Gå til innhold
Hundesonen.no

Tips til nyttårsmiddag


buddy13
 Share

Recommended Posts

Tja, jeg feirer egentlig ikke nyttårsaften, men det er da en hyggelig anledning for en god middag :) Mannen har fått bestemme hovedretten, og det blir elgbiff! Så da håper jeg noen kreative soniser har noen knakende gode tips til tilbehør, forrett og dessert :)

Jeg tenkte en enkel, liten forrett (siden det liksom er en "fin" middag + greit å begynne litt "forsiktig" og bare kose seg) - men hva? Mannebeinet er allergisk mot fisk/sjømat og skalldyr, ellers er vi altetende begge to. Hvilke små forretter "passer" sammen med kjøtthovedrett? Det er jo bare meg og han (og bikkja da, men han får nøye seg med hundemat), så er ikke så nøye om det ikke passer sammen heller, men jeg er helt blank.

Hovedretten blir som sagt elgbiff. Til tilbehør hadde jeg planer om soppstuing, rosenkål, tyttebærsyltetøy og en eller annen saus. Hvilken saus synes dere er best på vilt? Pleier å bruke bernaisesaus, men kanskje prøve noe anna, for en gangs skyld.. Og ville dere hatt med poteter, eller blir det nok likevel?

Til dessert tenkte jeg sjokolademousse med daimkuler oppå, servert i litt fine glass som har stått i kjøleskapet over natta. Vurderte multekrem en stund, men vi spiste oss dårlige på det i jula, så allright med litt variasjon….

Og så drikke da. "Må" man ha rødvin til viltkjøtt, eller funker hvitvin også? Kommer vel helt ann på smak, behag og vinmerke, men sånn generelt? Har bare hvitvin i hus for tiden, siden jeg ga bort all rødvinen i gave (liker ikke rødvin). Og øl da, men det drikker jeg heller ikke, så det får evt mannen helle i seg.

Og til sist i masetråden min lurer jeg på hva dere spiser nyttårsaften? :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg liker å ha poteter eller stekte potetbåter /chips til elg. Og det meste av grønnsaker passer til: brokkoli, blomkål, gulrøtter eller rosenkål. Susen er best hjemmelaget med smør, mel og stekeskyen, eller vanlig viltsaus er også godt. :)

Vi bruker aldri forrett, for vi vil ha mest plass til hovedmiddagen! og desserten da hehe.

Syns desserten din hørtes god ut :)

Angående drikke er jeg ikke noe flink, siden jeg ikke drikker alkohol. Jeg pleier å ha vann fordi brus blir man mett av, men brus går også an til maten her hos oss.

VI skal selv ha kalkunbryst med chips, rosenkål,gulrot og hjemmelaget saus. Namnam.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes rotgrønnsaker og rosenkål er veldig godt til elg, en god viltsaus og potet(vanlig kokt/stekt/bakt/båter/fritert) eller rotmos.

asparges surret i seranoskinke er jo en lett, enkel og god forrett :)

Helt enig! (Bare at jeg synes potetene skal være kokt eller i mosform, stekte poteter er for meg litt mer gatekjøkken enn tradisjonsmiddag, men der er jo smaken delt)

Rødvinssaus er også veldig godt til elg.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tips!

Er ikke så glad i chips/potetbåter, så om vi skal ha poteter vil jeg helst ha de i "vanlig" form, ellers takk for tips! Fløtegratinerte går også ann, hmm.

Og ang asparges surret med serranoskinke, stekes/varmes de på noe vis da? Hørtes godt ut!

Stekes i stekeovn med olje, salt og pepper :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min meny ville vært:

Forrett: en liten skål suppe, f.eks. sopp, asparges eller blomkål

Hovedrett: Elg, rosenkål, brokkoli, gulrøtter med smørstekt sopp, saltbakte poteter og rødvinsaus

Dessert: karamellpudding, hjemmelaget is eller lignende. nam.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hos meg blir det i år servert helstekt kalkun med stuffing av blant annet eple, selleri, loff og bacon ved siden av. Ved siden av blir det også servert hjemmelaget fløtesaus laget på kraft fra kalkuninnmaten, waldorfsalat og båtstekte poteter. :) Til dessert blir det creme brule. Vi blir 10 stk i år og jeg skal lage til alle sammen. Eeelsker å lage festmat :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her blir det pinnekjøtt med tradisjonelt tilbehør, riskrem til dessert. Siden jeg har en kresen gutt som ikke spiser pinnekjøtt, så steker jeg (eller min fars samboer) kalkunstek til ham. Han spiser bare kjøttet så hvis noen andre vil ha kalkun også, så blir det med det samme tilbehøret som til pinnekjøttet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ikke lett å få til disse oppstillingsbildene av valp 😂 Men tenker jeg skal forsøke å få til 1 bilde i måneden.    Tempo 4 måneder gammel.  12 kg og 42 cm høy. 
    • Jeg ønsker at prisene på valpene sank betraktelig. Både på blandinger og rasehunder. Grunnen til det er at når man nå tjener så utrolig godt på hvert valpekull, så er jeg redd det bli mer rovdrift på tispene. Og mer useriøs oppdrett. Jeg vet om flere som sper på pensjonen ved å avle kull etter kull, år etter år (på flere tisper, men likevel). Han ene får opp til ca 50 valper pr. år, og sånn har han holdt på i mange mange år. Blir penger av det gitt... 
    • Han får typisk siste måltid i 20-tiden, og da er det oppbløtet, så han får i seg mye væske da. Har tenkt at dette kanskje er litt for seint og at han da får full blære en gang midt på natten. Vi legger oss ca. 22:30 og står opp klokken 07, så det er jo over 8 timer. Men som sagt har han jo klart dette fra han var 2 måneder gammel, så jeg syns det er rart at nå som han er større, så skal han plutselig ikke klare å holde seg lenger. Ja, jeg er streng på at det er kun ut for å tisse og bæsje. Han får ikke begynne å leke med pinner osv. Han sovner fort igjen etter å ha vært på do, så det er bra! 
    • Litt av problemet er at om man avler renrasede hunder så får man konsekvenser i det at man ikke får registrert valpene, mens med blandingshunder så er det litt mer "fritt frem". Dessverre. Og det er lite man kan gjøre så lenge hundene har tilgang til mat, vann og ly, og får det tilsynet de har behov for helsemessig.
    • Hei.. Jeg blir så frustrert.. Noen jeg så hadde valper liggende ute på finn i starten av året (valpene født i Desember), har nå parret tispa igjen på første løpetid etter forrige kull, dette skjer så ofte og jeg blir kvalm! Er det virkelig ingen lov som skjermer de stakkars tipsene for sånt? De blir jo brukt som pengemaskiner. "Oppdretter" får søte små valper og itillegg så tjener de GODT på det, vinn vinn tenker de..  Ikke bare skal de ha nytt kull, men rett etter å solgt valpene fra forrige kull så ble både mor og far (de eier begge selv) lagt ut for omplassering på finn, dette ett eller annet vås om at de skulle bruke tid på Gud og hadde blitt frelst og blabla. Jeg blir helt paff.. Men viser seg jo at hundene aldri ble omplassert allikevel for nå har de lagt ut ny annonse om at de venter valper i August, fra samme tispe og hannhund... Har forresten screenshot fra annonsen til forrige kull. Er det lov å holde på sånn? Rådrift på tispa for at de har funnet ut at de tjener gode penger på det?!  Gjelder forresten Malamute/husky blanding, hvite hunder, du finner de på finn 🤪
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...