Jump to content
Hundesonen.no

Hvordan lære en hund å like å være aleine?


Trillian
 Share

Recommended Posts

Jeg lurer litt, har en hund som ikke har vært glad i å være aleine og han har holdt mange ule/pipe konserter når han ble "forlatt". Vi har jo trent mye på dette, og når han har på seg thundershirt går ting myyyyye bedre. Men jeg synes fortsatt ikke han fungerer helt optimalt aleine.

Vi filmer han når vi går så vi har god oversikt over oppførselen hans. Han er helt rolig når vi går, men etter et par minutter (når han skjønner vi ikke kommer tilbake) begynner han å stresse. Han piper litt, kanskje ett og annet ul, og kan løpe litt rundt i leiligheten for å dobbelsjekke at vi er vekk. Bruker kanskje fem minutter på å innse at han er aleine og roe seg ned. Hvordan kan vi egentlig unngå/trene vekk denne reaksjonen?

Problemet er også at han ofte blir stående ved døra å vente... lenge. Med hengende hale og hode. Han virker ganske ulykkelig. Eller han står i vinduet, fremdeles med halen ned. Noen ganger kan kommer det ett og annet ul/pip.

Hvordan i alleverden trener vi han til å like å være alene? Eller hvertfall legge seg til å sove/slappe av?

Jeg er student og jobber stortsett hjemmefra så det er ikke ofte han er aleine. Tror dere det bare er en vanesak, at bare han blir vandt til det begynner han å ta det mindre tungt å bli etterlatt?

Link to comment
Share on other sites

Må han ha hele leiligheten? Billy er roligst når han har bare gangen/hallen til å ligge i. Der er det ingen vinduer han kan henge i heller.

Noen hunder blir lett mer stressa jo mer plass dem har etter hva jeg har forstått på noen.

Link to comment
Share on other sites

Må han ha hele leiligheten? Billy er roligst når han har bare gangen/hallen til å ligge i. Der er det ingen vinduer han kan henge i heller.

Noen hunder blir lett mer stressa jo mer plass dem har etter hva jeg har forstått på noen.

Prøvd å ha han på badet, da blir han bare værre (ødelegger ting og hyler). Han ligger ofte i vinduskarmen når vi er hjemme, der sover han og slapper av så det er ett av de stedene han liker seg godt. Ikke noe vokting/stress der.

Synes ikke han virker så veldig stressa når han er aleine, egentlig mer ulykkelig. Kan jo hende jeg leser inn litt for mye da :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en hund som var særdeles utrygg hjemme i starten (omplassert), som kunne bjeffe non-stop til jeg kom hjem og gjorde fra seg overalt inne. Etter mye trening klarer han seg nå helt fint i flere timer (fem i dag), da legger han seg og slapper av til jeg kommer hjem. Men han tisser fortsatt en skvett.

Noe av det lureste jeg har gjort er å legge ut et søk (godbit eller kong funker best her i gården) i stua FØR vi går på tur, da er han kjempegira på å komme hjem igjen, får lete rundt etter skatten sin og får kosebelønning alene. Han får bare dette når han er alene, og det er noe av det absolutt kuleste han vet å gjøre.

Her har Thundershirt fungert ganske bra også, har bare testa et par ganger, men han ser helt dopa ut med trøya på *myseøyne* og er rolig når jeg kommer hjem.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...