Gå til innhold
Hundesonen.no

krim anbefaling? (bøker)


antonia
 Share

Recommended Posts

Jeg elsker krim, og er avhengig av å lese før jeg legger meg. Nå har jeg lest ut alle krim"seriene" mine, og er på jakt etter en ny forfatter, og da gjerne "serie" bøker å lese!

Det må ikke være for tung lesing, for jeg kan være stuuptrøtt når jeg leser;)

Jeg har lest og likt;

Camilla Lackberg (fjellbacka serien)

Lars Kepler (joona)

Jussi Adler Olsen (avdeling q)

Johan Theorin

Unni lindell

Anne Holt

Jo Nesbø

Har likt best de fire førstnevnte:)

Noen boktips?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åsa Larsson sine bøker eeelsker jeg! Liker også Jan Mehlum sine bøker om Svend Foyn. En annen serie jeg har slukt, men som er litt atypisk krim, er Janet Evanowitch sine bøker om dusørjegeren Stephanie Plum. Masse humor, spenning, merkelige krimgåter, utrolig kult persongalleri - bøker du både ler høyt av og som du ikke klarer å legge fra deg. De MÅ ikke leses i rekkefølge, men det er en fordel å begynne med bok 1-3.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er også veldig glad i krim., og vi bruker å høre mye lydbøker når i er på langkjøring.

Karin Fossum har skrevet flere gode krimbøker med politimannen Konrad Sejer som hovedperson.

Har også hørt alle bøkene om advokat Svend Foyn, skrevet av Jan Mehlum.

Jorun Thørring skriver også god krim.

En av bøkene hennes, "Glassdukkene" , er akkurat spilt inn her i Tromsø, og er kinoklar i starten av denne mnd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Henning Mankell? Har hatt Wallander-serien på lista "alltid", men kommer meg aldri så langt at jeg får begynt på den.

Oh! Har også lest alt av henning mankell og karin fossum:p (ja jeg leser myyye)

Skriver ned alle tips, blir bokshopping på lørdag;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Leser ikke så mye krim, men en bok jeg likte godt var "flimmer" av Espen og Anne Holt.

Også likte jeg godt millenium triologien, til Stieg Larsson.

Gunnar Staalesen sin Varg Veum serie? :)

Darn, var vanskelig å liste opp de jeg har lest! Millenium triologien har jeg lest, og har filmene:p varg veum har jeg sett alt av, men faktisk ikke lest bøkene til!

Må kanskje begynne å skrive liste over hva jeg har lest, så jeg ikke bomkjøper på bokshopping;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå leser jeg nok mer krim enn de fleste, men her kommer mine favoritter:

Karin Slaughter

Jeffery Deaver

Karen Rose

Stieg Larsson

Alex Barclay

Agatha Christie

Arthur Conan Doyle

James Patterson (tidlig arbeid)

Tess Gerritsen

Peter James

Jørn Lier Horst

Jilliane Hoffman

Håper dette var til hjelp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå leser jeg nok mer krim enn de fleste, men her kommer mine favoritter:

Karin Slaughter

Jeffery Deaver

Karen Rose

Stieg Larsson

Alex Barclay

Agatha Christie

Arthur Conan Doyle

James Patterson (tidlig arbeid)

Tess Gerritsen

Peter James

Jørn Lier Horst

Jilliane Hoffman

Håper dette var til hjelp!

Herlig :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om du lurer på noe omkring de ulike forfatterne og seriene - typen krim osv, er det bare å spørre, har lest det meste av dem :)

Vet du hvor mange bøker det er i de forskjellige seriene? Og er det sammenhengende? Pløyer fort gjennom 300sider på en uke, så syns det er mest spennende når det har samme hovedperson o.l, og går over mer enn én bok;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet du hvor mange bøker det er i de forskjellige seriene? Og er det sammenhengende? Pløyer fort gjennom 300sider på en uke, så syns det er mest spennende når det har samme hovedperson o.l, og går over mer enn én bok;)

Rose har ulike personer, men de henger alle sammen gjennom slektskap og vennskap. Deaver har to ulike hovedpersoner, men begynner å bli gode mengder bøker på begge og begge veldig bra,, James har en hovedperson, det samme har Gerritsen, Slaughter har først en serie, hvor den ene hovedpersonen følger over i hennes nye serie. Hoffman følger mer ulike mennesker, men alle i relasjon til alle.

Enjoy!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bokhandlerarbeider med hovedfokus på krim her, så, eh, ja. Prøver å ikke nevne bøker/forfattere som allerede er anbefalt tidligere i tråden.

Serier:
Kristina Ohlsson - fire bøker ute, en ny på vei, samme etterforskere hele veien. Første bok heter "Askepott". God, lettlest krim.
Chelsea Cain - fem bøker ute (på norsk), samme karakterer, første boka heter "Ondskapens hjerte". Litt grotesk og eksplisitt til tider.
Tom Egeland - krim/thrillere litt i samme gate som Dan Brown, første bok heter Sirkelens Ende. Fire bøker hittil.
Jørgen Gunnerud - skrevet ett tonn med bøker. Tre av dem er fra Finnmark, første bok i den serien heter "Djevelen er en løgner."
Mo Hayder - Jack Caffrey-serien, første bok heter "Ritualer".
Jørn Lier Horst - lang, laang serie om samme etterforsker. Første bok heter Nøkkelvitnet. Korte og lettleste.

Lotte & Søren Hammer - søskenpar fra danmark som skriver krim sammen. Første bok heter "Udyr", andre er "Demonen som gråt". Veldig god krim, men også veldig beskrivende/grotesk, og blir for deskriptiv for enkelte.
Eriksson&Sundquist - Kråkejenta/Hungerilden/Pythias anvisninger. Ikke lest selv enda, men selger som bare det for øyeblikket. Blir anbefalt av mine kolleger iallefall.
Jan Erik Fjell - har tre bøker ute, første er "Tysteren". Folk er glad i å sammenligne han med Nesbø. Usikker selv på den sammenligninga, men men.


Enkeltstående (enn så lenge, noen av dem skal bli til en serie) bøker:
Gillian Flynn
- Flink pike, Åpne sår, Mørke rom. Psykologisk thriller, mer enn noe annet.
Rohde - Mørke hjerter. Nettopp kommen ut, kun tilgjengelig i innbundet enn så lenge. (Og e-bok!)
Samuel Bjørk - Det henger en engel alene i skogen

Bøker/forfattere vi fikk inn for ti minutter sida som jeg ikke har rukket å sette meg mer inn i:
Lene Kaaberbøl - Kadaver-doktoren
A. J. Kazinski - Søvnen og døden
Kaaberbøl&Friis - Gutten i Kofferten
John Connolly - Den hvite veien. (forlagsmannen jeg pratet med sammenligna den med "True Detective" når det kom til stemning.)


I april-kampanjen til ark får du to bøker til 129 kr av backlisten til nesbø, kepler, adler-olsen og egeland, så om du vil prøve egelands bøker er dette tida!

Ellers er goodreads.com en god kilde - de har de fleste norske/skandinaviske bøker liggende inne, og det er mange fine lister med gode anbefalinger der. :)


(Jeg blir over gjennomsnittlig engasjert i bøker. Yrkesskade. Håper du finner noe du liker, si i fra om du trenger mer, fordi jeg har masse på lager...)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Et oppstillingsbilde.  Tempo 3 måneder. 8,7 kg og 36 cm høy.   
    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...