Gå til innhold
Hundesonen.no

Glutenfri middag


sham
 Share

Recommended Posts

Skal ha jobb-jentene hos meg til helgen og skal derfor servere 3 retters middag. Eneste "problemet" er at hun ene har glutenallergi og må derfor ha et glutenfritt måltid. Jeg vet at mange her spiser mat uten gluten, så derfor ønsker jeg tips på noe godt som også vi andre kan liker :) Ikke fisk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alle typer rent kjøtt kan du jo bruke. Av tilbehør kan du bruke grønnsaker og poteter (og ris?). Unngå posesaus. Så egentlig er mulighetene veldig mange bare du unngår hvete, bygg, rug og spelt. Ikke ordinær pasta f.eks. Spørs helt hva du liker og hva slags "stil" det skal være på maten. Uendelige muligheter. Foretrekker du kylling, storfe, hel biff, gryteretter eller annet? Jeg liker å komme med forslag, men litt avgrensning er greit ;)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er lurt å lage glutenfritt til alle så slipper du å tenke på "smitte" fra maten med gluten til den glutenfrie maten. Og ikke minst vaske opp boller, kjeler og all redskap en ekstra gang før du begynner å lage maten. For enkelte glutenallergikere skal det veldig lite til før de blir syke. F,eks om du skal bake er det lurt å bruke papp eller pairformer til glutenfriekaker når de vanlige formene dine brukes til kaker som inneholder gluten. Toro har gode muffinsmikser som er glutenfrie. :)

Hjemmelaget lasange med glutenfri lasangeplater og glutenfritt mel i den hvite sausen er lett å lage. Saritas har gode glutenfrie "ferdig" sauser på glass om du liker indisk. Så lenge du styrer unna vanlig mel i alle former går det greit å lage glutenfritt. Ris, poteter, quinoa, bønner er alle gode glutenfrie matvarer. Om du skal ha dessert så er kakene fra Almondy gode. Taco fra Santa Maria er glutenfritt (med unntak av lefsene) og det er veldig lettvindt og godt. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Se på stalkerville.net så godt som alle oppskriftene er glutenfrie. De fleste er også fri for "krysskontaminering" dvs proteiner kroppen kan mistolke som gluten. Jeg tåler f.eks. ikke ris fordi det inneholder orzinin (kjemisk lik gliadin i gluten).

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...