Malamuten

Medlemmer
 • Innholdsteller

  9,582
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  11

Om Malamuten

 • Rang
  Ninja
 • Bursdag 03/27/1988

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Trondheim
 • Interesser
  Tur, trekk, lydighet,NBF, RIK og trav.
 • Hunderase
  Pittbullpuddel
 • Mine dyr
  Pia: Alakan malamute 8 år.
  Kodak: Alaskan malamute 7 år.
  Vilja: Kaldblodstraver 9 år.
  Varga: Malle 6 år.
 1. Ja, det er det jeg mente og, en vanlig golden holder i massevis tenker jeg når det er tur dere interesserer dere for
 2. Valpen min begynner å bli stor og de fæle valpeadferdene er allerede i ferd med å bli fortrengt Lov å håpe på hjemmelaget valp ila 2019 da kanskje, evt 2020? Mye som skal klaffe enda, men ja. Kan vell aldri begynne planleggingen for tidlig heller
 3. Ingen normale hunder har problemer med å gå 4/5 timer i fjellet, eller mer for den saks skyld Men de må selvsagt da være i form til det og det er det jo dere som styrer med aktivitet og trim ellers i året. Alle hunder tåler en dag eller tre på sofaen når det må til, men det er fortsatt en stor forskjell på hvordan en del hunder er å ha i hus og hva de krever sånn jevnt over. Så til vanlig tur og fjellturer så ville jeg nok sett på vanlig golden.
 4. Hunden greide å være rolig med din samboer som var streng (om hunden ble redd, så er det kanskje ikke helt metoden å velge, men det sier uansett noe om hva hunden trenger for å bli rolig, altså grenser/regler), Når hunden er alene greier den også å slappe av, ergo er det strengt tatt ikke hundens evne til å slappe av som er problemet så lenge den ikke har forventninger til at det skal skje noe. Så jeg sier som siri, du må hjelpe hunden å slappe av, vær konsekvent og vær tydelig, vær gjerne streng og i den forstand, men ikke sint eller slem med hunden. Lær hunden "legg deg", og bruk den kommandoen hver gang han blir urolig, gjerne før det eskalerer for mye. I starten kommer du nok til å måtte gjenta deg selv til du blir grønn, men så kommer det til å gå inn og hunden kommer til å bli roligere og heller gå å legge seg. Og som siri også sier, ikke gjør det til en lydighetsøvelse hvor den får godbit eller ros hver gang den går å legger seg, det resulterer ofte bare i at de spretter opp igjen eller ligger spent og venter på mer, ikke legger seg å slapper av som de skal.
 5. Alaskan malamute, virkelig de peneste hundene jeg vet av(så lenge de er godt konstruert osv, det gjelder jo uansett rase forsåvidt), og hollender korthår
 6. Ville ikke tatt han med til kiro før røntgen nei, men om fysio tar en sjekk burde ikke gjøre noe forskjell til eller fra ifht røntgen Om så så er det vell isåfall bare en fordel å evt få et litt mer konkret område å røntge.
 7. Time til fysio eller lignende får man jo ofte nesten på dagen, jeg ville tatt en sånn og jeg for å få en gjennomgang av muskler og sånne ting. Det kan ofte si mye, selv om det ikke er der problemet i seg selv ligger så kan det ofte uansett gi noen hint om hvor i kroppen problemet ligger så man har en pekepinn om hvor man skal lete hos vet også. Håper dere finner ut av det og at det ikke er noe alvorlig galt med midas <3
 8. Jeg kunne nok godt ha fungert i et særboforhold, ihvertfall senere i livet, i tiden fremover nå så er det jo andre ting som er mer aktuelt som feks å finne ut om man ønsker flere barn og ønsker man det så er det jo en fordel å bo sammen i samme hus bla. Ser både fordeler og ulemeper med det, det er liksom mulig å kunne ha en plass å komme seg unna på selv om man bor sammen og, om det er behov for det. Jeg tror liksom uansett ikke jeg hadde orket å vært sammen med noen som er så forskjellig fra meg at jeg ikke kan bo sammen med dem liksom. For man skal jo leve sammen de helgene/dagene man er sammen uansett. Og for å bruke eksempelet ditt videre da, skulle jeg vært en hel helg til min kjæreste og hunder i sofaen ikke var lov så hadde jeg ikke brukt annenhver helg der heller.. Helt greit at folk har andre øsnker enn meg, men noen jeg skal være såpass mye sammen med tross alt og som skal være en del av mitt liv, da må jeg uansett gå bedre over ens med dem enn som så. Jeg hadde nok som sagt fungert fint i et sånt forhold, selvstendig som jeg er, men jeg foretrekker nok samboerskap, selv om det og er på godt og vondt. Det er det som gir flest fordeler som jeg ser det, og det uten at man må være sammen 24/7. Å være særboere uten at det er av naturlige årsaker som veldig stor avstand og barn som ikke kan/bør flytte osv så tror jeg det hadde kjentes litt merkelig ut, for meg, selv om det sikkert kunne fungert veldig fint i praksis. Men ser absolutt greia om man er to godt voksne som begge allerede er etablert på hver sin kant med hver sine barn osv at det kan være et mer naturlig og bedre alternativ.
 9. En hund som er klar for avl og av kvalitet til at den godt kan gå i avl (og nei, den trenger ikke nødvendigvis å være av så god kvalitet at den bør gå i avl selv om den oppfyller raseklubbens krav), så hadde jeg godt kunnet lagt den ut til valpepris. Deretter så er det jo selvsagt markedet som bestemmer da om man får solgt eller ikke. Jeg hadde lagt ut hunden for den prisen jeg mener den er verdt ifht potensiale og bruksverdi, så får det være opp til kjøperne hva de vil betale uavhengig av hva de vil bruke hunden til.
 10. Sist jeg solgte bil så gjorde vi alt elektronisk på nett med bankid og omreg ble betalt der også før signering var gjennomført Veldig enkelt og greit.
 11. Det er nok et mye større press i dag på mange måter og barn og unge som vokser opp i dag får ofte ikke være barn og unge (av omgivelsene), når jeg var 12 år så var jeg egentlig enda et barn, jeg brydde meg ikke veldig om hvilke klær jeg hadde på, sminke hadde jeg knapt hørt om, og vi var ute og klatret i trær og lekte oss. I dag går 12 åringer i merkeklør, med sminke og ser ut som små voksne ungdommer. De har ikke en flekk på seg fordi alt skal være så perfekt og de leker fint lite. Jada, forskjell på barn og sikkert steder å vokse opp på osv, men det er stor forskjell på hvor fokus ligger og dermed også hvordan det er å vokse opp nå kontra for ikke så alt for mange år tilbake. I tillegg til som sagt større press, internett finnes og man blir gjerne delaktig der fra veldig tidlig og der kan man jo se verden litt mer ufiltrert enn hva vi gjorde når jeg vokste opp, man får målrettet reklame, det er lettere for andre å være ufine og påvirke sånn hele døgnet uansett hvor man er osv. Det er ikke lett å vokse opp i dag, og det er nok ikke først og fremst oppdragelsen som er problemet. Ifht prestasjonsangst osv så vet man jo også at det er mye mer utbredt med psykiske problemer, antagelig pga nevnte press og kanskje også manglende mulighet (satt på spissen) til å bare være barn, være bekymringsfri. Selvsagt finnes det udugelige foreldre og, men jeg opplever iallefall ikke at det er det som er regelen. Og ifht før i tiden så var ikke alt bedre da heller. Folk sleit med ting da og, og selv om de kanskje ikke ble sett og hørt som de burde så ble ikke problemene mindre for dem det gjaldt av den grunn. Men det er nok enda større forekomst av sånt nå, fordi verden endrer seg. Vi hadde streng oppvekst, det hadde også de fleste av mine venner, det stoppet ikke oss fra å hverken bli sint, opprørsk eller noe annet og jeg vet at det var et problem med hylende unger i butikken osv på 90 tallet også. Mulig det ble håndtert annerledes enn i dag, men utfallet ble ikke så veldig annerledes uansett. Vi hadde ikke lov å avbryte, men det glemte vi jo titt og stadig og vi måtte ofte minnes på å roe ned innendørs også. Det er jo litt det som er greia med barn, at selv om man er streng og konsekvent og gjør alt rett så mangler de impulskontroll, de mangler risikovurdering selv om de "vet" hva som skjer om de ikke hører etter. Det er ikke det samme å vokse opp i en verden hvor nesten alle har råd til dyreste mobilene, dyreste klærne, sydenferie hvert år og hvor alt egentlig skal være litt perfekt.
 12. Dobbelt
 13. Og noen andre tanker, om du vil ha bc, og du bil pusle litt med hundesport, kan du ikke kjøpe en bc? Nå skriver du jo ikke noe om hva du kan tilby selvsagt, men det er jo ikke så hokus pokus å ha en bc heller? Og det finnes jo linjeforskjeller så man må jo ikke nødvendigvis gå for det mest hardbarka bruksavlede(selv om jeg ikke helt skal fremme rein show avl av brukshunder heller, men det finnes vell noen variasjoner også innenfor det som er en god bc eller?) Nå har ikke jeg bc og har aldri hatt det, men synes det er helt uproblematisk å ha malle/hollender selv om jeg tildels er varierende aktiv med dem, spesielt på treningsbiten. Vi er aktive rett nok, men ja, med lite barn osv må hunden ofte tilpasse seg hverdagen. Det jeg dog opplever er, at i en sånn hverdag er det enklere å ha en aktiv hund, for de er gjerne med på alt og man får mye gratis. Jeg må kanskje være litt kreativ noen ganger, men likevel blir det ikke noe vanskeligere eller mer tungvint for meg i gjennomføring. Og hunden blir fornøyd. Har man en arbeidsom hund så kan man gå rett utom døra å tråkke opp et lite feltsøk på grus /asfalt/plen å kaste uroen binders å la hunden tømme seg selv, eller sette seg på sykkelen og bare henge på.
 14. Men kelpie er vell ikke mindre krevende enn bc? Så da kan vell ts likegjerne kjøpe den bc hen har lyst på..? Jeg tenker også collie, kanskje fortrinnsvis korthår. Jeg Skal ikke påberope meg noen kunnskap om linjer, men jeg har ihvertfall sett meg ut en kennel(når jeg har sett på collie) som jeg synes virker å skille seg positivt ut ifht fokus på bruksegenskaper. Det er gemdales, svensk. Svenskene er også veldig flinke på mentaltesting så man har god oversikt over skuddredsel osv på linjene. Jeg tror nok ikke man skal sammenligne med bc e.l. uansett, da kan man vell raskt bli litt skuffet, men de har så vidt jeg husker, mange hunder i sitt eie eller etter sitt oppdrett som er i høyere klasser i bruks og flere bruks og lp championer og da må det jo være litt og jobbe med tenker jeg.
 15. Ooh, så spennende! Twiggy er den lekreste staffen jeg har sett noen gang og åpenbart frisk, trivelig og arbeidsom også. Hannen ser jo også veldig lekker ut. Masse lykke til, håper det blir et supert kull både eksteriørt og mentalt