Gå til innhold
Hundesonen.no

Hund nummer to


ingvildoline
 Share

Recommended Posts

Det er noen herlige individer, og nå kom jeg på noen jeg kjenner i Bergen med minisnuser! Kan sette deg i kontakt med dem om du vil hilse på og bli bedre kjent med rasen om du vil :) Du får reise opp og stille på NKK Trheim så får du komme innom og hilse på - da er det sannsynligvis småbarter her også :ahappy:

Siden de ikke røyter må de nappes eller klippes om de ikke skal se nedgrodde ut. Ved klipping så ødelegger man pelsstrukturen på sikt og det er heller ikke egnet for utstilling. Napping vil da si at man napper ut pelsen for hånd. Vedlikeholdsnappingen jeg snakket om omtales som rullering av pels og man plukker da ut det lengste en gang pr uke.

Men de funker fint sammen med de fleste raser - whippetene er bare litt kjipe når de løper fra deg, hilsen Smula :P De er veldig glade i flokken sin, både de med to og de med fire bein. Det regnes som en frisk rase og kommer i fire fargevarianter.

Send gjerne kontaktinfo på PM! :) Takk for info om nappingen, og for filmen - det så veldig mye mindre vanskelig og tidkrevende ut enn jeg hadde sett for meg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 131
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Å sammenligne sheltie med golden synes jeg er ganske urettferdig, for begge rasene.

@ingvildoline - fra naturens side er relativt førerorientert Jepp på begge hårvariantene! - er liten til medium i størrelse Nei på begge - ikke bjeffer/varsler mye Bare vær konsekvent, så er de

Men om du vil ha en hund som du muligens kan satse med innenfor LP, så er det vel ikke noe poeng å kjøpe enda rase som er lik whippet når det gjelder trening? Da kunne du like gjerne kjøpt enda en whi

Posted Images

Send gjerne kontaktinfo på PM! :) Takk for info om nappingen, og for filmen - det så veldig mye mindre vanskelig og tidkrevende ut enn jeg hadde sett for meg :)

Det er litt vanskeligere i starten altså, dette er en proff. Men sånn er det med det meste :)

Navn og nr kommer når jeg har fått bekreftet at jeg kan dele det ut!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da kan jeg egentlig bare gå mest utifra min hund (på 10 måneder), men har jo også møtt mange forskjellige kooikere, og alle har sine egne personligheter og trekk!

Jeg ønsker meg en hund som:
- fra naturens side er relativt førerorientert
Fra naturens side er kooikeren førerorientert, da den ble opprinnelig brukt i lokkende andejakt, hvor den måtte samarbeide med føreren. I dag er det veldig sjeldent de brukes til dette, så jaktinnstiktet er ikke stort. Det finnes både kooikerhunder som driver med agility, lydighet, rally og bruks, så de kan brukes til det meste! Men de er absolutt ikke så "på" som feks. border collie. Nå bruker jeg klikkertrening (etter Canis sin modell) og har en hund som er veldig interessert i å trene, men såklart ikke for hva som helst om forstyrrelsene er for store. Men vil si - Check


- er liten til medium i størrelse
Standardstørrelsene er hannhund 37-42 (40 er idealet)cm og tisper 35-40 (38 er idealet)cm.

Men det kommer veldig mye på hvordan linjer hunden kommer fra. Det har vært en del store hanner (ca. 43-45), men det er det som sagt litt forutsigbart etter linjene. - Check

- ikke bjeffer/varsler mye
Kooikeren varsler veldig lite, men er nok ikke på latsiden. Min erfaring er at vår hund har varslet to ganger i sitt liv: en gang når det kom en fremmed person inn i huset midt på natta(i mørket) og en gang jeg stod i dusjen, og rørleggerne kom (uventet..) inn døra. Men de er absolutt ingen bjeffete rase, men de kan være noe sutrete (kommer vel an på individ). - Check

- har en pels som krever lite pelsstell; intet til gjennombørsting et par-tre ganger i uka
Minimalt med pelsstell, jeg klipper poter (enten til utstilling eller for å redusere snøkladder) og børster aldri. Men jeg vet at kooikeren ofte har en røyteperiode i 1 års alderen, ellers er det ikke mer røyting enn andre hunder. De fleste voksne kooikere trenger å bli børstet bak ørene/skjørtet ved behov (for noen aldri, for andre en gang i uka). - Check

- er sosial, men ikke nødvendigvis "elsker alt med puls"
Kooikeren er ikke kjent for å være sosial, men holder seg mest til seg og sine. Men dette handler mye om individ, miljø, sosialisering, gener og trening også. Jeg har møtt flere kooikere som er sosiale (men ikke "elsker alt med puls") og jeg har møtt kooikere som ikke er så interessert i å hilse på meg, før jeg har mat :P .

- er stødig i hodet og ikke har nerver
Det er kanskje her kooikeren faller litt igjennom. Men avlsmessigsett har det bedret seg veldig mye (er vel flere som har hørt om dårlige kooikere fra ca. 2000-tallet.. det har hvertfall jeg..). Kooikeren er en veldig mild hunderase, som trenger rettferdighet og at du er konsekvent (men det gjelder vel de fleste raser). Jeg bor selv i byen, og opplever absolutt ingen problemer med dette, og vet om andre kooikere som også trives i byen.

Men hvertfall min kooiker kan reagere på høye skjærende lastelyder (ikke på fyrverkeri/torden etc), men selv om vi bor helt i sentrum, så opplever vi kanskje at han reagerer 1 gang hver andre måned, så kan vel kanskje ha litt med alderen han er i også.. (men avreagerer rimelig kjapt..)

Det går ikke helt an å si at kooikeren ikke har nerver, men med normalt hundevett, og selektiv utvelgelse av hunder den møter (som man uansett burde..) og en ikke avstraffelse-metode innenfor trening, så vil jeg si at de er noen herlige vesen, og da kanskje ikke har nerver, i den forstand som jeg tror du mener (?).

Så jeg vil vel frem til at om man velger valp fra hunder som ikke har nerver/god mentalitet, og oppdrar den riktig - så vil ikke nerver være et problem.

- har god av-knapp
Som alle raser, så finnes det forskjellige individer. Noen er rampete/rolige, glad i å tygge/tygger ikke, men alle kooikerne jeg kommer på er rolige inne! - Check

- kan gå løs (om så med langline "just in case")
De aller fleste kooikere kan gå løst, og de har relativt kort radius. Har dog hørt om ei som kan ta seg en tur etter et lite spor, men hun kommer alltid tilbake etter et par hundre meter! - Check

- ikke nødvendigvis trenger klær i kaldt vær, men det er uproblematisk om den må kles på
Det er ikke nødvendig å kle på en kooiker dekken, men det finnes mange meninger om dette, men i utgangspunktet trenger de ikke! Likevel har hvertfall jeg et vinterdekken til "slapsevær", så han ikke blir kald om han må stå stille og være våt. - Check

Jeg vil bruke hunden til:
- turer i skog og mark, men også gatelangs i byen
Passer en kooiker ypperlig!


- LP
Passer også veldig godt for en kooiker, men det kreves nok mer av en som har en kooiker i elite, enn en som har en border collie.

- utstilling
Det er ofte ikke så altfor stor konkurranse i kooikerringen, men noe er det. Det er et veldig hyggelig kooikermiljø, og alle heier på alle!

Kooikeren er også veldig glad i brytelek, og fekting med labbene (noe tilnærmet alle gjør!). Det kommer nok veldig an på individet, sosialisering og hva den er vant til, men min kooiker har ingen problemer med å leke med feks. en staff, leonbergerblanding, yorkshire terrier eller sheltie.

De har ofte stor personlighet, og er noen koseklumper. Men det er en liten brukshund!

Prøver absolutt ikke å selge min egen rase, men prøver å gi et ærlig inntrykk i hvordan jeg oppfatter rasen. :)

Også er de vakre da (slenger med et par bilder av pøbeldyret mitt, ikke helt ferdig utvokst/pels)

post-12276-0-03079400-1395482918_thumb.j
post-12276-0-46004700-1395482934_thumb.j

Har du flere spørsmål må du gjerne kontakte meg på pm! :ahappy:

Edit: får ikke bildene til å fungere dessverre...

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har kikket litt, har bl.a. sendt mail til en oppdretter for å høre mer om rasen fra noen som lever med den :)

Du er hjertlig velkommen til å sende meg en PM. :) 3. april skal jeg en tur til Bergen og, kan godt ta med heeleren om du vil hilse på. :)

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

Skal? Da har de vel ikke særlig god pels om de må ha gjennombørsting hver dag?

Da er det tydeligvis dårlig pels et raseproblem, for er ikke uvanlig at de må ha gjennombørsting hver dag, nei. :) Hvertfall mer enn 3 ganger i uka.

Har mye erfaring med krøllpels, og også stell av det, og det kan nesten ikke sammenliknes engang med min Havanais sin pels(hårlag) hvertfall, drøm iforhold å holde flokefritt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er det tydeligvis dårlig pels et raseproblem, for er ikke uvanlig at de må ha gjennombørsting hver dag, nei. :) Hvertfall mer enn 3 ganger i uka.

Har mye erfaring med krøllpels, og også stell av det, og det kan nesten ikke sammenliknes engang med min Havanais sin pels(hårlag) hvertfall, drøm iforhold å holde flokefritt.

Så havanaisen er avlet til å ha sånn pels at de må børstes hver dag? Eller ihvertfall mer enn 3 ganger i uka?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så havanaisen er avlet til å ha sånn pels at de må børstes hver dag? Eller ihvertfall mer enn 3 ganger i uka?
Det er jo felles for de fleste bichon-rasene. Coton, bolognese, maltese, løwchen (der den har pels) og bolonka. Friséen trenger jo også stell, men skal jo frisséres også.. Ang havanesen har det jo litt å gjøre med at de har hår og ikke pels, noe som bidrar til å gjøre de allergivennlige. De har ikke underull. Vann, klær og bare vanlig rufseklapp er ting som bidrar til klabber. Vår klabber veldig fort om man rufser i pelsen hans og ikke grer det tilbake etter. De får jo naturlig klabber mellom bena og rundt albuene lett, og vår liker at vi børster gjennom litt hver/annenhver dag i stedet for å ta det til helga. Da er det gjerne kommert skikkelige klabber, og ikke bare løse floker - og se syntes han er vondere. Jeg bruker ikke så veldig lang tid på å gre når jeg grer ofte. Jeg har en sammarbeidsvillig hund som ligger rolig på gulvet i ca 20 min. Ellers har jeg børstet opp til 3timer(!) i begynnelsen. Men jo oftere jeg kammet jo kortere tid trengte han å ligge der. Så de som anskaffer seg en bichon må forberede seg på mye stell.. :) Sent from my iPhone using Tapatalk
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

Så havanaisen er avlet til å ha sånn pels at de må børstes hver dag? Eller ihvertfall mer enn 3 ganger i uka?

Varierer jo veldig, har også sett Havanais med helt rett, silkeglatt pels. Men normalt sett må de det om de skal holdes totalt flokefrie, ja.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo felles for de fleste bichon-rasene. Coton, bolognese, maltese, løwchen (der den har pels) og bolonka. Friséen trenger jo også stell, men skal jo frisséres også..

Ang havanesen har det jo litt å gjøre med at de har hår og ikke pels, noe som bidrar til å gjøre de allergivennlige. De har ikke underull. Vann, klær og bare vanlig rufseklapp er ting som bidrar til klabber. Vår klabber veldig fort om man rufser i pelsen hans og ikke grer det tilbake etter. De får jo naturlig klabber mellom bena og rundt albuene lett, og vår liker at vi børster gjennom litt hver/annenhver dag i stedet for å ta det til helga. Da er det gjerne kommer skikkelige klabber, og ikke bare løse floker - og se syntes han er vondere. Jeg bruker ikke så veldig lang tid på å gre når jeg grer ofte. Jeg har en sammarbeidsvillig hund som ligger rolig på gulvet i ca 20 min. Ellers har jeg børstet opp til 3timer(!) i begynnelsen. Men jo oftere jeg kammet jo kortere tid trengte han å ligge der.

Så de som anskaffer seg en bichon må forberede seg på mye stell.. :)

Godt du presiserte forskjellen på pels og hår-hund for meg. Etter to år med puddel, var jeg fortsatt litt usikker :aww:

Varierer jo veldig, har også sett Havanais med helt rett, silkeglatt pels. Men normalt sett må de det om de skal holdes totalt flokefrie, ja.

Da er jeg imponert over at noen orker å ha havanais - og det sier jeg ikke for å fornærme noen! Jeg syns det er mer enn nok jobb med puddelen, men de har sjeldent behov for å bli børsta hver dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godt du presiserte forskjellen på pels og hår-hund for meg. Etter to år med puddel, var jeg fortsatt litt usikker :aww:

Da er jeg imponert over at noen orker å ha havanais - og det sier jeg ikke for å fornærme noen! Jeg syns det er mer enn nok jobb med puddelen, men de har sjeldent behov for å bli børsta hver dag.

Havanaispels er veldig forskjellig fra individ til individ, finnes mange typer havanaispels og de ulike fargene har gjerne ulik pelskvalitet. Noen trenger mye børsting, andre (som min) ikke så mye (heldigvis) :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godt du presiserte forskjellen på pels og hår-hund for meg. Etter to år med puddel, var jeg fortsatt litt usikker :aww: Da er jeg imponert over at noen orker å ha havanais - og det sier jeg ikke for å fornærme noen! Jeg syns det er mer enn nok jobb med puddelen, men de har sjeldent behov for å bli børsta hver dag.
Ja, jeg vet at puddelen også har hår, men det er vel en forskjell på hårlaget til en havanais og en puddel? Kjenner selv en storpuddel, og det er ikke bare krøllene som er forskjellig ut i fra vår hund.. Men jeg er ingen ekspert på puddel så jeg lar deg ha den biten :) Vår havanais er ofte i badekaret hver uke også den, uten at det skader pelsen. Og de skal generelt bades oftere enn de fleste :) Så vil anta at det er noe forskjell på pelsen deres, selv om de har felles opphav :) Edit: Og vi har havanais "bare" fordi far er allergisk og han tålte rasen :) Vi har selv måtte barbere han ned flere ganger fordi vi har vært dårlig på stell, kombinert med at han hater det og ikke har latt oss være borti der det er værst når han har fått kompakte klabber :) Sent from my iPhone using Tapatalk
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...