Gå til innhold
Hundesonen.no

Flere hunder og langline.


bikkjene
 Share

Recommended Posts

Det er ikke så lenge til 1.april og ny båndtvangperiode. Jeg bruker da langline på hundene og den bare henger etter hunden og siden jeg har flere hunder så lurer jeg på om det bare vil gå surr og krøll i langlinene. Hvordan gjør dere det når hundene leker? Hundene mine elsker å leke når de er løse i skogen og løper og springer rundt og har det gøy. Blir det mye surr i langlinene deres? Er bare så kjedelig å måtte surre opp langlinene og knyte opp krøll ofte når man er i skogen, men må man så må man. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ikke så redd for at linene skal surre seg sammen. Jeg er mer redd for at noen skal få en sveip av lina. Ikke bare svir det, det kan være direkte farlig. Jeg har de løse om de skal løpe sammen slik. Uavhengig av båndtvang. Da slippes de i gokk der jeg ikke er redd for verken dyr eller folk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde vært mer bekymret for at linen skulle surre seg rundt en fot eller noe og gjøre skade om det da rykkes i. Men med slike plastbelagte liner burde det gå greit, de surrer seg ikke så lett og strammes heller ikke så lett i små løkker etc, pga den litt stive plastikken. Forøvrig er det vell lite poeng i langline om den bare henger etter og hundene får løpe rundt og herje uansett, så da kan du vell like godt la den være?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis jeg holder i den andre enden av langlinen så surrer langlinen rundt steiner, kvister, trær, trestubber, busker, røtter og da får jeg ikke gjort noe annet enn å surre opp da. Hva gjør jeg når jeg da har 3-4 hunder? Det er også vanskelig å holde i enden på fire langliner og alle hundene leker.:D Ser det for meg bare. LOL.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg føler bare at det er bedre å ha på langline enn å gå helt løs når det er båndtvang. Føler bare at da har de bånd på og lovlig og ikke er løse. Hvis hundene er langt unna er det mye lettere å få tak i de og å stoppe de om de har langline på som jeg kan tråkke på.

Vell, hadde det vært så enkelt så kunne du jo bare hengt på et kort bånd, de har jo bånd på da også.. Men du holder ikke båndtvangen. Og om de likevell løper rundt og herjer så forstyrrer de jo hekkende fugl, rådyrkalver som evt ligger på engen etc etc i like stor grad som om de går løse så da er jo det meste av poenget borte uansett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis jeg holder i den andre enden av langlinen så surrer langlinen rundt steiner, kvister, trær, trestubber, busker, røtter og da får jeg ikke gjort noe annet enn å surre opp da. Hva gjør jeg når jeg da har 3-4 hunder? Det er også vanskelig å holde i enden på fire langliner og alle hundene leker. :D Ser det for meg bare. LOL.

Du går med de i kort bånd :) Hundene skal ikke leke og herje i skogen under båndtvangen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men hva er poenget med lang line når man uansett skal ha de i ett kort bånd av langlina? :D

Langline er et hjelpemiddel man kan bruke når man trener innkalling på sin hund. Det er ikke et redskap man bruker når man går på tur med hunder i båndtvangsperioden. DA holder man sine hunder i bånd. Jeg har aldri brukt langline noen sinne i hele mitt hundeliv (som begynner å bli noen år) - jeg ser virkelig ikke hensikten med det. Tren heller på at hundene skal gå pent i bånd når dere er på tur, du vil aldri få kontroll på flere hunder i langline.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Nå har jeg aldri brukt Langline på noen av mine hunder, men jeg slipper aldri mine hunder i lek med hunder som har på langline fordi lina kan henge seg opp.

Du bryter like mye båndtvangen med å ha en lang line hengende løs etter hunden som når hunden et helt uten bånd. Holder du ikke i lina, så føres ikke hunden i bånd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis jeg holder i den andre enden av langlinen så surrer langlinen rundt steiner, kvister, trær, trestubber, busker, røtter og da får jeg ikke gjort noe annet enn å surre opp da. Hva gjør jeg når jeg da har 3-4 hunder? Det er også vanskelig å holde i enden på fire langliner og alle hundene leker. :D Ser det for meg bare. LOL.

Ha hundene i kort bånd når du går i skogen. Med langline vil de likevel forstyrre vilt, slik båndtvangen er ment for å forhindre. Leke og herje kan de gjøre på inngjerdede områder eller parkeringsplasser utenfor brukstidene osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...