Jump to content
Hundesonen.no

Pluttefit med tur, film og kake


plutte
 Share

Recommended Posts

1. mars byrja sånn ca klokka ni, og kvart over ni meinte Vaffel at det var på tide å stå opp, så han hadde henta hårbørsten min.
92547aab-1e35-4474-8ea7-cb6ce09489dc.jpg


Ca 10-11 åt me frukost, den gløymde eg å dokumentere. Men klokka 11:08 sat eg og pluttemannen og spelte sjakk. (Han vant)
38c519ed-7cd3-42ef-805a-ee87573d9f1d.png

Klokka 12 gløymde eg å ta bilde, hugsar ikkje kva eg dreiv med, sikkert somling i ei eller anna form, for like etter har me gått i bilen for å køyre til Åsane for å gå denne turen, anbefalt i ein annan tråd her inne, der me var omtrent klokka 13:00, og omtrent ved parkeringsplassen stod dette fine skiltet.
3c40b980-8cd3-4ac4-a1e8-a5faf30dc08d.jpg

Ca 14:00, nesten oppe. (Me gjekk forøvrig tydeligvis feil veg, tok til høgre i staden for til venstre. Men ein fantastisk fint uansett, og veldig lenge sidan eg har blitt så forelska i eit turområde!)

Her sønn og dyr.

506c6926-4fd6-4e1e-a31f-861d2827bb6d.jpg

Ca 15:00, på veg ned.

7dfc1351-a92f-4f7f-950f-71e99124c7c3.jpg

Ca 16:00

Har vore på apotek og kjøpt linsevæske, og er no på kinarestaurant. Min stakkars sønn har aldri ete kinamat, og dette var ein kulinarisk utfordring for den sære gane. Han endte på dagens, svinekjøt med soyasaus, det såg nok minst skummelt ut, men falt ikkje akkurat i smak. :P Eg hadde chop suey med oksekjøt, var heilt greit. Dyrt var det og, ikkje så veldig vellykka egentlig.

Her, pluttesønnens delikate mat:

e188237b-e286-4df0-8444-982f6a086ce2.jpg

Litt før 17:00, sønn øvekøyrer heim fra Åsane, her demonstrert ved ekstraspeil, som eg ser eksepsjonelt mykje ut av.

2014-03-01162413-1.jpg

Litt før 18:00, Vaffel har fått hjortebein. (Og eg tar ein dupp)

2014-03-01173202-1.jpg

Klokka sju vaska eg kle men hadde ikkje mobil så vart ikkje bilde. Og så såg me ein episode av Dr Who på BBC. Ca klokka åtte-ni: Farger håret/pynte seg med rema 1000.
3da5eaae-c822-4d12-a335-15e9adb7f0ec.jpg

Ca halv ti trur eg, minilydighetsøkt med Vaffel medan me venta på kake om akkurat har gått i ovnen.

2014-03-01232640.jpg

Ca halv tolv, kake! Vaffel blir 1 år på mandag men då er ikkje pluttesønnen her, så me måtte feire i dag. :D

d6952cce-cb6a-45f4-a583-f15909be536f.jpg

Resten av kvelden åt me kake medan me såg film (Tropic Thunder), strikka Kjekkasgenser (meg), og spelte WoW (sønn).

2014-03-02001859.jpg

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Åhhhh, den kaken så god ut! :drool::drool:

:heart: Åsane :heart:

Den var dødsgod! Mest vellykka kaka eg nokon gong har laga, utan at det eigentleg seier så mykje. :P Blir laga igjen, og neste gong med enda meir eple, kunne nok brukt nesten dobbelt så mange. (Oppskrift frå detsoteliv.no)

Så bra turen ble vellykket! Hvor var det dere gikk feil?

Eg skreiv visst feil, me tok til venstre i staden for høgre, og enda med å gå over Tellevikfjellet (trur eg?) Vart ein runde der me kom ned att på same stien som me begynte på. Utrulig fin tur alikavel altså, flott fjell og fantastisk sti. Eg fekk både trollskogen eg elskar, vakker vidde og nydelig skogssti, så eg skal definitivt gå der omatt fleire gonger. :D

Hadde planlagt å ta til høgre og gå rundt det vatnet, den raude stien du teikna inn her, men me tok altså til venstre omtrent rett etter vatnet i staden. Eg veit kvar me gjekk feil altså, var berre eg som gløymde forskjellen på venstre og høgre og kvar vatnet var. :D Dritfin utsikt når me kom opp og kunne jo sjå stiar i alle retningar så der var det mange muligheter.

Tusen takk for tips, eg verkeleg verkeleg elska det området og skal bruke det masse!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ååå så kult! Ja, vi gikk rundt den veien en gang, krysset en del stier. Skulle ønske jeg hadde bil, så ville jeg vært mer i det området der. Utrolig fint å se alle byfjellene fra den siden, merkelig perpektiv på byen jeg ser hver dag! Og så er det helt stille i fjellet, man hører ikke trafikken fra byen sånn som i sentrum. Var det ikke for bratt for Plutte? Så morsomt at du likte det så godt :D

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ååå så kult! Ja, vi gikk rundt den veien en gang, krysset en del stier. Skulle ønske jeg hadde bil, så ville jeg vært mer i det området der. Utrolig fint å se alle byfjellene fra den siden, merkelig perpektiv på byen jeg ser hver dag! Og så er det helt stille i fjellet, man hører ikke trafikken fra byen sånn som i sentrum. Var det ikke for bratt for Plutte? Så morsomt at du likte det så godt :D

Me skjønte ikkje heilt kvar me var, såg Knarvik men trudde ikkje at det var det me såg, så sjekka kart og sånt når me kom att, og tok litt bilder, det må jo ha vore Knarvik. :P

Bittelitt småbakker var det jo, og eit og anna høgt steg, men det gjekk visst bra med pluttemann. Me gjekk rimelig sakte og roleg (dvs pluttesønn og vaffel sprang som tullingar, men hadde grei innkalling begge to. :ahappy: )

Var stille ja, var ikkje ein einaste fuggel ein gong!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Du og du så flott han er😍😍
  • Tusen takk! Dette var veldig oppklarende!😊😊
  • Det finnes en sensitiv-utgave av Hill's i/d, kanskje hunden din tåler den? Litt avhengig av hva hun er allergisk mot.
  • Prøver å ignorere det faktumet at det kommer en pubertet... Ikke bare én, men to, faktisk. Tjohei! I mens koser jeg med med Ild (7mnd) som har begynt treningen sin som gjeterhund, hun har tent til og viser at hun er litt unghund allerede. Også denne lille spiren da, Pod (3mnd), det skal bli spennende å se om det blir noe av han også. Link til video
  • De fleste gjeterhunder har en lavsesong mellom innsett på høsten og lamming/beiteslipp på våren, det er helt normalt. Så det ser jeg ingen utfordring med, om man har andre aktiviteter hunden kan bedrive i tillegg Bare vær klar over at det å trene en gjeterhund tar mye tid og innsats, især om man ikke har gjort det før. Man må også forvente at det for din søster ikke bare er å overta hunden, også hun må trene og bli kjent med den. Det sagt, så må det da være en midt-i-blinken løsning, om hun ikke kan ha hund selv og dere likevel vurderer rasen. Som tips er å ta kontakt med lokale gjeterhundlag for bistand, og for all del kjøp valp etter foreldre hvor BEGGE er godkjente gjeterhunder, ikke bare annonsert som 'den gjeter'. Mine har lavsesong på vinteren, selv om vi prøver å ha tilgjengelig trening, så er det lite arbeid for dem og ikke alltid vær og føre spiller på lag. Vi driver da med litt annen trening sporadisk, og passer på å holde kroppene deres fysisk i gang med trekk og tur. Vi gleder oss alltid til våren! I høysesong både jobber og konkurrerer dem aktivt, da har vi lite tid og overskudd (for min del) til annen trening. Det sagt, så er en velbalansert border collie fullt i stand til lengre perioder med ro og lite aktivitet, man burde bare ikke ha det som utgangspunkt når man går til anskaffelse av rasen. Veit ikke om det var svar på spørsmålene dere skulle ha, men!
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...