Jump to content
Hundesonen.no

Tromsø: tur uten bånd


tamadaba
 Share

Recommended Posts

Guest Snusmumrikk

Hvor som helst opp på fjellet hvor det ikke går løyper? Tromsø har jo enorme turmuligheter utover de oppkjørte løypene. Fjellski er sikkert lurt da. Jeg er veldig glad i Kvaløya :) Der er det lett å gå rett ut i fint turterreng fra bilen :)

Link to comment
Share on other sites

Kattfjordeidet, Finnvikdalen, håkøya, finnvika, skulsfjord, sommarøy, simavik, slettaelva (opp utenfor løypene), rødtind og dalen nedenfor - det meste er kanon bra nå på skara :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Snusmumrikk

Er ikke fra Tromsø, så vet ikke helt hvordan man kommer seg til gode steder. :/

Kanger gav mange gode tips:

Kattfjordeidet, Finnvikdalen, håkøya, finnvika, skulsfjord, sommarøy, simavik, slettaelva (opp utenfor løypene), rødtind og dalen nedenfor - det meste er kanon bra nå på skara :)

Kjør til et av stedene, se deg ut et sted det ser fint ut, og så går du og utforsker området :) Det er mitt beste tips. Jeg er heller ikke fra Tromsø, men bodde der noen år, og det er veldig lett tilgjengelig turterreng der om du vil gå utenfor sti/løyper :) Er det skare nå, så er jo alt dette veldig lett tilgjengelige steder (litt bratt noen steder da, så om det er forhold for det bør du passe på ras). Jeg syns det er veldig fint utover på øyene :)

Link to comment
Share on other sites

Å gå i Ramfjorden er veldig greit om du vil ha løs hund. Det er vel nesten ikke andre enn hundefolk som går der, samt noen hester, så man får fint gå i fred. Er elg der, så det får man passe på, men ellers har man området mest for seg selv :)

Om du ikke har bil, er det en del småstier på Tromsøya som er fin å bruke. Man trenger ikke gå i hovedløypene og spesielt på dagtid er det lite folk.

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Har en ung BC som gjeter biler og skiløypere. Vi vil gjerne finne et sted hvor vi kan gå tur og løpe løs. Anbefalinger?

Er ikke spes kjent i tromsø, men om jeg vil gå i fred så bruker jeg gjerne turløyper som utgangspunkt også går jeg bare av løypa og vaser rundt i skogen/på fjellet, det er som regel kjempefint, og gøy og utforske litt og se hva man finner :)

For og finne turterreng plasser man ikke er kjent er ut.no kjempefint, har også en grei app til smart tlf. :)

Link to comment
Share on other sites

Hvis du følger skispor/skuterspor så må du nok være forberedt på å møte skiløpere og/eller hundekjørere, bare til opplysning - også inne på moan, håkøybottn osv. Hvis du vil være sikker på å ikke møte folk/hvis du ikke har god innkalling så bør du få deg ski og komme deg ut av løypene.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Du og du så flott han er😍😍
  • Tusen takk! Dette var veldig oppklarende!😊😊
  • Det finnes en sensitiv-utgave av Hill's i/d, kanskje hunden din tåler den? Litt avhengig av hva hun er allergisk mot.
  • Prøver å ignorere det faktumet at det kommer en pubertet... Ikke bare én, men to, faktisk. Tjohei! I mens koser jeg med med Ild (7mnd) som har begynt treningen sin som gjeterhund, hun har tent til og viser at hun er litt unghund allerede. Også denne lille spiren da, Pod (3mnd), det skal bli spennende å se om det blir noe av han også. Link til video
  • De fleste gjeterhunder har en lavsesong mellom innsett på høsten og lamming/beiteslipp på våren, det er helt normalt. Så det ser jeg ingen utfordring med, om man har andre aktiviteter hunden kan bedrive i tillegg Bare vær klar over at det å trene en gjeterhund tar mye tid og innsats, især om man ikke har gjort det før. Man må også forvente at det for din søster ikke bare er å overta hunden, også hun må trene og bli kjent med den. Det sagt, så må det da være en midt-i-blinken løsning, om hun ikke kan ha hund selv og dere likevel vurderer rasen. Som tips er å ta kontakt med lokale gjeterhundlag for bistand, og for all del kjøp valp etter foreldre hvor BEGGE er godkjente gjeterhunder, ikke bare annonsert som 'den gjeter'. Mine har lavsesong på vinteren, selv om vi prøver å ha tilgjengelig trening, så er det lite arbeid for dem og ikke alltid vær og føre spiller på lag. Vi driver da med litt annen trening sporadisk, og passer på å holde kroppene deres fysisk i gang med trekk og tur. Vi gleder oss alltid til våren! I høysesong både jobber og konkurrerer dem aktivt, da har vi lite tid og overskudd (for min del) til annen trening. Det sagt, så er en velbalansert border collie fullt i stand til lengre perioder med ro og lite aktivitet, man burde bare ikke ha det som utgangspunkt når man går til anskaffelse av rasen. Veit ikke om det var svar på spørsmålene dere skulle ha, men!
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...