Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjelp til depositum?


laikamor
 Share

Recommended Posts

  • Svar 60
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nix, depositum skal ikke brukes slik som eieren skisserer her. Beløpet skal settes inn på konto og der skal de stå. Link til DnB vedr depositumskonto. Eller google. https://www.dnb.no/privat/net

Ja, det er sant det. Ble veldig skeptisk selv etter visning. Både pågrunn av depositum, men også fordi strømutgifter ville bli regnet ut totalt for hele huset, for så å deles på to. Men vi er ikke vel

Depositum skal ikke stå på felles konto. Det skal stå på egen depositumskonto, som verken huseier eller leieboer disponerer. Så kan den løses ut, når man flytter. Sånn er det i hvert fall der jeg leie

Spurte ikke om det, men må jo evt spørre om det. Det vanlige er vel å ha 3mnd oppsigelsestid? Her vi bor nå har vi kun 1 mnd da ;)

Ok, du skrev 3 år i posten din nemlig, så lurte litt på om det var noe annet snålt her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En ting JEG ville tenkt litt på: Det kan jo tenkes at han bruker litt tid på å spare opp disse pengene på en egen konto etter å brukt "deres" på oppussing. Hva om du vil flytte etter f.eks 1 år og han ikke har spart opp pengene enda?

Ellers kan jeg si at vi har ikke egen dep.konto med våre utleiere, men vårt depositum er på 6500 kr og utleierne er bekjente av mamma og pappa. Så det er ikke like "risky" som med dere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har selv gjort den tabben å betale inn depositum til huseier's private konto. Det gjør jeg aldri mer! Han var riktignok grei og jeg fikk tilbake pengene når jeg flyttet.

Men depositum er best å ha på egen konto, sånn at det blir gjort på en skikkelig måte. Og huseier skal ikke bruke av depositumspengene til å pusse opp i leiligheten, det skal gå av hans egen lomme.

For meg høres han der huseieren ut som en luring! Jeg hadde vært meget skeptisk til å leie av han!

Jeg vet at det kan være vanskelig å leie, når man har dyr, men firer man på enkelte krav så er det fult mulig å finne noe. Selv har jeg aldri hatt problemer med å finne bosted sammen med hunden min og både jeg og hunden min får gode skussmål og tilbakemeldinger :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det han vil er jo mer eller mindre å låne penger av dere for å pusse opp. Det hadde jeg ikke gått med på uansett. Som Bie skriver over her, hva om dere finner ut at der vil flytte før kontrakten går ut. Hvilken garanti har dere da på at han har disse pengene å betale dere tilbake?

Eller så peker han på naturlig slitasje og mener at beløpet dere betalte han blir han ikke å betale tilbake for han må pusse opp etter dere? Det er det som er poenget med en egen depositumkonto, at ingen av partene skal ha tilgang på pengene uten den annens samtykke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg gjorde den feilen det var å akseptere at depositumet ikke stod på en depositumkonto, men en vanlig konto som huseier disponerte, fordi "vi kjenner hverandre jo fra før og det blir jo så mye enklere". Det endte med at de trakk halvparten (omtrent) som dekning for strømforbruk i de seks mnd jeg bodde der. 6000 kroner i strøm i en leilighet jeg kun brukte i ukedagene, uten oppvaskmaskin eller vaskemaskin, med kun to ovner og ekstremt forsiktig bruk av oppvarming. Jeg så aldri regningen eller fikk faktura, de trakk pengene uten noen annen forklaring enn et bilde de hadde tatt av strømavleseren. Det høres jo ut som jeg har en god sak her, eller hva? Nei ... Fordi pengene allerede var i hans eie var det utrolig vanskelig for meg å få noe tilbake, og selv med juridisk rådgivning endte hele historien med at jeg aldri så noe mer til de pengene. Moralen i mitt lange passiv-aggressive innlegg: BRUK DEPOSITUMKONTO!!! Det er DINE penger, og du skal ha rentene på de.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om vi vil flytte før tenker jeg at depositumet kan gå til å dekke de siste 2mnd husleie, om det er 2 eller 3mnd oppsigelse. Men som nevnt ser det litt mørkt ut, spesielt når jeg leser om andres erfaringer her.

Og angående å finne leilighet hvor vi kan ha med dyrene: jeg synes det er utrolig vanskelig! Vi er ikke nøye på standard på leilighetene, men vi har satt oss en maksleie. Vi kan dessverre ikke strekke oss lenger enn det mtp husleie. Beliggenhet er litt vanskelig fordi skolen min og typens jobb ligger 1,5-2timer fra hverandre. Vi er derfor avhengig av å finne noe i grei avstand for begge, og hvor jeg kommer meg inn til byn med buss tidlig nok. Vi ringer og mailer på alt som kan være aktuelt, men dessverre er det ekstremt få i vår prisklasse som tillater dyr.. Så hva mer vi kan gjøre vet jeg ikke. Lagt ut annonse selv både på hybel.no og finn.no. Kun 1 som har kontaktet oss.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Har snakket med utleier nå, og han godtar ikke garanti. Han vil ha pengene inn på sin konto, fordi kjøkkenet i leiligheten skal fikses en del, pluss noe strøm som må fikses. Han trenger derfor depositumet for å dekke dette. Om vi klarer å skaffe pengene vil vi da skrive en kontrakt, slik at vi er sikret å få tilbake depositumet etter endt leieforhold. Han tenkte da å opprette en konto hvor han fører inn et fast beløp hver måned. Høres dette greit ut, eller bør vi si nei fordi det ikke blir en "depositumskonto", som er vanlig?

Lurer jo da også på om depositumslån fra banken utgår. Forstår det slik at ved depositumslån blir det opprettet en konto i den banken med disse pengene, altså at man ikke får dem utbetalt. Noen som kan si noe om dette?

Tenkte forøvrig å ringe banken etter skolen idag, men blir glad om noen vet hvordan det fungerer!

Han virket veldig grei altså, men jeg aner jo ikke hvordan folk oppfører seg om de vil lure noen :P Men han la veldig vekt på at vi skulle skrive kontrakt på depositumet, og at han ikke var ute etter å lure noen (har visst selv blitt svindlet, derfor han trenger depositumet for å fikse kjøkkenet.. han som skulle fikse stakk visstnok. Ble betalt før jobben ble gjort).

Har ikke spurt han om å heller betale to mnd forskuddsleie, men kan jo alltids høre med han! Ellers snakket han om å opprette egen konto hvor han setter inn et fast beløp i mnd, til hele depositumet er dekket.

Ellers virker han også veldig grei med tanke på dyr. Han ringte oss fordi han selv vet hvor vanskelig det er å finne leilighet å leie med hund.

Veldig usikker merker jeg.. Men vi har jo uansett problemet med å skaffe nok penger i første omgang. Så mest sannsynlig blir det uaktuelt på grunn av dette, så får vi heller bli flinkere å sette av penger til depositum fremover, så vi får nok når vi skal leie et nytt sted.

Nei nei nei - dette skurrer, det skurrer veldig.

Nei - det er IKKE betryggende at han selv har blitt svindlet

Nei - det er IKKE betryggende at han snakker med vilt fremmede om sånt

Nei - det er IKKE greit at han sier han skal "spare" sammen så dere får igjen depositumet når dere flytter.

Nei nei nei

Sorry, du får bare bo uten dyrene dine en stund til - dette lukter svidd og litt til.

Det du KAN si er at dere kan ta på dere å fikse kjøkkenet, mot at han setter kostnadene for dette inn på egen konto som blir depositumkontoen som dere kan få med dere når dere flytter.

Endret av Kaja
fjernet en quote fra AN :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke så fryktelig mye erfaring med leie og depositum og slikt, men dette syns jeg stinker og jeg hadde ikke gått med på det, uansett hvor mye jeg ønsket å ha med meg dyrene mine, dessverre. Jeg har stolt på at andre kan fikse/hjelpe med depositum (ikke utleier, men en i familien, kan man si) og det gikk rett i dass for å si det mildt. Så derfor ønsker jeg nå å ha kontroll selv på disse pengene - være sikker på at JEG har nok depositum-penger som er MITT. Og det skal forbli på en konto hvor jeg har kontroll liksom, slik som en depositum-konto, ikke inn på utleiers konto eller forbli på min konto.

Her vi leier nå har vi ikke depositum, selv om det var meningen. Vi hadde penger til det og huseier sa han skulle fikse depositum-konto og si i fra til oss når det var gjort, men virker som han har glemt det helt av for vi har ikke hørt noe mer om det. Ikke at det gjør meg noe, for hvis vi skulle forårsake noe skade i huset her betaler jeg gjerne og gjør opp for meg - men jeg er også nøye på å ta vare åp det og ikke ødelegge ting. Så jeg føler det ikke er noe problem i dette tilfellet, og selv om huseieren vår er vanskelig å få tak i, føler jeg at vi har et godt forhold sånn sett, trivelig kar. Og nå harvi bodd her i ca 2 1/2 år også så det virker ikke til å være et problem for han heller :P

Nei selv om han sier han har blitt svindlet og slikt før, syns jeg dette er mistenktsomt - hvorfor skal dere "ordne opp" for det andre har rotet til? Dere har jo absolutt ingenting med den saken å gjøre i det hele tatt, og det er ikke deres problem at han har blitt svindlet føler jeg. Dere burde forsatt ha en ordentlig kontrakt osv. uavhengig av hva han har opplevd tidligere, for som sagt, det er verken deres feil eller problem. Men det er nå meg som mener og føler slikt! :)

Men jeg vet hvordan det er å finne et sted hvor det er lov med dyr! Det var så vidt jeg fikk ha med rottene mine hit hvor jeg bor nå, men heldigvis gikk det (egentlig kun hund og/eller katt + kaniner ute var lov). Men mest sannsynlig blir det flytting på oss i år av forskjellige grunner, og jeg kjenner jeg gruer meg fryktelig, og kommer nok til å drasse med meg lasset mitt uansett, spesielt siden det mest sannsynlig blir å flytte litt lengre unna min familie som kunne ha hjulpet til med pass osv. Klarer meg ikke uten dyrene mine :P Så uansett hva du gjør, så ønsker jeg deg lykke til! :flowers:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke så fryktelig mye erfaring med leie og depositum og slikt, men dette syns jeg stinker og jeg hadde ikke gått med på det, uansett hvor mye jeg ønsket å ha med meg dyrene mine, dessverre. Jeg har stolt på at andre kan fikse/hjelpe med depositum (ikke utleier, men en i familien, kan man si) og det gikk rett i dass for å si det mildt. Så derfor ønsker jeg nå å ha kontroll selv på disse pengene - være sikker på at JEG har nok depositum-penger som er MITT. Og det skal forbli på en konto hvor jeg har kontroll liksom, slik som en depositum-konto, ikke inn på utleiers konto eller forbli på min konto.

Her vi leier nå har vi ikke depositum, selv om det var meningen. Vi hadde penger til det og huseier sa han skulle fikse depositum-konto og si i fra til oss når det var gjort, men virker som han har glemt det helt av for vi har ikke hørt noe mer om det. Ikke at det gjør meg noe, for hvis vi skulle forårsake noe skade i huset her betaler jeg gjerne og gjør opp for meg - men jeg er også nøye på å ta vare åp det og ikke ødelegge ting. Så jeg føler det ikke er noe problem i dette tilfellet, og selv om huseieren vår er vanskelig å få tak i, føler jeg at vi har et godt forhold sånn sett, trivelig kar. Og nå harvi bodd her i ca 2 1/2 år også så det virker ikke til å være et problem for han heller :P

Nei selv om han sier han har blitt svindlet og slikt før, syns jeg dette er mistenktsomt - hvorfor skal dere "ordne opp" for det andre har rotet til? Dere har jo absolutt ingenting med den saken å gjøre i det hele tatt, og det er ikke deres problem at han har blitt svindlet føler jeg. Dere burde forsatt ha en ordentlig kontrakt osv. uavhengig av hva han har opplevd tidligere, for som sagt, det er verken deres feil eller problem. Men det er nå meg som mener og føler slikt! :)

Men jeg vet hvordan det er å finne et sted hvor det er lov med dyr! Det var så vidt jeg fikk ha med rottene mine hit hvor jeg bor nå, men heldigvis gikk det (egentlig kun hund og/eller katt + kaniner ute var lov). Men mest sannsynlig blir det flytting på oss i år av forskjellige grunner, og jeg kjenner jeg gruer meg fryktelig, og kommer nok til å drasse med meg lasset mitt uansett, spesielt siden det mest sannsynlig blir å flytte litt lengre unna min familie som kunne ha hjulpet til med pass osv. Klarer meg ikke uten dyrene mine :P Så uansett hva du gjør, så ønsker jeg deg lykke til! :flowers:

Vi har bestemt oss for å si fra oss denne muligheten, hovedsakelig etter å ha lest alle her som fraråder oss. Har fått meg til å innse at det nok ikke er lurt ;)

Ja, utrolig vanskelig å finne et sted hvor vi kan ha med dyrene. Mange som leter etter leilighet også, så utleierne kan fint velge og vrake i folk uten dyr.

Hovedgrunnen til vi takket ja til leiligheten vi har nå var fordi vi fikk ha med rottene. Hjalp godt på det, å hvertfall ha noen dyr. Men nå er de dessverre døde, og det er utrolig tomt her. Ikke aktuelt å skaffe meg rotter igjen med det første heller..

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
    • Vill var 12kg ved 17 uker/4mnd, og har endt opp på 19,5kg og rett over 50 cm😅 Roet seg betraktelig etter 5mnd😅
    • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
    • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
    • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...