Malamuten

Medlemmer
 • Innholdsteller

  9,662
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  11

Om Malamuten

 • Rang
  Ninja
 • Bursdag 03/27/1988

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Trondheim
 • Interesser
  Tur, trekk, lydighet,NBF, RIK og trav.
 • Hunderase
  Pittbullpuddel
 • Mine dyr
  Pia: Alakan malamute 8 år.
  Kodak: Alaskan malamute 7 år.
  Vilja: Kaldblodstraver 9 år.
  Varga: Malle 6 år.
 1. Synes de har vært heldig med fargene sine jeg Fine små!
 2. Spennende! Lykke til
 3. Nå har jeg bare unghund, men serverte ikke seniorfor til Varga før hun bla avlivet heller, hun var 8. Fin form, like sprek som før, like aktiv osv. Dog tilsatte jeg glukosamin på slutten der, ikke nødvendigvis fordi jeg så behovet, men forebyggende. En såpass gammel kropp som har vært kjørt hardt hele livet har godt av litt ekstra pleie og bare fint å starte med det før man ser at de plages med noe. Så å tilsette senior tilskudd feks fra norsk dyrehelse eller lignende er nok bare fint, ellers ville jeg bare fortsatt på vanlig for så lenge det fungerer fint og det ikke er noen åpenbar grunn til å gjøre endringer, feks når hunden evt begynner å bli sliten og aktivitetsnivået synker. Det sagt så er ikke 6 år noen alder for en collie, nei, hadde ikke gått som senior i midt hode. Nærmere 8 år kanskje Ellers så er jo type tørrfor og hva som fungerer best så individuelt at det er jo nesten umulig å foreslå noe spesifikt, du må nesten prøve deg frem.
 4. Shit, det ble litt av en tur 😅 gratulerer med fine resultater ihvertfall 🎉
 5. Er hun glad i mat? I såfall kan de jo prøve å lage en ny rutine som hunden kjenner igjen, hvor de feks går innom kjøkkenet (eller hvor de nå har godis) også tar med seg godis og lokker med hunden. Burde ikke ta lang tid før det går inn.
 6. Alene om leilighetslån og alle utgifter hendte det at det ble nudler til middag for å si det sånn Vil ikke vite hvor mye penger jeg har svidd av på hest.
 7. om man ikke har hesten hjemme og må leie stallplass så kan man ihvertfall si 60 000 pr år i stalleie, skoing og for. Og da står man ikke på den dyreste stallen med de beste fasilitetene, ikke medregnet utstyr eller veterinær om uhellet er ute. I tillegg må man jo ofte kjøre til og fra daglig og det kan jo bli noen lapper det og om man ikke bor landlig til med stall i nabolaget.
 8. Jeg er ikke helt sikker på hvor de holder til i farten, men jeg har ihvertfall hørt mye bra om rune moens hundesenter, og de ser nå ut til å ha masse resultater å vise til. Problemadferd er vell det de stort sett jobber med og de virker å være veldig nøye i det de gjør, bla med å kartlegge hundens mentalstatus før de begynner trening. Men så spørs det også hvordan du vil trene, de trener belønningsbassert, men bruker også korreksjon, dog er ikke min oppfatning at det er stygg korrigering de driver med, tror nok det er innenfor for de fleste med mindre man er 100% på shaping osv. De har side på facebook ihvertfall hvor de jevnlig poster oppdateringer.
 9. hjemmelaget hamburger
 10. Det er jo ikke bra, sånn i utgangspunktet, men om det er et problem så er det vell først og fremst eierne eller dh sitt problem. Om de ikke vil høre på fornuft så la de nå bare gå i fella.
 11. Kan ikke si jeg føler noe på det, mulig det er der, men jeg orker ikke å legge det på meg ihvertfall. Og rundt meg synes jeg folk er ganske som vanlig (dvs, det varierer) , noen går ned fort , med eller uten innsats, noen stapper innpå godis som om det sto om liv for å bote på søvnmangel og utmattelse, og alt der imellom.
 12. Jeg sverger ihvertfall til oppladbar, evt så kan man jo ha vanlige oppladbare batteri. Men batteri går fort så det er iallefall håpløst å skulle kjøpe nye hele tiden. Aner ikke hva som er best i kulde, men har ikke hatt noen problemer med min ihvertfall gjennom 4 sessonger. Jeg har lykt jeg er fornøyd med, men den selges ikke lengre så ingenting å bidra med på personlig erfaring, men hadde jeg skulle kjøpe meg ny lykt nå så ville jeg sjekket ut lumonite, finsk merke på vei opp og frem hvor man får mye for pengene.
 13. Verdt å forsøke i en overgangsperiode, mest sannsynlig må du bare få brutt vanen. Så er du kvitt hele problemet med å måtte opp tidlig.😊
 14. Kan du ikke ha blitt henne med deg i bil en stund? Og lufte i lunsjen? Evt se om det finnes noen i litt mindre skala eller noen private som vil passe hende på dagtid. Selv om hun bare er med en eller to hunder så blir det nok alt for voldsomt og kaotisk miljø å være i for en usikker skapning. Lyder, lukter, ny plass, uvant oppstalling kanskje, osv. Uansett hva det er så er det noe, det for hun ikke tydelig uttrykk for.
 15. Luftes hun god før leggetid? Når får hun siste mat? Drikker hun mye før leggetid? En normal hund på 13 mnd som er stueren burde ikke ha noe problem med å holde seg 8 timer eller mer på natt i normale fall ihvertfall. Men okke som så er det jo du som er problemet her, ikke hunden (ikke ment så krast som det kanskje høres ut 🙈) som du sier så forsøker jo hun å vekke deg men du våkner ikke og da må hun jo antagelig bare finne på noe annet til slutt. Får hun nok trim? Har du prøvd å gå tur rett før legging? Tenker det kan ha to positive bivirkninger, først og fremst får hun jo tømt systemet skikkelig og vil antagelig holde seg lengre, og hun vil jo også da få ut mer energi og forhåpentligvis sove tyngre/lengre om natten og problemet ditt er løst. Og som med alt annet så blir det jo etterhvert en vane og turen på kvelden kan fades ut. Ellers får du jo bare fortsette å ha bordet der så du hører når hun våkner og må ut.