Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjelp .. velge valp på avstand!


Helianthus
 Share

Recommended Posts

Jeg er i den heldige situasjonen at jeg skal ha valp fra et kull og oppdretter jeg virkelig ønsker valp fra. Ulempen er at jeg ikke får truffet valpen før jeg skal hente den, og de andre to kommer til å være hentet lenge før min. Jeg er nr 2 i rekken av tre som skal ha tispe og jeg må begynne å bestemme meg snart. Problemet er bare at jeg ikke vet hvordan jeg skal skille hveten fra hveten :P Det er faktisk sånn det er .. Alle tre tispene er ganske jevne, de er kosete og rolige og livlige.

Jeg har beskrevet hva jeg er ute etter (altså en valp som har potensiale til å bli den hunden jeg beskriver under):

Treningsvillig, leken og ikke nødvendigvis av de mest aktive. Sosial hund som er trygg på unger (og generelt trygg) og som tåler litt håndtering. Heller en hund som trekker seg unna enn som går i forsvar.

Hva kan jeg be oppdretter fortelle meg eller sjekke for meg? Finnes det noen enkle tester hun kan gjøre for å kartlegge valpene litt?

Selv om jeg tror at det blir bra uansett hvilken jeg/oppdretter velger så har jeg ikke lyst til å overlate det hele til tilfeldighetene heller.

Noen tips? :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville kanskje latt oppdretter velge valp hvis du stoler på han/hun.

Jeg valgte ikke min selv, men hadde fortalt han hvilken hund jeg ønsket, osv osv.

Han valgte for meg, og sa at alle 5 valpene var veldig jevne men føler jeg fikk akkuratt den hunden jeg ønsket meg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk masse bilder og film av alle valpene. Forklarte oppdretter hva jeg var ute etter. Da det var "utdelingstid", fikk jeg egentlig velge som nummer to og kunne da velge mellom sju valper. Oppdretter anbefalte meg en tispe og en hann som hun mente passet best for meg, og jeg valgte hannen siden jeg ikke gidder løpetid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oppdretter har valgt mine på grunnlag av mine ønsker. Jeg har ikke sett noen av de kjøpte før jeg hentet de.

Jeg har jo valgt oppdrettere jeg stoler på kompetansen til, og dermed stoler jeg også på at de velger det som ser ut til å være mest rett for hva jeg ønsker.

Veldig fornøyd med mine :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så enkelt dere gjør det for meg :D Jeg stoler på oppdretter og har sagt at jeg kommer til å stole på henne, men når hun samtidig spør om det er en av valpene vi har mer tro på så blir jeg usikker. Førstevalge-tispen blir hentet til helgen, så da får jeg i det minste bare to å velge mellom (eller la oppdretter velge mellom)

Kanskje jeg spør om video av en og en valp i ny situasjon slik du foreslo, @JeanetteH - hvis det faller seg sånn. Det er en god ide, men de har brukt ganske mye tid på meg allerede så vil ikke kreve for mye. De poster massevis av filmer og bilder av valpene :wub:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Anektdotisk erfaring sier at individ er av større betydning enn rase, fordi så mange faktorer spiller inn. Miljø vel så viktig som genetikk. Jeg har hatt to typiske gneldreraser, hvis første egenskap folk forbinder med dem er bjeffing, og ingen av de to lagde lyd. Så har jeg hatt en nusselig liten cavalier som var den verste gneldrebikkja ever. Den jeg har nå skulle liksom med letthet kunne trenes til å halse bare til spesifikke oppgaver og ellers tie. Treningen går fremover, men noen lydighet- og bruks-stjerne blir han antagelig aldri med meg i andre enden av båndet, mest pga lyden, som jeg overhodet ikke har kontroll over av-og-på-knappen på.  Har vokst opp med mange mynder i omgangskrets: afghansk, borzoi, irsk ulvehund, skotsk hjortehund og saluki. Disse går vel alle under ekstra store, men de var ekstra ålrighte også. Veldig lettvinte og greie hunder om en bare vil ha en for selskap, tur og kos, men noe upraktisk størrelse på dem alle. Golden og schæfer individer jeg vokste opp med var henholdsvis gjennomsnittlig bjeffete va nær taus,  men jeg har hørt skrekkeksempler av masete gneldreschæfer uten sidestykke også. Life is like a box of chocolates?       
    • Mange. Hva definerer du som "ekstra store"? Generelt sett er det spisshunder og vokterhunder som har litt lyd. Vokterhunder bjeffer sjelden mye, men de kan si fra når det er noen på døra/tomten/veien etc. Puddel og noen gjeterhunder kan også ha noe lyd, særlig i arbeid. Retrievere, fuglehunder, mynder, de store spanielene for eksempel.
    • De aller fleste hunder kan være familiehunder, det er få raser som ikke egner seg til det blant dagens brukshunder. Det handler mer om kapasitet og aktivisering i hverdagen generelt.
    • Hvilke større hunderaser over 15 kilo har ikke så mye lyd? Må også ikke være blant de som er ekstra store. 
    • Hvilke brukshunder kan også være familiehunder blant gruppe 1 ? Gjetere.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...