Jump to content
Hundesonen.no

Prinlgen og co... 1.mars EFIT


Pringlen
 Share

Recommended Posts

Vel - prøver dette, og det var jo gøy :)

Startet dagen kl.9.00 med å hanke inn sauer på rømmen. Ingen bilder av det da. Aner ikke hvordan de kom ut, så det skjer nok igjen...

10.00: I skogen og slipper støveren. Skjer ikke en dritt.... (dårlig søk, et kort fotarbeide uten låt)

ef_1.jpg

11.00: Fortsatt i skogen, og skjer ikke noe mer... (bortsett i fra at støveren fant en turgåer som var sååå kul - bli med deg kanskje??)

ef1_2.jpg

12.00: Hjemme og frokost til de to yngste.

ef1_4.jpg

13.00: Kaffekopp og fjøsboka...

ef1_5.jpg

14.00: Fortsatt kaffe og PC, men nå over på interiørblogger. De har så lyse pene hjem, alle sammen... :drool: (ja, jeg vil ha litt oppgradering...)

ef1_6.jpg

Tenker "barna" hadde kost seg med hvite linmøbler? :wub:

ef1_7.jpg

15.00: Tid for pleie av eget hus.... Her presentert ved drittsekken som krever daglig aktivisering for å trives;

ef1_8.jpg

16.00: Legge seg nedpå litt. Pringlebarnet benytter som vanlig sjansen til å ligge på armen. Lillesøster Meera hermer, og gir seg ikke før hun får komme opp..

ef1_9.jpgef1_10.jpg

17.00: Våkner opp til nysnø :blink:

ef1_11.jpg

18.00: På tur med en trio..

ef1_12.jpg

19.00: Neste gjeng...

ef1_13.jpg

20.00: Middag på gang. Rådyr - selvsagt skutt for en av bikkjene.

ef1_14.jpg

21-22.... Middag etter hvert med mye tv og litt rødvin innimellom. Den kom på bordet til slutt..

ef1_15.jpg

23.00: Dessert også...

ef1_16.jpg

Fram til 24.00: Jack og rødvin...

ef1_17.jpg

Og sånn går no dagan :P

 • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Okay. Den middagen din kommer jeg til å drømme om tror jeg :| Herlighet, få ting som er så utrolig godt som rådyrstek :o:drool::drool:

Jeg er egentlig ikke glad i strihårede hunder, men de dachsene dine var fryktelig søte!! Tror det er en av de få hunderasene jeg liker som strihåret :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tømmerveggene mine digger jeg, altså :P De var dekket av gul panel når vi flyttet inn :blink: Det er sofa og stoler jeg først og fremst drømmer om å bytte ut. I noe lyst og vakkert og dyrt - som går ekstremt dårlig sammen med 9 møkkete bikkjer...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det finnes en sensitiv-utgave av Hill's i/d, kanskje hunden din tåler den? Litt avhengig av hva hun er allergisk mot.
  • Prøver å ignorere det faktumet at det kommer en pubertet... Ikke bare én, men to, faktisk. Tjohei! I mens koser jeg med med Ild (7mnd) som har begynt treningen sin som gjeterhund, hun har tent til og viser at hun er litt unghund allerede. Også denne lille spiren da, Pod (3mnd), det skal bli spennende å se om det blir noe av han også. Link til video
  • De fleste gjeterhunder har en lavsesong mellom innsett på høsten og lamming/beiteslipp på våren, det er helt normalt. Så det ser jeg ingen utfordring med, om man har andre aktiviteter hunden kan bedrive i tillegg Bare vær klar over at det å trene en gjeterhund tar mye tid og innsats, især om man ikke har gjort det før. Man må også forvente at det for din søster ikke bare er å overta hunden, også hun må trene og bli kjent med den. Det sagt, så må det da være en midt-i-blinken løsning, om hun ikke kan ha hund selv og dere likevel vurderer rasen. Som tips er å ta kontakt med lokale gjeterhundlag for bistand, og for all del kjøp valp etter foreldre hvor BEGGE er godkjente gjeterhunder, ikke bare annonsert som 'den gjeter'. Mine har lavsesong på vinteren, selv om vi prøver å ha tilgjengelig trening, så er det lite arbeid for dem og ikke alltid vær og føre spiller på lag. Vi driver da med litt annen trening sporadisk, og passer på å holde kroppene deres fysisk i gang med trekk og tur. Vi gleder oss alltid til våren! I høysesong både jobber og konkurrerer dem aktivt, da har vi lite tid og overskudd (for min del) til annen trening. Det sagt, så er en velbalansert border collie fullt i stand til lengre perioder med ro og lite aktivitet, man burde bare ikke ha det som utgangspunkt når man går til anskaffelse av rasen. Veit ikke om det var svar på spørsmålene dere skulle ha, men!
  • Tusen takk, alle, for deling av erfaringer. Nå er det slik at hunden har fôrallergi, og går på et Specific-fôr. Så jeg tør ikke skifte fôr uten videre, til for eksempel Hills. Men ringte dyreklinikken i dag, og fikk time i morgen, siden det nå har pågått i to uker. Vet ikke hvor lenge mage-/tarm-infeksjoner kan vare? Kjenner jeg er veldig spent, håper på en relativt "grei" diagnose. Men takk igjen for innspill! 
  • Personlig er jeg fortsatt litt skeptisk til miniaussie. Selv om det er blitt en mer etablert og godkjent rase så har det vært mye rusk på dem (dårlig mentalitet, og jeg aner ikke hvordan det er med leddproblematikken), og jeg aner ikke hvordan de er bruksmessig. Jeg ville ikke hengt meg så veldig opp i det med førstegangshund, så lenge dere er innstilte på å sette dere inn i hundehold og trening, og prioritere det hunden trenger. Om lydighet og agility er målet ville jeg valgt sheltie av de alternativene du nevner. De kan bjeffe en del, og krever litt pelsstell (børsting regelmessig), men er fine familiehunder, aktive og som oftest ganske lette å trene. Selv er jeg ganske svak for kooikeren, men den er litt særere og mer krevende å trene. Anbefaler dere å lese rasestandarden og RAS-dokumentet på NKK eller raseklubb-sidene, og dra gjerne på noen treff eller arrangement der dere møter flere hunder av rasen og får se hvordan de er. Snakk med eiere og oppdrettere og få ulike erfaringer, så blir det kanskje litt lettere å velge.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...