Gå til innhold
Hundesonen.no

Tisser ikke


Recommended Posts

I en liten uke nå har hunden, 8,5 år gammel tispe, urinert sjeldnere enn vanlig. Til vanlig tisser hun i hagen om morgenen, når jeg kommer hjem, og på kvelden. Vi går tur på ettermiddagen, da tisset hun ofte. Nå har hun "sluttet" å tisse i hagen, og tisser bare på tur. Det er ikke absolutt hver dag vi er på tur, så da har jeg måttet ta på henne bånd og gått en liten tur for å få henne til å tisse. Hun har aldri hatt UVI før. Det er veldig uvanlig for henne å ikke tisse, så jeg lurer veldig på hva det er, men så lenge hun tisser på tur tenker jeg at det umulig kan være veldig farlig? Hun virker ellers pigg og frisk, normal matlyst såvidt jeg kan se. Drikker kanskje litt lite, derfor har jeg begynt å gi henne mye vann sammen med maten, mulig derfor hun drikker enda mindre..

Hun kan få beskjed om å tisse, og forstår tydelig hva jeg mener, for hun setter seg ned i tissestilling, men tisser ikke. Det er som om hun prøver, eller vil si meg at hun ikke må tisse nå. Men hun kan da ikke gå fra kl 1530 en ettermiddag og ikke vil tisse verken den kvelden eller morgenen etter...?

Kan hun ha UVI selv om hun ikke tisser ofte?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kan være urinstein eller krystaller, som blokkerer, og gjør at hun ikke får tisset så ofte. Det kan være enklere å tisse når hun har samlet opp en del, slik at det får presset seg ut, høyere trykk. Ville tatt en tur til dyrlegen og tatt UL og evnt. røntgen, + en urinprøve.

Edit: og det er ikke bra at det går så lang tid mellom hver gang hun tisser, 12 timer er vel grensen før det regnes som skadelig, iallefall det jeg har hørt.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hun tisser ikke i hagen, men så snart vi kommer på tur tisser hun. Like mye som før, dvs markerer i hytt og pine. For å tisse i hagen må hun ha fått i seg mye drikke.

Hun hadde et forbytte for noen uker siden, fra V&H til tørrfor. Drikkemengden økte drastisk, men nå har den sunket til "det normale" igjen. Jeg har blitt veldig flink å blande ut maten hennes med rikelig med vann. Hun drikker generelt lite, og har alltid gjort det.

Dyrlege har jeg også tenkt på, men det rimer ikke at hun skal tisse i normal frekvens med en gang vi kommer utenfor hagen? Har tenkt på UVI, krystaller/stein og svulst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vannet det ikke ut i starten, da drakk hun like mye på en dag som hun ellers pleier på en uke... Nå som jeg vanner det ut, drikker hun ikke, evt veldig veldig lite. Så jo, jeg vanner nok ut litt i meste laget, men samtidig garanterer det meg at hun får i seg vann. Og jeg tenker at vann må være bra, spesielt hvis det er snakk om stein. Skal kontakte dyrlegen på mandag dersom det ikke blir noen endring i løpet av helgen. Hun virker altså helt fin ellers, og tisser jo på tur..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vet, men har hørt om noen med uvi som ikke klarte å tisse. Prøvde å finne ut hvorfor, men fikk ikke noe godt svar egentlig.

Sent from my GT-I8190N using Tapatalk

Slimhinnene kan bli så betente og hovne at man ikke får til å tisse, selv om man vil. Så enkelte tisser mindre/sjeldnere enn normalt når de har uvi.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tisset i går kl 19 ca, ville ikke tisse igjen i ti-elleve-tiden på kvelden. Fikk tilbud om å tisse ca 10 i morges, men gjorde ingenting. Gikk en liten times tur ca 1130-1230, tisset da ni ganger, inkl markeringer, bæsjet tre ganger. Så ja.... hvor mye plages hun egentlig? Det er normalt for henne å tisse så ofte på tur når hun går løs og får markere så mye hun vil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke helt om jeg skjønner problemstillingen. Hun tisser altså normalt på tur, men ikke i hagen? Kan du ikke gå tre turer med henne om dagen -> problem solved...

Skjønner at det er rart at hun har sluttet å tisse i hagen, men om hun ikke er syk, så kan det vel bare være en persolinlighetsendring. Mange hunder nekter å gjøre fra seg i hagen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skjønner hva du mener, men jeg blir bekymret fordi det er en endring, og den kom plutselig. Det tyder på at noe ikke er som det skal. En personlighetsendring er heller ikke "bare bare" i min verden..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Urinprøve viste bittelitt krystaller (strutvitt), men så lite at dyrlegen mente det nesten ikke skulle ha noe å si. Pga fôrskifte for en måneds tid siden, tenker vi at det kan ha noe med saken å gjøre, og ble anbefalt å bytte tilbake til V&H. :) UL viste fin blære, ingen stein, ingen svulst, ingen fortykking av blæreveggen. De knukne tennene ble også sjekket og funnet i orden.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei sonen!  År 5 uten hund. Nå er jeg lei. Har vært innom de fleste rasene (altså vurdert) og har over gjennomsnittet (nerde) kunnskap om raser, men allikevel sliter jeg litt med å lande. Kanskje dere kan hjelpe?  Springer eller Sheltie. Meeennnnn. Springer: redd pelsstell men skjønner at man kan klippe den I sportsklipp uten å barbere eller ødelegge pels.  Sheltie: hater bjeffing, ser på fb gruppene at 9/10 sliter med unødvendig bjeffing og at de ikke egner seg I ymse sport grunnet lyd...   Hva skal jeg med hund?  Familie hund som jeg kan trene med og dra på kurs/seminar med. Lære mer hands on, har masse bok kunnskap men mangler litt hundespråk forståelse og hvordan løse problemer. Går turer i fjell og skog. Er mye ute og diller med barna.  Jeg har stor familie, 2 små barn, 1 stort. Mye barn innom på besøk.  Kom gjerne med andre forslag, men har vært igjennom alle rasene og slått de fra meg av forskjellige årsaker. Hjertet mitt vil en ny bruksschæfer tispe men hjerna sier nei  
    • Jeg er tispemennenske, og trives mye bedre med tisper enn hannhunder.  Men jeg oppfatter ofte hannhunder som mer kosete, og lojale.  De er ofte "dummere" enn tispene synes jeg.. Skal ha tispe denne gangen også. 
    • Jeg får ofte raskere bånd med hannhunder jeg omgås, men jeg har nok selv landet på at det er tisper jeg skal ha nå. Foretrekker å ha hund som ikke skal tøffe seg eller bli tøffet på av andre hunder (og min erfaring er at dette er svært mye mer utbredt blant hanner enn tisper, selv om det det å forvente uansett kjønn blant noen raser), og synes ikke det er stas med høy kjønnsdrift hele året og stresset det kan medføre heller. Men hanner er generelt noe friskere (på den måten at det er flere tisperelaterte plager enn hannhundrelaterte) og ikke variabel i forhold til egen syklus som noen tisper er. 
    • Hannhunder kan sikkert være fine dyr for noen, men det er dessverre ikke min personlige opplevelse, og den jeg har hatt ga ikke særlige gode erfaringer med kjønnet. Jeg foretrekker helst tisper, især siden man nå ønsker drive oppdrett. Syntes de er mer seriøse, ærlige og stabile oppå det igjen. For ikke å snakke om manglende snoppevask, markering og lettere for samkjønnsaggresjon For all del, jeg kjenner trivelige hannhunder, og en gang i fremtiden var planen å forhåpentligvis importere en trivelig og fin en. Men har skjønt at å planlegge hund skal jeg ikke gjøre, det går aldri som jeg vil   
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...