raser, og ytterst få individer, som står å bråker bare fordi.. Derfor er det vell ikke noe man tar høyde for. Spiller det noen rolle hvor det ble spurt om? Eller hvorfor folk mener det? Raser med såpass mye lyd er det helt vanlig å nevne at kan ha en del lyd. Det er absolutt ikke alle som er fan av det, uavhengig av erfaring med rasen. På samme måte som feks jaktinnstinkt på siberian. For noen er det et problem, for andre en ikke sak. Det er vell ikke noe å bry seg om at noen nevner hverken lyd eller jaktinnstinkter? Det er vell ingen som veier tyngre enn andre ang rasen, og jeg ser ikke helt hvor dere er uenige heller, sånn rent sett bort i fra hva dere kaller mye lyd og hva dere mener ang trenbarhet på lyd. Så sånn sett er det vell ikke feil det de sier og da spiller det vell ingen rolle om de har rasen eller ikke? Det er jo ikke sånn at lapsk vallhund er den eneste hunderasen med lyd heller liksom, så det er jo godt mulig de har erfaring med det temaet uansett. At lyd er det eneste som blir nevnt er vell igrunn ganske positivt, da har vell folk et ganske godt inntrykk all over vil jeg si, ifht negative/utfordrende sider med rasen..
 12. Ønsker en turhund, førstegangshund

  Det jeg mente er at når bjeffe ved oppspilthet/lek og evt noe varsling stort sett er det verste man får i kategorien lyd så følge vell folk for å kommentere det, og siden det heller ikke ble spesifisert hva ts ikke ønsket av lyd så ble det heller ikke naturlig antagelig å spesifisere hva mye lyd betyr eller hva man legger i det. Forøvrig har vell diskusjonen som utviklet seg kommet med både informasjon om hva lapphunder generer av lyd evt og hva man synes om det. Det er vell ingen som jeg har lagt merke til som har frarådet eller rakket ned på eller noe slikt, bare kommet med et obs, også har jo diskusjonen utspilt seg litt fordi du ihvertfall ikke har vært enig i hva noen andre av oss synes er mye lyd og andre har ikke vært enig i et par av dine utsagn. Sånn er det på nett. Forskjellige tolkninger, mulige misforståelser. Man må lese alt som står å ta høyde for personlig tolkning og spørre litt mer direkte så man får mer detaljerte og pinpointa svar evt om noe er uklart. Det er ikke alltid så lett å utdype noe man ikke vet/forstår trenger utdypning. @simen det er jo enda lettere å komme med treffende info om du deler litt dine tanker og oppfatninger, evt spm og bekymringer. Hva ser du for deg? Hva ser du for deg kan bli problem? Hva er viktig for deg i hunden utover pels og slikt 😊
 13. Ønsker en turhund, førstegangshund

  Det kan man jo selvsagt, men nå er det liksom ikke så mange "verre" alternativer og når ta selv bare skrev mye lyd så var det vell mange som følge at det var motstridende. Hadde det blitt skrevet ok med lyd i lek og når det kommer folk feks få hadde antagelig svaret vært at da trenger du igrunn ikke å utelukke noen raser med hensyn til lyd. Og sånn er det jo på nett, man må være spesifik om detaljer er viktig for det er så forskjellig hva man legger i ting og hva man tåler og ikke tåler. Personlig synes jeg det kan bli voldsomt mye med slike verbale raser og styrer helst unna. Dog hadde jeg nok ikke droppet drømmerasen bare fordi den har en del lyd, for som du sier så er jo ikke det hele tiden, men jeg hadde nok fint kunnet droppe en rase med lyd til fordel for en noenlunde tilsvarende uten. Men det er meg.
 14. Ønsker en turhund, førstegangshund

  Det er ingen raser, og ytterst få individer, som står å bjeffer konstant. En hund med lyd i lek og når den blir oppgiret og evt noe varsling er vell stort sett så mye lyd man får hva kommer til rasestandard. Og derfor vil nok dette for veldig mange gå under hunder med mye lyd. For mange er ikke dette heller ønskelig å ha, selv om det meste går om man må.
 15. Jeg synes ikke det. Det er vell generelt enklere med reserverte hunder og kanskje hadde man da også hatt mindre konflikter. Endrer vi noe mer når vi går inn å fikser, vell ja, som regel. Mentalitet er sammensatt og ofte er det ikke en ting som gjør en hund sånn eller slik,men en kombinasjon av flere. Det største problemet er vell dog at mange endrer feil ting i utgangspunktet. Mot feks er jo noe det virker som flesteparten er livredd, så da tar de vekk det, men beholder gjerne skarphet og stress. Forstå det den som kan. Så ender man opp med usikre bikkjer som biter istedet. Eller bare usikre og da i mange tilfeller. Usikker kan være enkelt i "rett" kombo, men bra eller ønskelig? Neppe. Blir de feigere når de mister reservertheten? Nei. Reservert er en egen ting som man kan være i tillegg til. Helt uavhengig av mot eller mangel på det. En hund som holder seg unna fordi den er usikker trenger ikke å være reservert i det hele tatt. Den bare tørr ikke noe annet. Men en reservert hund kan også være usikker selvsagt. Eller helt trygg og igrunn sosiale de og, bare litt mindre påtrengende til alle og en hver. Mer utadvendte hunder med usikkerhet kan også bli verre. En reservert hund vil ofte leve litt mer i sin egen boble sammen med fører/familie og ikke bry seg så mye med alt som ikke er veldig påtrengende. Mens mer utadvendte hunder fort kan bli mer oppsøkende, også på tross av usikkerhet. Det er lettere at det ender med noe kjipt. Jeg tror noe av greia er at mange reserverte raser har vært vakthunder feks. Hvor man antagelig i mange tilfeller har gitt litt f i om hunden skremmer/biter i usikkerhet eller i forsvar(når faktisk nødvendig), evt kanskje også en del andre raser som kanskje ikke nødvendigvis er skarpe eller veldig vaktsomme, men som heller ikke har så mye omgang med andreog derfor har kanskje slikt blit nedprioritert. Bare jakter eller gjeter eller slikt. Pluss at vi nå i en del år har drevet å generelt avlet ned mot bla og det har garantert satt sine spor.
×