Jump to content
Hundesonen.no

Malamuten

Medlemmer
 • Content Count

  10777
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  37

Malamuten last won the day on April 7

Malamuten had the most liked content!

Community Reputation

10903 Excellent

About Malamuten

 • Rank
  Ninja
 • Birthday 03/27/1988

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Trondheim
 • Interesser
  Tur, trekk, lydighet,NBF, RIK og trav.
 • Hunderase
  Pittbullpuddel
 • Mine dyr
  Pia: Alakan malamute 8 år.
  Kodak: Alaskan malamute 7 år.
  Vilja: Kaldblodstraver 9 år.
  Varga: Malle 6 år.

Recent Profile Visitors

32446 profile views
 1. Malamuten

  Tankespinn - aktiv brukshund/stabil familiehundn

  Om jeg skulle skiftet rase med lignende kriterier så hadde jeg tenkt jakt golden/labbe, working springer/cocker, kelpie, bc, Og kanskje langhårsbelger om jeg fant et interessant kull. Jeg skal ikke påstå at disse her er perfekte nødvendigvis, men det er vell sjeldent noen, så jeg tenker at disse er de som med stor sannsynlighet kunne gitt meg en god/artig brukshund som også er rimelig enkel å implemnetere i dagliglivet.
 2. Malamuten

  Canon 750 D, tips til objektiv?

  70-200mm f2.8 ❤ stor og tung, men amazing. Brukt kan du få nest nyeste modell til en ok pris. Evt samme brennvidde med f4 blender. Canon L optikk. 24-70mm f2.8 24-105mm f4 L Alle her er betydelig større enn feks kitobjektiv etc,.men det er en helt annen verden å ta bilder med også. Definitivt verdt det. 😊 Anbefaler å sjekke bruktmarkedet for alle disse. 70-200 og 24-70 f2.8 har modeller både fra sigma, tamron og canon. Alle er bra😊
 3. Malamuten

  Skreiv innsitt i front

  Ja, jeg bomma jo helt på problemet ser jeg. Aner ikke hvilke briller jeg leste med. 😅 jeg var overbevist om at det var utgangsstilling du snakket om. 🙈 Ville trent innsitt i front for seg selv uten å ta henne inn på fot etterpå. Kalle inn til front, gå bakover med henne i front, lokke henne inn i front både fra venstre og høyre. Bytt på å belønn fra venstre hånd eller høyre hånd, viss ikke begynner de fort å sitte skjevt pga forventning til det og likeså forventning til å gå videre inn i utgangsstilling om man følger opp med det. Belønner du med lek kan du lære inn å løpe mellom bena dine så hun går rett bak. Evt ha ball under haka eller noe å slippe ned til henne når du er fornøyd. Også er dette gjerne en ganske vanskelig øvelse å skjønne fult og helt sammenlignet med utgangsstilling feks, så det er bare å trene og trene og trene til de gjør det uten å tenke, nesten. Haketarget er det en del som bruker og. Men om du fortsatt lokker så ville jeg bare styrt henne på plass og hjulpet henne å gjøre rett en god stund😊
 4. Malamuten

  Valp som nesten bare vil sove på fanget på dagtid

  Jeg tror ikke det nødvendigvis har noen sammenheng med separasjonsangst, men jeg tenker at det er ikke nødvendigvis noen fordel, hverken for alenetrening(spesielt) eller en del andre ting å ha en valp som bare er vant til å sove på fanget. Det kan bli en hard overgang det når hunden er liten og starter livet med dere på denne måten og det er de vanene den har og alt den kjenner til, også plutselig er ferien over. Hunden får nok ikke separasjonsangst okke som om den ikke har det i utgangspunktet, men det kan jo gjøre overgangen vanskeligere å takle. Hvordan er han om dere holder på med noe og ikke sitter i ro sånn at han kan ligge på fanget? Vanskelig å si hva jeg ville gjort, i utgangspunktet får hundene her ligge der de vil og jeg er av den oppfatning at de tilpasser seg fint, feks om de skal bli passet av noen med andre regler eller vi er på overnatting noen plass hvor hunder har begrenset tilgang eller hva som helst, men, jeg har aldri hatt en hund som er så nærgående hele tiden som jeg tolker det at din er, så jeg vet ikke hva jeg hadde gjort da. Kanskje ingenting eller kanskje hadde jeg satt inn noen tiltak. Forsåvidt er det en som greie som gjerne blir innlemmet litt sånn tilfeldig i mitt hundehold. Noen ganger må de stenges bort av div årsaker, da får de jo ikke være oppå meg selv om de er i samme rom. Samtidig så kan jeg begynne å bygge forventninger om ro osv der jeg skal ha hundene når jeg drar bort. Men jeg tror nok at jeg ville hatt litt fokus på det. Ikke nødvendigvis voldsomt mye, men litt. Se på det som en del av alenetreningen. Fordelen med å ta det når man har fri er jo at man feks kan alltid ta det etter en god tur eller trenings/leke økt. Da vet man at hunden både har fått gjort sitt fornødende og er sliten også kan han få hvile litt for seg selv, enten det er i samme rom eller på et annet rom. Da sover de jo gjerne bare lell også kan man la de ligge der de helst vil ellers. Her ville jeg ikke gått for 5 min, men latt valpen sove duppen sin der rett og slett også tatt den med ut for å tisse også inn å være sammen med dere fritt etterpå igjen. Ikke vent til den maser, bare ta den med når du ser at den våkner til.
 5. Malamuten

  Skreiv innsitt i front

  Hvordan er posisjonen når dere går fot? Hvor langt er dere kommet, er det med eller uten hjelp? Jeg ville først og fremst tenkt på belønningsplassering slik at forventningene ikke påvirker posisjonen feil. Altså ikke belønne fremover, og ikke fra høyre hånd, eller man kan belønne fra høyre, men da med at hunden går bak og rundt, ikke fremover. Bruker dere litt hjelp enda eller ikke så lenge siden dere sluttet ville jeg kanskje gått litt tilbake og geleide henne inn på rett plass på første forsøk. Altså ikke la henne prøve å gjøre feil først for så å hjelpe, men lokk henne helt inn i riktig posisjon og hjernevask litt på det. Eller om du tror hun tåler det uten at det blir frustrasjon og/eller usikkerhet i øvelsen så ville jeg begynt å feile henne/rette på henne og se om det gjør at hun skjerper seg litt. I tillegg ville jeg trent mye posisjon generelt og alt som er med på å trene bakpartskontroll og da spesielt fokus på å få rumpa inn, ikke ut. Innkomster selvsagt(gjerne fra alle retninger og vinkler, ikke bare fra mitt foran deg) , sideforflytninger, vendinger, holdt osv, ville gått mye venstre, både vendinger og store sirkler så man får dyttet rumpa innover. Og tenk belønningsplassering alltid når du trener innkomst og fot. 😊
 6. Malamuten

  Valp sammen med voksen hund med separasjonsangst

  Jeg hadde enten lagt press på eier av den andre hunden til å fikse det problemet, enten det er å trene på det eller ta den med seg eller om du tar den med deg. Eller så får du ta med deg valpen å unngå det da. Ville ikke etterlatt noen hund sammen med en sånn hund. Ikke i samme bygning heller. Man må jo trene på å bygge opp alene tid gradvis så er det mulig å komme opp på 8 timer 5 dager i uken så burde det være langt mindre problematisk å komme opp i et par tre timer i uken 😊 du kan jo evt trene med denne voksne samtidig som du likevel holder på å trene med valpen? Kanskje det nytter. Edit; det er vell heller fordi de har flyttet eller det går skjedd én forandring i livet at den ikke lenger kan være hjemme alene, hva nå enn "tilnærmet trygg" var. Sånne hunder er jo selvsagt mer var for endringer fordi de ikke er trygge i utgangspunktet, så det må gjerne trenes på igjen om det skjer noe nytt. Det er ikke uvanlig at hunder med separasjonsangst er tryggere/roligere i bil, av en eller annen grunn.
 7. Malamuten

  Valp sammen med voksen hund med separasjonsangst

  Den med angst burde vell strengt tatt ikke bli etterlatt alene inne så det burde jo egentlig ikke være en problemstilling, beklager om jeg fremstår som frekk, men det er rett og slett ikke hyggelig å sette igjen en hund med angst i en situasjon den er engstelig i og dra fra.. Og for å svare på spm, valpen burde ikke være alene sammen med en hund med sep. angst, så jeg ville rett og slett funnet en alternativ løsning om den andre skal være der. Ta med i bil feks.
 8. Malamuten

  Mulig vondt i hofter

  Ikke sikkert det er noen ting heller, utenom en betennelse eller overanstrengelse i muskulaturen:) Det kan selvsagt være noe hd eller noe som ligger bak det og, men om dere ikke har merket noe før nå så er sannsynligheten stor for at det ikke er noe stort problem uansett. I første omgang er det jo gjerne muskulaturen rundt og ikke selve hoftene som er problemet og det kan holdes i sjakk en god stund men fysio, masasje, tilskudd og evt andre tiltak som er mer enn overkommelige Personlig hadde jeg ikke stresset med røntgen om dere ikke trenger det til noe annet. Behandlingen er jo det samme uansett om man tar røtngen eller ikke.
 9. Malamuten

  Hund som maser etter lengre turer

  "overstimulert" sikkert. Noen er mer sånn enn andre.
 10. Malamuten

  Innlæring av IGP spor

  Det skal ikke være perfekt i starten poletten må jo ramle ned. Pass på at hun er skikkelig sulten også, og kanskje godbitene er for små? Så det blir litt for vanskelig nå i nyinnlæring. Jeg har gått litt bort fra mat i sporet, lærer inn markering på gjenstand først, inne og ute, så tråkker jeg opp et tråkk starter ved gjenstanden og tar en vanlig markering, belønner den, trekker med meg valpen litt bakover der jeg har tråkket så hun må søke litt og øker avstanden fra gang til gang og etterhvert flytter jeg litt på gjenstanden eller legger ut flere så hun faktisk må lete litt. Bygger mye verdi på gjenstand/markering og tenker å styre tempo/nøyaktighet med å bruke små og evt hyppige gjenstander etterhvert.
 11. Malamuten

  Innlæring av IGP spor

  Det vanlige er å styre dem veldig, ha på line, gå med valpen mellom bena og ikke åpne for at det kan bli surr. Mange holder hånda ned mot bakken ved ansiktet til hunden de første gangene bare for å komme i gang. Ellers kan du jo ta et mellomsteg ved å lage en rute også et tråkk(spor) ut av den ruta og til en ny rute. Noen tråkker også bre godt over et spor og lar valpene utforske selv(samme prinsipp som næringsrute). Har du nok godbiter og tett nok? Og ellers handler det jo om erfaring. Hun får ingen belønning for å gå utenfor så det vil nok rette seg selv når hun skjønner poenget 🙂
 12. Malamuten

  Korthåret Collie

  Så lenge du kommer til å bruke hunden litt så er det neppe noe problem. 😊 jeg har hatt både hollender og malle og de klarer seg fint med bare tur de og. Og de tåler rolige dager. Og korthårscollien er jo ingen ekstremt krevende hund jevnt over. Alt du ramser opp her er jo mentalstimuli, i tillegg er jo alt av spor og søksøvelser fin mentaltrening. 😊 og det er som regel ikke så mye som skal til for å dekke det mentale behovet, iallefall ikke om de lever et aktivt liv med tur osv ellers😊
 13. Malamuten

  Hva gjør man når hunden blir angrepet?

  Jeg gjør det jeg føler er riktig der og da. Ligger det an til bråk slipper jeg aldri frem/løs min hund. Rett og slett fordi det er en urettferdig situasjon å stille dem i, Og fordi det da er vanskeligere å få stoppet evt bråk før det eskalerer om hundene er lenger unna. Har man mulighet så synes jeg det å reise seg opp å si nei, evt stille seg imellom å prøve å jage den som oppsøker er en god tilnærming, og ofte kan nok det ha god effekt før det er blitt en konflikt. Evt, om din hund ikke er bråkete/ blir vitende på kommando så kan man jo slippe sin egen og fange den andre, for å få kontroll. Om det blir en konflikt så hadde jeg gjort mitt for å få slutt på det og jeg hadde ikke bare gått imellom, jeg hadde lempet vekk den andre hunden. Hadde dette skjedd igjen hadde jeg faktisk vært passelig hard med den andre hunden i det den kommer, om jeg hadde hatt muligheten. Slik at den kanskje tenker seg litt mer om senere før den oppsøker meg og min hund om den stikker fra eier. Evt kanskje det motiverer eier til å passe på hunden bedre. Det er ikke hunden din feil, men mitt ansvar er først og fremst min egen hund, så sånn hadde det nok blitt. Personlig hadde jeg nok lagt min hund i bilen om denne hunden er ute uten langline/bånd også heller trent når den har pause, så slipper du og din hund og evt få problemer pga negative erfaringer på treningsplassen.
 14. Malamuten

  NKK

  Du må omregistrere hunden til nkk for at den skal stå på din side, ja. Og for å få starte konkurranse eller stille på utstilling. Kommer stamtavla bort får du nok en ny, og jeg vil tro det er forholdsvis trygt, viss ikke hadde de vell endret praksis for lenge siden. Har omregistrere en del hunder og det har alltid gått bra😊 greit å ta vare på pass og kjøpekontrakt, sånn i tilfelle, så.du har bevis. Med mindre du kjenner oppdretter/forrige eier godt og vet det ikke blir noe krøll der om du mangler bevis. 😊
 15. Malamuten

  Hvilken kløv anbefales?

  Jeg ville hovedsaklig vurdert Laika eller togo om jeg skulle hatt tur-kløv. God passform, god plass, solide. Hunder som trekker burde nok helst uansett ha sele under, iallefall på lange turer, siden det på ingen måte gir noen optimal trekkbelastning å trekke i kløv. Jeg vet ikke hvor mye jeg hadde stolt på at kløven holder heller om hunden trekker mye. Så lenge det er trekk i sela så vil vekta fordele seg godt utover uansett og ikke trykke så mye ned på hunden. Det finnes jo også seler med åpen rygg man kan vurdere.
×