Jump to content
Hundesonen.no

Tisser ikke


Huldra
 Share

Recommended Posts

I en liten uke nå har hunden, 8,5 år gammel tispe, urinert sjeldnere enn vanlig. Til vanlig tisser hun i hagen om morgenen, når jeg kommer hjem, og på kvelden. Vi går tur på ettermiddagen, da tisset hun ofte. Nå har hun "sluttet" å tisse i hagen, og tisser bare på tur. Det er ikke absolutt hver dag vi er på tur, så da har jeg måttet ta på henne bånd og gått en liten tur for å få henne til å tisse. Hun har aldri hatt UVI før. Det er veldig uvanlig for henne å ikke tisse, så jeg lurer veldig på hva det er, men så lenge hun tisser på tur tenker jeg at det umulig kan være veldig farlig? Hun virker ellers pigg og frisk, normal matlyst såvidt jeg kan se. Drikker kanskje litt lite, derfor har jeg begynt å gi henne mye vann sammen med maten, mulig derfor hun drikker enda mindre..

Hun kan få beskjed om å tisse, og forstår tydelig hva jeg mener, for hun setter seg ned i tissestilling, men tisser ikke. Det er som om hun prøver, eller vil si meg at hun ikke må tisse nå. Men hun kan da ikke gå fra kl 1530 en ettermiddag og ikke vil tisse verken den kvelden eller morgenen etter...?

Kan hun ha UVI selv om hun ikke tisser ofte?

Link to comment
Share on other sites

Det kan være urinstein eller krystaller, som blokkerer, og gjør at hun ikke får tisset så ofte. Det kan være enklere å tisse når hun har samlet opp en del, slik at det får presset seg ut, høyere trykk. Ville tatt en tur til dyrlegen og tatt UL og evnt. røntgen, + en urinprøve.

Edit: og det er ikke bra at det går så lang tid mellom hver gang hun tisser, 12 timer er vel grensen før det regnes som skadelig, iallefall det jeg har hørt.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hun tisser ikke i hagen, men så snart vi kommer på tur tisser hun. Like mye som før, dvs markerer i hytt og pine. For å tisse i hagen må hun ha fått i seg mye drikke.

Hun hadde et forbytte for noen uker siden, fra V&H til tørrfor. Drikkemengden økte drastisk, men nå har den sunket til "det normale" igjen. Jeg har blitt veldig flink å blande ut maten hennes med rikelig med vann. Hun drikker generelt lite, og har alltid gjort det.

Dyrlege har jeg også tenkt på, men det rimer ikke at hun skal tisse i normal frekvens med en gang vi kommer utenfor hagen? Har tenkt på UVI, krystaller/stein og svulst.

Link to comment
Share on other sites

Jeg vannet det ikke ut i starten, da drakk hun like mye på en dag som hun ellers pleier på en uke... Nå som jeg vanner det ut, drikker hun ikke, evt veldig veldig lite. Så jo, jeg vanner nok ut litt i meste laget, men samtidig garanterer det meg at hun får i seg vann. Og jeg tenker at vann må være bra, spesielt hvis det er snakk om stein. Skal kontakte dyrlegen på mandag dersom det ikke blir noen endring i løpet av helgen. Hun virker altså helt fin ellers, og tisser jo på tur..

Link to comment
Share on other sites

Jeg vet, men har hørt om noen med uvi som ikke klarte å tisse. Prøvde å finne ut hvorfor, men fikk ikke noe godt svar egentlig.

Sent from my GT-I8190N using Tapatalk

Slimhinnene kan bli så betente og hovne at man ikke får til å tisse, selv om man vil. Så enkelte tisser mindre/sjeldnere enn normalt når de har uvi.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tisset i går kl 19 ca, ville ikke tisse igjen i ti-elleve-tiden på kvelden. Fikk tilbud om å tisse ca 10 i morges, men gjorde ingenting. Gikk en liten times tur ca 1130-1230, tisset da ni ganger, inkl markeringer, bæsjet tre ganger. Så ja.... hvor mye plages hun egentlig? Det er normalt for henne å tisse så ofte på tur når hun går løs og får markere så mye hun vil.

Link to comment
Share on other sites

Vet ikke helt om jeg skjønner problemstillingen. Hun tisser altså normalt på tur, men ikke i hagen? Kan du ikke gå tre turer med henne om dagen -> problem solved...

Skjønner at det er rart at hun har sluttet å tisse i hagen, men om hun ikke er syk, så kan det vel bare være en persolinlighetsendring. Mange hunder nekter å gjøre fra seg i hagen.

Link to comment
Share on other sites

Jeg skjønner hva du mener, men jeg blir bekymret fordi det er en endring, og den kom plutselig. Det tyder på at noe ikke er som det skal. En personlighetsendring er heller ikke "bare bare" i min verden..

Link to comment
Share on other sites

Urinprøve viste bittelitt krystaller (strutvitt), men så lite at dyrlegen mente det nesten ikke skulle ha noe å si. Pga fôrskifte for en måneds tid siden, tenker vi at det kan ha noe med saken å gjøre, og ble anbefalt å bytte tilbake til V&H. :) UL viste fin blære, ingen stein, ingen svulst, ingen fortykking av blæreveggen. De knukne tennene ble også sjekket og funnet i orden.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Personlig mener jeg det generelt ikke er innafor å velge valp etter farge, men har man preferanser grunnet noe praktisk (alternativt helserelatert) så tenker jeg det er en bedre grunn enn bare en kosmetisk preferanse. Men ser du på foreldrene/linjene så er det kanskje begrenset hvilke farger som kan komme også. 
  • Jeg har SUV med fem seter. La ned baksetene og har stort bur bak forsetene (svært godt stroppet fast) med utgang på sidene. Liker god å ha bur der med tanke på luftsirkulasjon, i tillegg har jeg da hele bagasjerommet fritt til ting og tang 😊  Kommer til å kjøpe stor varebil når hund nr 2 og 3 kommer i hus om noen år, men elsker å kjøre robust bil med god komfort som i tillegg ikke tar all verdens med plass, og ved å legge ned setene fremfor å kjøpe en SUV med to seter ble valgmulighetene mye større.
  • Nå har jeg hatt min Caddy i noen uker og jeg kan absolutt si at den ikke sluker drivstoff. Har kjørt endel småturer og ett par lengre, virker veldig bra enn så lenge😊
  • Uenig med mye av det Quest skriver over her. Valper SKAL sove mye og om de ikke får nokk søvn går det fort over i destruktiv atferd. Å bruke et inngjerdet område er helt topp for de hundene som trives med det og nødvendig for mange. Å behandle en hund som en baby kan være mye mer negativt enn man tror, og dette kommer fra ei som elsker hundene sine helt ekstremt!  Nå har det jo gått litt tid siden du skreiv innlegget og håper dere har god fremgang, men her er litt tips hvis du fortsatt trenger noen😊 Jeg fikk meg en valp på 8 uker i mai og startet med hjemme aleine treningen to dager etter hun kom hjem, når hun da var komfortabel i leiligheten, med meg og min andre hund. Når jeg måtte tilbake på jobb 4 uker seinere kunne hun være hjemme aleine en hel arbeidsdag uten noe uro eller uhell. Selvfølgelig er alle hunder ulike, men med rett trening og struktur får man det fint til mens de er små. Først må du finne et område valpen kan føle seg trygg i. Min har et stort gitterbur som er stripset fast i en barnegrind, slik at hun selv kan velge hvor hun vil sove og har litt ekstra plass. Her er hun for å både unngå uønsket atferd i leiligheten og for å skjerme den voksne, og vi blir nokk å bruke den en god stund fremover. Inni her har hun en seng, skål med vann og et par trygge tyggeleker. Så må du gjøre området trygt og koselig, jeg gjorde dette ved å gi alt av måltider og tygg inne i området, i tillegg til å flytte valpen inn i grinda når hun var trøtt. Når hun våknet tok jeg henne ut før hun rakk å syte om at hun ville ut på do. Du må starte i det små, ha valpen inne i området i korte perioder når den er trøtt og sakte øk tiden og hvor du er/ikke er. Jeg har et kamera som jeg følger med på henne igjennom. Parallelt bør du ikke la valpen følge etter deg overalt og min sover også i bur om natten. De første gangene jeg forlot huset (med den andre hunden) peip og hoppet hun i ca 10 minutter før hun la seg til å sove i 1 time, litt uro er helt normalt i starten. Her må du bare lese din hund og følge med om den faktisk blir stresset og helt fra seg, eller bare syter fordi den vil være med deg. De skal sove mye i løpet av en dag, så utnytt den tiden på å trene på 😊 
  • Jeg var i akkurat samme sitasjon som dere med ganske så lik bakgrunn og ønsker for et par år siden, bare at jeg var aleine om det. Så fikk høre akkurat det samme😂 Fikk meg valp siste året på masteren og det var det beste valget! Vi fikk begge gode rutiner, valpen måtte trene på å sove i grinda si mens jeg skreiv, så tok vi felles lufte- og treningspauser ved behov. Jeg fikk nylig valp nr. 2 og må si at det var mer avslappende å få valp som student enn når man er i fult arbeid og ikke kan ha valpen med på jobb. Det går helt fint det også med målretta trening, men det er hakket mer stressende og krever mer planlegging. Ikke la det at dere er studenter stoppe dere, høres ut som dere vet hva dere går til og har tenkt godt gjennom dette. Så jeg ville gått for det om den perfekte valpen dukket opp.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...