Jump to content
Hundesonen.no

Unghundkurs


HKB
 Share

Recommended Posts

Jeg har hoppet i det og meldt meg og bikkjedyret på unghundkurs, for det er gøy og det kunne vi hatt godt av, men allerede nå begynner jeg å få litt kalde føtter.

Bikkjedyret er jo... pøbel? Hopper, danser, vil hilse på andre hunder, kan kaste seg fremover i båndet hvis han er dust. Vi bruker mye tid på å få fokus fra fremmed hund ( :jump: ) over på meg ( :x ).

Første kurset vi deltar på bortsett fra valpekurs og jeg er så nervøs. Tenk om alle har slike søte, snille hunder som sitter pent og kikker hengivent opp på eieren, så kommer vi med sprettballen som bare vimer rundt og setter i gang et kvitrekor fordi han gjerne vil kline med sidemannen?

Kan noen fortelle meg at det her ikke er så skummelt?

Link to comment
Share on other sites

Det er jo nettopp for sånne spretne ungfoler at unghundkursene begynte å poppe opp! :) Gled deg til kurs, du. Det ligger jo uansett aldri noe prestisje i deltakelsen på et sånt grunnkurs, så tenk på dette som en mulighet til å få jobbe med han i organiserte former heller enn å "utsette" tilfeldig forbipasserende for dere. :D

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest Snusmumrikk

Er det ikke derfor du har meldt deg på kurs da? For å få hjelp til sånne ting? De fleste går på kurs for å lære og å trene hund med hjelp :) Det er veldig få som er på kurs for å vise frem hvor flink hunden deres er, og enda færre som faktisk har en sånn superflink hund når de kommer på unghundkurs :)

Link to comment
Share on other sites

Jo, det er vel derfor jeg har meldt på kurs, men jeg fikk plutselig litt panikk. Hva om jeg ikke får til noe? Jeg er vel kanskje litt dum slik. :P

Men jeg får bare hoppe i det og håpe på det beste. Vi har jo absolutt godt av å få litt innput på jobbingen vår. :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Enig med Snusmumrikk, det er en fryktelig dårlig instruktør om dere ikke får til NOE. Dere vil nok få hjelp til å legge dere på et nivå dere takler. Og er dette et unghundkurs som alle andre unghundkurs så sitter det en haug mennesker rundt omkring og gruer seg til akkurat det samme som du gjør. "Hva om hunden ikke merker at jeg er med den en gang?", "Hva om den ikke vil ha godbiter en gang?" eller "Hva om hunden bare hopper og danser og bjeffer konstant?". Dere er nok flere ;)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg er litt motsatt jeg da. Visst er jeg stolt når hundene mine gjør som de skal uten problemer, men helst vil jeg at de skal vise seg fra sitt verste, så instruktørene faktisk kan hjelpe oss med de utfordringene vi har. Bring it on!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg er litt motsatt jeg da. Visst er jeg stolt når hundene mine gjør som de skal uten problemer, men helst vil jeg at de skal vise seg fra sitt verste, så instruktørene faktisk kan hjelpe oss med de utfordringene vi har. Bring it on!

Helt enig, kjedelig når man har problemer, tropper opp på kurs og hunden viser seg fra sin beste side *se på kua..*

Til ts: dette går helt fint!

Link to comment
Share on other sites

Nå lo jeg litt, for jeg hadde det HELT likt :D Min er mongo for tiden, skal aller helst være overalt hele tiden når vi er ute, og oppføre seg? Pfft, det kan man gjøre inne når man er trøtt :D Men kurset var kjempenyttig, instruktøren veldig forståelsesfull, og alle hadde sitt å bekymre seg for. Noen med sprettlopper som min og din, noen med utagerende hunder, noen som bjeffet konstant, noen med en hund som tenkte "neh" til alt og alle – man er på kurs for å få hjelp! :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Har lest gjennom den ja, men som jeg nevnte ønsker jeg ferskere innvendinger siden selv de tidligste svarene der er noen år gamle. Ja gjør det ikke enkelt for meg selv. Diesel er absolutt ikke uaktuelt, blir nokk det om jeg går for en form for varebil! Bensin er bare det som hadde vært optimalt med mitt kjøremønster og hybrid hadde bare vært foretrukket mtp lavere utgifter. Hvorfor vil du bytte til Caddy? Hvilken modell hadde du og synes du det har funket bra?
  • Denne dukket opp i flyttelasset i dag, må le litt, det er noen år siden!
  • Skal du ha hybrid (ikke plug-in) og firehjulstrekk, er det ikke mye å velge i i den prisklassen og nyere enn 2017. Er diesel helt uaktuelt?  Selv har jeg SUV-varebil, hatt den i 10år. Plass til to store bur ++. Diesel og firehjulstrekk. Når den skal byttes ut blir det mest sannsynlig Caddy. 
  • Skrev en masse om god erfaring med Berlingo Multispace her, men den oppfyller ikke kravene etter at jeg leste innlegget ditt en gang til. Nå ser jeg det er mange tråder om hundebiler på forumet, men om du ikke har sett den allerede så ta en titt på denne, som tar for seg litt med ulike løsninger og innredninger:  
  • Hei! Jeg er på jakt etter en ny bil ila høsten/vinteren og sliter veldig med hva jeg skal gå for, da det er fordeler og ulemper med alle jeg finner. Jeg er heller ikke så god på bil selv og ombestemmer meg hele tiden😅 Så håper noen her har tips og andre synspunkter! Jeg har en gammel Rav4 som har bra med plass, men med alt utstyret jeg har er baksetene alltid fylt og veldig rotete. Så jeg ønsker bedre plass/et bedre system på innredningen. Kjører mest korte strekninger i hverdagen og kun lengre om sommeren, da til diverse konkurranser og kurs. Jeg har to cockere som skal ha plass i hvert sitt bur og det holder med kun 2 seter. Dette blir min hovedbil. Bor i Nord-Norge så den må takle litt vær og ymse veier. Mine krav: automat, firhjulstrekk, nyere modell (helst etter 2017), rundt 300k, helst hybrid(ikke full el-bil eller plug-in), selvfølgelig driftssikker og ikke alt for dyr i bruk. Vil helst kjøpe fra en merkeforhandler. Per nå står jeg mellom 3 typer biler: 1. Vanlig SUV. Mest sannsynlig en RAV4 hybrid med takboks og opphøyd gulv i bagasjerommet, evt andre modeller med stort bagasjerom om noen har tips. Positivt: hybrid, billig i drift, enkel å vedlikeholde, kommer ofte med lang garanti, vet jeg er fornøyd med denne typen bil. Minus: mindre plass og ganske dyr i innkjøp da jeg må ha en 2019 modell eller nyere for å få flatt bagasjerom. 2. SUV varebil. Positivt: Veldig god plass, en type bil jeg liker å kjøre og tror egentlig en slik en hadde vært perfekt. Minus: Ekstremt vanskelig å få tak i med mine ønsker, de få modellene jeg har funnet har kjente feil/kjørt veldig langt, dårligere komfort, og diesel er ikke optimalt for mitt kjøremønster. 3. Kassebil, typ Caddy. Positivt: Kanskje litt for god plass, mulighet til å lage soveløsning inni bilen(men usikker hvor mye dette blir brukt), lett å få tak i, og får en billigere og nyere bil enn de andre to alternativene. Negativt: Mye tilrettelegging som må til(isolering, bytting til gittervegg, mm), diesel, usikker hvor god de er å kjøre og må si det ikke er de fineste bilene, selvom det ikke burde ha noe å si😂 Kunne gjerne hatt en kassebil som bil nr. 2, men frister mindre som bil nr. 1. Noen som har noen tips eller innvendinger? Har sett litt i de andre trådene, men de er jo ganske gamle nå og finner ikke akkurat det jeg er ute etter ☺️
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...